Славен Билич иска тим от Острова

14:19
Славен Билич иска тим от Острова
Селекционерът на Хърватия Славен Билич заяви, че след приключване на ангажиментите си с националния тим иска да продължи кариерата си като мениджър на английски клуб.

"Ще съм много разочарован, ако не започна да ръководя някой клуб на Острова, тъй като съм голям фен на английския футбол", заяви Билич в интервю за хърватски ежедневник.

Билич наставлява представителния тим на Хърватия от юли 2006 година, като през това време бе обект на желание от няколко клуба от Висшата лига. Въпреки това той каза, че няма да изостави Хърватия преди края на квалификационната кампания за Световното първенство по футбол през 2010 година.

"Все още имам няколко оферти, но за момента не мога да кажа дали някоя от тях ще се осъществи. Истина е, че целта ми е да ръководя отбор, който се състезава в най-добрите европейски турнири и определено Англия е моят приоритет", допълни още той.

Преди да се да прекрати кариерата си като футболист Билич играеше за Уест Хям и Евертън. В момента Хърватия, която е в шеста група за световните квалификации заедно с Англия, Украйна, Беларус, Казахстан и Андора е със седем точки от четири мача, макар че отборът претърпя тежка загуба с 4:1 у дома от "Трите лъва".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация