Йордан Милиев: Краси Димитров и публиката ни вдигнаха за обрата срещу Ботев

21:36
Йордан Милиев: Краси Димитров и публиката ни вдигнаха за обрата срещу Ботев
"Не съм участвал в бойкота срещу бившия ни треньор Ясен Петров. Това са интриги", твърди централният защитник на Локо Пд .

Младият централен бранител на Локо Пд Йордан Милиев гостува в актуално студион “Дерби”, след което бе любезен да отговори на поставените му въпроси за Winner.Bg.

- Данчо, Черноморец се очаква да се бетонира в своята половина, при гостуването на вашия тим. Всеизвестен факт е, че Локо Пд не успява да бележи голове при наситена защита. Ти обаче вкара на Левски наскоро, готов ли си да реализираш на “акулите”, ако нападателите” пак срещнат затруднения?

- Винаги съм готов.

- Ти направи впечатление на специалистите. Кога изтича договора ти с Локо Пд?

- След една година. На “Лаута” ще съм до лятото на 2009 г. В Локо Пд се чувствам много добре, превъзходно се разбирам със съотборниците си, живея в Пловдив... На този етап не възнамерявам да сменям клубната си принадлежност. Готов съм да преподпиша, ако са доволни от мен. А ако се появи някаква оферта, ще я обсъдим с клубното ми ръководство.

- Как се озова в Локо Пд?

- На полусезона бях на проби в Локо Пд. Отборът бе много зле, след като почина президента на клуба Георги Илиев... Лека му пръст! Тогава мениджър на клуба бе Иван Маринов. Той бе принуден да търси млади таланти. В този момент играех за частния пловдивски футболен клуб Аполи 99, развиващ детско-юношески футбол. Зимата получих поканата да се явя на проби в Локо Пд. Изкарах половин година на “Лаута”, без да имам яснота къде са правата ми. После дойде г-н Александър Тасев, лека му пръст, и нещата при мен се стабилизираха.

- По едно време в срещата Ботев – Локо Пд (1:2) реферът Антон Генов приятелски те потупа. А съвсем наскоро преди това в първата минута на мача за купата на България с Калиакра ти получи червен картон от Генов, едва в 1-вата минута. Какво ти каза Антон Генов по време на Битката за Пловдив?

- Ако трябва да сме точни, Антон Генов ми вдигна червения картон още в 45-ата секунда. Срещу Калиакра влязох за една спорна топка, имах леко съприкосновение с противников футболист. Нарушението бе доста извън пеналта... Мисля, че арбитарът малко пресилено ми вдигна червения картон. Има хора, които наблюдават реферите, оценяват ги, аз нямам право това го правя. Иначе не помня какво ми каза на терена, защото бях погълнат от играта срещу Ботев.

- Сега Генов ви даде дузпа, а привържениците на Ботев се оплакват, че с измислена засада е спряна атака на Ботев, след която спокойно е можело да стане 2:0 за “жълто-черните”...

- Само ще ви кажа, че Антон Генов можеше да отсъди още една дузпа за нас.

- Есента бяхте по-убедителни срещу Ботев, сега едва измъкнахте победата. Защо?

- Есента надиграхме "жълто-черните" и постигнахме почти разгромна победа на "Лаута". Може би затова играчите на Ботев бяха пределно мобилизирани. Но след като успяхме да изравним, психологическото предимство мина на наша страна.

- Навярно ви повлия атмосферата на стадион "Христо Ботев"?

- Наистина имаше страхотна атмосфера, получи се истински празник, каквото трябва да бъде всяко дерби. Вероятно феновете ни са много доволни, защото заради наказание пропуснаха пропуснаха победата ни над Левски, но сега бяха на стадиона и успяха да ни вдигнат, след като губехме дербито с 0:1.

- Само феновете на Локо ли са причаната за обрата?

- Капитанът на отбора Красимир Димитров успя да ни надъха на полувремето. Той също оказа огромно влияние за промяната на играта ни. Другият фактор е, че отборът ни е много задружен. Направихме няколко слаби мача, но си взехме поука и успехите не закъсняха.

- Имаше ли бойкот от страна на футболистите на Локо Пд към бившия треньор на тима Ясен Петров, заради това, че бе отстранил Краси Димитров?

- Не съм чул за такъв бойкот, камо ли да участвам в него. Според мен това са интриги. Аз уважавам и Ясен Петров и Краси Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация