Хауърд Уеб: Не съжалявам за нито едно от отсъжданията си на финала!

12:27
Хауърд Уеб: Не съжалявам за нито едно от отсъжданията си на финала!
Реферът Хауърд Уеб заяви, че няма съжаления и угризения за начина, по който свири световния финал между Испания и Холандия в Южна Африка.

Уеб показа картони на общо 13 играчи и изгони холандския защитник Джон Хейтинга в битката, която Испания спечели с 1:0 в продълженията.

Представителят на Великобритания беше остро критикуван от наставника на "Лалетата" Берт ван Марвийк, докато испанците набързо скочиха в защита на футболния съдия.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер също изказа подкрепата си към Уеб, който чрез изявление обясни трудните ситуации в мача, с които се е опитал да се справи.

"Какъвто и да е мача винаги се надяваш съдиите да не се намесват много. Независимо от това, нашата работа е да контролираме играта. От самото начало на мача трябва да взимаме решения, които понякога са жълти картони. Това беше един от най-тежките мачове, които съм ръководил", заяви Уеб.

Уеб, който беше с асистенти Дарън Кен и Майкъл Муларки, беше първия англичанин, водил световен финал от 1974 година, когато финалите на Мондиала бяха водени от колегата му Джак Тайлър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари