Вальо Михов: Оптимистичното е, че по-лошо няма как да стане

16:35
Вальо Михов: Оптимистичното е, че по-лошо няма как да стане
Според президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов футбола в България е добър, а съдиите на добро европейско ниво.

"Почти не останаха продажни рефери, те са далече от клубовете от гледна точка на корупцията. Вчера гледах арбитри от европейски ранг. Нашите не им отстъпват. Трябва да им дадем време и смятам, че нещата сериозно ще се подобрят. Излишно е президентите да търсят вината в тях, нека погледнат собствените си тимове, стадионите и базите си. Общото положение на първенството ни също не е лошо. Не се срамувам нито от първенството, нито от съдиите", каза Михов.

"Трябва да бъдат намалени отборите в "А" и "Б" групите. Аз и Любе Спасов настояваме за това от 11 години. Ще внеса предложение на Конгреса. Това не е никак лесно, тъй като повечето отбори няма да са съгласни, ще се стигне до общо събрание на клубовете и накрая само пет отбора ще са "за". Трябва да се вземе строго решение без да се питат всички по отделно, иначе и "А" и "Б" групите ще са с по 22 отбора", добави шефът на лигата.

Валентин Михов коментира и ситуацията в националния ни отбор:

"Ако вземем чужденец трябва е марка, трябва да е бутиков. Аз смятам, че няма по-добро от българската марка. И триумвират Пената, Мъри и Пламен да направим, няма да е нещо ново. Вече всичко сме опитвали. Пламен Марков е добър специалист, интелигентен треньор. Смятам, че това, върху което трябва да се работи в националния отбор е по-скоро сработката. И оттук Бербатчето си поема отбора... А иначе икономическата криза ще се отрази и на футбола. Намаляват спонсорите и още какво ли не - чакат ни две много тежки години. Оптимистичното е, че по-лошо от това няма как да стане", заключи Валентин Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dikamibb
27.11.2008 21:32

за първи път виждам толкова голяма активност за нещо казано от .................

vladibesta
27.11.2008 19:55

Да бе а пък в същото време "по-лошо от това няма как да стане" ...