Марков сдава поста във вторник

09:44
Марков сдава поста във вторник
Според "7 дни спорт" на своето заседание във вторник, Изпълкомът на БФС ще предложи на настоящия старши треньор на националния ни отбор по футбол Пламен Марков нов ръководен пост, като по този начин бъде избегнат варианта за изплащане на неустойка по договора при неговото преждевременно уволнение.

Друг не по-малък проблем се явява изборът за нов наставник, като има няколко варианта за поста. Борислав Михайлов стои твърдо зад идеята да бъде назначен Любко Петрович, докато Христо Проточанов лансира бившия изпълнителен директор на "сините" Наско Сираков. Съществува и трети вариант, който е предложен от Емо Костадинов и се отнася за наемане на доказан чужд специалист. 

Очаква се на самото заседание всички да бъдат обединени около варианта с назначаването на 61-годишния  Петрович, а Наско Сираков да бъде отговорник за националите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RageBg
02.12.2008 23:46

Ясна е работата , просто в тая държава е такава практиката. Сичките там бивши звезди наши са ше се изредат на треньорския пост , да се напълнят с парички.Това е положението няма футбол в България.

riddle
30.11.2008 11:24

На нас ни трябва име в футбола ,а не просто поредния опит за промяна.Време е хората от БФС да развържат кесията и да наемат добър специалист.Сигурно в сегашното ни състояние няма да са много специалистите които биха се заели,но ще се намери поне един добър специалист.Досега всичко опираше до мениджърски интереси и кои трениор ще е по лесен за манипулация,да пуска този или онзи в отбора само за да може да с евземат комисионни.Мисля че е време всичко това да спре.

plammen71
29.11.2008 19:17

В България просто няма тренйор да става за националния да се търси в чужбина и Любко Петрович е същия като нашите "СПЕЦИАЛИСТИ" така че по-добре да не опитва и той.Омръзна ни да гледаме как някой пребира маса пари от опити с този онзи и незнам какво още.

genadieves
28.11.2008 22:03

Време беше! Само един дебил може да стои и да не прави нищо а да прибира парите, не до там чистите, да футболните хора.

boateng
28.11.2008 19:49

по мое мнение трениор трябва да е чужденец поне да пробваме.не може играчи които са ни звезди да се дуржът по този начин.любко е перфектен за този пост.но за наско и краси не смятам че са готови за такова предизвикателство.

drughi
28.11.2008 18:55

Преди малко четох един украински сайт за футбол и от там сватосват А.Грант за тренер на националния )))

drughi
28.11.2008 18:20

Ако е българин да е Краси Балъков!
А това дет го говерете за БФС,дет да се смени и нз си какво,кой ще застане на тяхно място?имате ли някаква идея,защото аз нямам!

Kantona
28.11.2008 17:17

"Помним множеството му изцепки от миналото,особенно когато си свали гащите на един мач със Славия." - свали си гащите срещу публиката на Левски, когато вкара гол и Славия биха с 1:0 и станаха шампиони!
Не мисля, че е удачен вариант. По добре Станимир Стоилов- мисля, че вижда нещата по добре и ще пуска в игра тези, който играят добре, а не тези, който му кажат!

james2
28.11.2008 15:46

Наско няма необходимия ценз и авторитет за да бъде в националния.Помним множеството му изцепки от миналото,особенно когато си свали гащите на един мач със Славия.Такъв човек ли ще ръководи?

Notlike
28.11.2008 15:21

Не трябва да експериментираме! Стига толкова. Нашите славни битки ги помни света, не искам с издънките на "лайнетата" да забърсваме всички треньори. Не ни трябва млад! Трябва ни някой, който да изкара тези лекета от нощните клубове и да не им дава никаква почивка! Какво ни трябва друго? Наско Сираков ли? Не, мерси. Стига сме тествали. Пламен Марков трябваше да остане и след ЕВРО 2004! Тогава нашите "Звезди" бяха млади и се подчиняваха, а сега хич не им пука за лъвското знаме! Твърдо заставам зад Пламен Марков, въпреки че е мека кифла. Има само един вариант - да се дадат хубави пари и да се вземе някой елитен спец от Англия, някой като Рой Кийн, та да ни изцери !

beckham_07
28.11.2008 14:41

Да е,Наско Сираков.Нашите да не би да вземат пример от Аржентина и си мислят,че Наско е като Марадона.Човек без опит не се слага начело на националния отбор.Нали веднъж си направиха такъв експеримент от БФС със Стоичков и видяхме резулатите.По-добрия вариант от двата безспорно е Петрович,но честно казано и той мн не ми вдъхва довере.Надявам се само койтои да е да ни класира заедно с играчите на световното през 2010 и момчетата да играят наиситна добре.

