Разходка с лодка за \"лалетата\" в Амстердам

14:48
Разходка с лодка за \"лалетата\" в Амстердам
Холандският национален отбор по футбол, който загуби финала на Мондиала от Испания, ще се завърне тържествено в Амстердам, преминавайки с лодка по каналите на града.

"Играчите ще се качат на лодка, която ще се разходи из каналите на Амстердам. Разходката ще продължи между два и два и половина часа", заяви Гуус Шокер, говорител на общината на Амстердам.

"Феновете ще могат да застанат по двата бряга на каналите и да видят играчите", добави той. Чрез разходката играчите на Берт Ван Марвайк ще си проправят път до специално построен подиум в центъра на Амстердам, където 180,000 фенове гледаха финала в неделя на гигански екран. Това бе трета загуба във финал на Световно първенство за "лалетата" след 1974 и 1978 година.

Холандските футболисти ще кацнат на летището в Амстердам в 17:30 българско време в понеделник. Самолетът с който ще пристигнат ще е изтребител "Ф-16", боядисан в оранжево специално за случая. След това Робен и компания ще се качат на военен хеликоптер, който ще ги откара в хотел, където ще видят близките си. Отборът ще се срещне с кралица Беатрис, както и с премиера Ян Петер Балкененде.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари