Платини поздрави Холандия, Германия и Испания

17:19
Платини поздрави Холандия, Германия и Испания
Президентът на УЕФА Мишел Платини изрази голямото си задоволство от провеждащото се Световно първенство по футбол на африканския континент в писмо, публикувано на сайта на европейската футболна централа.

"Футболното предизвикателство е огромно в Южна Африка и увлече много хора след себе си. Световното първенство по футбол на африканския континент е огромен успех за всички", заявява легендарният бивш френски национал.

В писмото си Платини подчертава, че южна африканците са успели бързо да преодолеят мъката от отпадането на техният отбора в ранен етап на Световното първенство и са успели бързо да се солидаризират с останалите отбори от техния континент. С развитието на надпреварата независимо от удоволствието или разочарованието те споделят радостта си от този чудесен футболен празник и показват огромното си уважение към всички участници в него.

"Предстоящото участие на три европейски отбора в полуфиналите свидетелства за добрите резултати от програмите за обучение, добрия мениджмънт и управление и не може да бъде отдадено само на късмет. Трите европейски страни, чиито отбори са полуфиналисти в Южна Африка са победители в младежките първенства през последните десет години. Германия са европейски шампион до 21 г. през 2009 г., преди тях през 2007 г. европейски шампион бе отборът на Холандия, а Испания е четирикратен носител на наградата на УЕФА "Морис Бурлаз" за най-добри постижения в младежки състезания. Няма нищо по-радващо и приятно от това,че и трите отбора носят със себе си младостта и свежестта, както и това че прилагат системи на игра даващи възможност за творчество и градивност с акцент върху атакуващия футбол. Преди всичко това е награда за положените усилия на тези три асоциации и техните дълготрайни инвестиции в образование и обучение. Пример, който може за първи път във футболната история да даде възможност на европейски отбор да спечели световна титла на първенство играно на друг континент. Бих искал да пожелая успех и на трите европейски отбора и нека най-добрия победи!", завършва писмото си г-н Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LFCk0mAr_8_9_14
06.07.2010 21:28

Той поздравява европейските отбор, защото както каза човека под мен, е президент на Европейската ФА. *smile*

golemiq_geshan
06.07.2010 20:06

Защо е президент на ЕВРОПЕЙСКАТА футболна асоцияция *thumb_up* *beer*

greblo
06.07.2010 19:56

защо подценява УРУГВАЙ те са симпатичен отбор и според мене ще спечелят мондиала за изненада на всички.