djdarkmanx
28.11.2008 14:28

аз пък мисля , че можем мн повече .. само си спомнете времената когато късахме шортите наред на отборите с който бяхме в една група за Евро 2004 ако не ме лъже паметта .. Хърватия , Белгия, Естония , а сега тея отбори ако ни набарат ше се случи същото като в Белград.....

captain123
28.11.2008 13:12

Като че ли по-добре е чужденец да заеме поста, за да имат нашите "звезди" някакъв респект към него. Но си мисля че, дори и господ да е треньор просто толкова си можем.

cayenne
28.11.2008 11:36

Аз не мисля че точно Пламен е виновен за играта на националния ... може и тоой да има вина, но не е изцяло негова ...А кандидатурата на Наско е най-смешното нещо което ще направят ...

mit
28.11.2008 11:23

Крайно време беше този човек да напусне отбора,но не само той трябва да се смени а цялото ръководство на БФС.

doctorwho
28.11.2008 11:11

Най - доброто решение за не чак толкова много пари е Авраам Грант, човека е свободен и не вярвам да откаже една евентуална покана. Естествено с сегашното ръководство на БФС това няма как да стане. Наско Сираков е меко казано смешно предложение като се има напредвид, че той няма никакъв опит като треньор. Люпко Петрович не е лош специалист, но е имал твърде много досег с българския футбол и не може да ни измъкне от блатото, по принцип единствения наистина добър треньор от Сърбия е Антич, но той вече е зает...

Solskjaer91
28.11.2008 11:10

не са ни виновни треньорите не те играят на терена и ако наще играчи не са се научили да играят до сега няма кой да ги учи те първа

Dororo
28.11.2008 11:09

Можв би това е проблема и с отстраняването на Марков, и назначаването на дръг трениор(може би чужд специалист) ще оправят "А" отбора.

batista1
28.11.2008 11:04

Здравейте,аз също смятам,че Пламен Марков няма място в националния отбор по футбол на България,не само заради загубата от сърбите с 6-1,а и всички мачове досега,които той води след завръщането си(през Март тази година ако не селъжа),а и не само заради слабите резултати на отбора ни-един от играчите ни бе разкрил,че Марков наредил мача с Италия и следващия ни да играят само защита...
За заместник- и аз Ви подкрепям за предложението на Христо Порточанов,който предложил Наско Сираков за селекционер за абсолютно смешно и нелогично следкато Сираков е бивш президент на Левски-а не треньор.А за въпроса кой би бил подходящ за поста-мисля,че има български треньори,които си ветреят по чужбина,а са наистина класни(Красимир Балъков,Стойчо Младенов...)и например С.Младенов е страхотен избор,но едва ли някой от тези които споменах дори биха били забъркани за заменстник на Марков-просто мафията в България е безгранична и ще бъде избран някой ефтин и влязал с връзки...

zarko_01
28.11.2008 10:53

olego_15 не сам казал Костадинов да става тренюр а че неговото предложение за чужд трениор е добро!!!

RZ
28.11.2008 10:49

Дано,не става за треньор

olego_15
28.11.2008 10:41

Zarko, колкото Сираков, толкова и Костадинов, е повече от смешно предложение... Нямам спомен някои от двамата да е бил треньор някога - ако се стигне до подобен избор, масрафа със Стоичков ще се повтори 100 %... Любко Петрович звучи малко по-сериозно, но пък той се е доказал като фалшив специалист - не съм убеден в способностите му хич, както и в мотивацията му... За справка - Пини никога не е пиянствал по масите на босове и т.н. По-добре да се ангажира някои млад и надъхан чужденец от типа на Лоран Блан или дори Матеус.

di4i
28.11.2008 10:40

Крайно време е да се назначи чужд треньор за да се оправят нещата с нац.отбор.Ясно е че без пари не може да се вземе някой много добър треньор,така че според мен Петрович е добро решение.

zarko_01
28.11.2008 10:31

Какво да ви кажа!? Наско Сираков е повече от смешно предложение!!!
Любко Петрович е едно сравнително доро предложение. Предложението на Емо Костадинов също е много добро и можеби наи-правилното!
Едно е сигорно трябвани нов тренюр и то добър!!! През последните години въртиме 2-3 тренюри и си мислят че правчт нещо добро управниците на БФС! Тренюрът е от голямо значение и това бе доказано от Пини Гаршон, които научи нашите как се играе баскетбол! Затова и във футбола ни трябва добър специалист да ни научи на футбо!!!