Юве и Ливърпул започнаха с чисти победи приключението си в Лига Европа

23:44
Юве и Ливърпул започнаха с чисти победи приключението си в Лига Европа
Два от най-великите клубове в света Ювентус и Ливърпул днес започнаха участието си в турнира Лига Европа. Двата колоса постигнаха чисти победи с по 2:0 като гости съответно на Шамрок Роувърс и Работнички.

"Червените" от Мърсисайд излязоха в доста експериментален състав срещу македонсия си опонент, като два гола на Давид НГог се оказаха достатъчни за възпитаниците на Рой Ходжсън, който може да бъде доволен от официалния си дебют начело на тима.

Ювентус пък се изправи срещу Шамрок с титулярната си единайсеторка и още в третата минута Диего изведе Амаури сам срещу вратаря. Таранът хладнокръвно преодоля излезлия страж и откри резултата.

В началото на второто полувреме домакините изненадващо упражниха натиск пред вратата на Сторари, като дори пропуснаха една стопроцентова голова възможност за гол.

След 60-а минута обаче, торинци пак поеха инициативата и до края на мача те бяха пълни господари на терена. Петнайсет минути преди края Мота центрира отдясно и Амаури с глава прати топката в левия страничен стълб на вратата, а после коженото кълбо влезе в мрежата за 2:0.

В 80-а минута на терена като резерва влезе Алесандро Дел Пиеро. Легендата на Юве бе аплодиран от целия стадион, като интересен момент бе фактът, че феновете на Шамрок поздравиха ветерана с възглас: "Никога няма да играеш за Роувърс!".

В крайна сметка "бианконерите" напълно заслужено, без много да се напрагят, постигнаха победа в първия си мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gerrard_LFC8
31.07.2010 14:42

Ливърпул и Юве и финала тази год. *party* *wink* *thumb_up*