Бунт в Стара Загора заради уволнението на Илиан Илиев

10:20
Бунт в Стара Загора заради уволнението на Илиан Илиев
Уволнението на Илиан Илиев от Берое ден преди планираното начало на подготовката окончателно раздели феновете на тима. Днес от 18 часа когато трябваше да е първата тренировка на тима, отменена само няколко часа по-рано близо 300 привърженика на Берое се събраха на стадиона. Бяха там, за да изразят мнение. То обаче не бе единно и трудно ще бъде отново докато в клуба не настъпи някаква промяна, съобщава сайтът на клуба.

Хората скандираха името на треньора, извел Берое го купата на България. Тогава се появи група от няколко фенфракции на Берое, която започна да скандира името на Дамян Георгиев. Някои от присъствалите от началото фенове започнаха да провокират привържениците със скандирания "Дамянски к...и", което видимо изнерви групата и тя започна да скандира към останалите "Турци сте". Най-жалко прозвучаха обидите към треньорът донесъл титлата след 24 години чакане - Илиан Илиев и прибавените епитети след името му от групата с черни фланелки. До по-сериозни сблъсъци не се стигна, а представители на двете групи дори поговориха помежду си. Там бяха редица журналисти, които взеха интервюта от феновете.

След събирането на стадиона част от привържениците се събраха и пред общината. Тъй като спонтанният протест не беше официално обявен полицията се опита да си свърши работата като го прекрати, но не се наложи да бъде оказвана сила. Фенове на клуба заедно с представители на СНЦ " Берое завинаги" започнаха подписка, за да се осъществи утре от 18:00 часа среща в община Стара Загора между ветераните на Берое (без Дамян Георгиев към когото доверието е свалено от членовете на сдружението " Берое завинаги" поради липса на отговори на въпросите им).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари