Англия удари Германия насред Берлин (видео)

23:47
Отборът на Англия постигна престижна победа с 2:1 в приятелска среща срещу състава на Германия, която се игра в Берлин.

Макар и без повечето си титуляри, които пропуснаха мача поради различни контузии, възпитаниците на Фабио Капело успяха да постигнат  успеха си благодарение попаденията на Ъпсън в 24-та минута и Джон Тери в 84-та. За Германия изравнителното попадение отбеляза Хелмс в 64-та минута.

Двубоят започна с борба в средата на терена, като нито един от двата отбора не успя да вземе превес. Все пак гостите излязоха напред в резултата, след като Ъпсън се оказа на правилното място при един ъглов удар и откри.

Резултатът подтикна германците към по-активни действия и те на два пъти имаха своите шансове чрез Троховски и Вестерман, които обаче не бяха оползотворени.

Втората част започна с редица промени и в двата състава направени от страна на двамата мениджъри Фабио Капело и Льов. Въпреки това играта не загуби от остротата си и отново англичаните можеха да ликуват, но останалият очи в очи с вратаря нападател на Тотнъм Дарън Бент шутира в аут. Буквално в последвалата атака немците достигнаха до изравняване след неразбирателство между Тери и Карсън, което бе наказано от Хелмес.

Капитанът на лондонския Челси обаче се реваншира за грешката си засичайки с глава центриране на Даунинг малко преди края на срещата и донесе победата за "трите лъва".

Съставите на двата отбора:
Германия: Адлер, Фридрих, Мертезакер, Вестерман, Компер, Швайнщайгер, Ролфес, Джоунс, Троховски, Гомес, Клозе

Англия: Джеймс, Джонсън, Тери, Ъпсън, Бридж, Райт-Филипс, Карик, Бари, Даунинг, Дефоу, Агбонлахор

Първо полувреме:
 


Второ полувреме:

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари