Левски го очаква шведски шамар, ако продължи да разчита на катеначото

14:36
Левски го очаква шведски шамар, ако продължи да разчита на катеначото
Само след няколко часа Левски посреща Калмар в мач реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Едва ли е нужно да казвам, че това се явява един от най-важните мачове за "сините" през този сезон. Очевидно е, че възпитаниците на Ясен Петров са длъжни да преминат през шведското изпитание, за да запазят мечтата си за влизане в групите на турнира жива.

Левски влиза като фаворит в тази среща, като настроението сред феновете е приповдигнато след успеха над вечния враг в неделя. Също така позитивният резултат 1:1 от първата среща в Швеция дава надежди на "синя България" да се надява на триумф довечера.

От началото на сезона цифрите говорят в подкрепа на тандема Ясен Петров – Георги Иванов, но е факт, че съществуват притеснителни предпоставки за грандиозен син провал довечера.

Кои са те?

Излишно е да се споменава, че убедителните победи над Дъндолк не могат да се вземат за фундамент на разсъждение за това какво представлява в момента Левски. Всъщност, единственото, което ясно се открои като извод от боя над ирландците е, че в лагера на “сините” поне за момента има спокойствие и самочувствие, което, естествено, е важна част за успеха в дългосрочен план на един тим.

Нека обаче, разгледаме представянето на Левски в сблъсъците срещу Калмар и ЦСКА. И в двете срещи се забелязват някои интересни прилики. Преди почивката се наблюдава равностойна игра, като в определен момент, благодарение най-вече на индивидуални изблици, Левски успява да поведе в резултата.

После следва синьо опълчение през второто полувреме. В Швеция катинарът беше разбит от топовен изстрел към края на мача и това, заедно с несправедливо отменения гол на Гара Дембеле, бяха оправданията защо е изпусната победата. Във Вечното дерби пък Левски опази вратата си суха, но честно казано това се дължи най-вече на това, че в момента ЦСКА е ужасно слаб отбор. Просто в неделя беше моментът “сините” да бият с разлика, а вместо това през цялото второ полувреме “армейците” натискаха и за всички остана ясно запечатано впечатлението, че Левски по-скоро излъга ЦСКА, тоест, че победата не е напълно заслужена.

Но да оставим настрана впечатленията. Най-добрите специалисти в света са италианците, а лайтмотивът на тяхната работа е, че резултатът е най-важен. По този начин Фабио Капело мачкаше в Серия А начело на Милан, Рома и Ювентус, по същия начин къдрокосият спец стана на два пъти шампион и с Реал Мадрид.

Изглежда Ясен Петров ще се опита да подражава именно на прагматиците в треньорската професия, за да донесе успехи на Герена. Тази негова философия може да му донесе доста неприятни изненади, които е възможно да започнат още довечера.

Нека поясня какво имам предвид. Големите отбори, разчитащи на максимата, че победата си е победа, независимо как си я постигнал, разчитат на желязна тактическа дисциплина, подплатена с убийствени контраатаки. Заедно с това основен компонент при успехите на подобен тип тимове е и перфектната физическа подготовка.

Коя от тези три основи на прагматичния футбол притежава Левски в момента?

Със сигурност не можем да говорим за физическа подготовка, след като в последните дни се наслушахме колко са уморени левскарите от факта, че трябваше да играят с Калмар в четвъртък и после да се изправят срещу ЦСКА в неделя. Гонзо дори сподели, че видите ли, ако “имахме повече време за възстановяване, щяхме да ги бием с 10:0”. Странно дали спортно-техническият директор на “сините” щеше да говори подобни неща, ако в ЦСКА не бяха докарали поредната селекция от клоуни на килограм през лятото. С други думи, добре, че Титан ги има начело на “армейците”, за да се наслушаме на дълбоки проникновения от страна на Гонзо.

Но да се върна на основните фундаменти, осигуряващи успеха на един прагматичен отбор. Тактическа дисциплина. Тук се вижда, че Ясен Петров е работил усърдно и “сините” изглеждат стабилно. Друг е въпросът, че за да бъде един тим наистина способен да изпълнява усърдно всеки детайл от наставленията на своя треньор и да запази своята компактност на терена през всичките 90 минути, е нужно футболистите да се скъсат от тичане през целия мач. Към края на двубоя в неделя “сините” едва ходеха по терена, какво остава да тичат.

И накрая контраатаките. Направих опит да броя колко пъти Левски се опита през второто полувреме да хване на контра разредената и доста смешна защита на ЦСКА. Не успях да преброя нито една. Естествено, ако се включи опитът на Владимир Гаджев да се прави на умрял лебед в пеналта на “армейците”, тогава ОК, бъркам се.

И сега идва въпросът какво ще стане довечера, ако шведите вкарат някой случаен гол в началото? Според мен нещата ще отидат на отпадане, защото Левски доказа с изявите си от началото на сезона, че сега във фаза атака ще се разчита на само и единствено на изритани топки към дюстабана Гара.

Тоест, всичко, което Левски представляваше в игрови план по времето на тандема Сираков – Стоилов, вече е напълно забравено.

Наскоро Батков заяви, че е уверен в качествата на тази "синя селекция" и тя може да стигне до четвъртфинал на Лига Европа. За момента тези думи на собственика изглеждат що-годе адекватни, но само за тези, които гледат само и единствено резултатите, защото за момента Левски играе грозен футбол, подчинен на моментния успех, а не на бъдещето развитие.

Така че, за довечера феновете на “сините” могат да се надяват Гара пак да има ден и нещо по-важно, "калмарите" да не вкарат първи. Ако това стане, Левски е аут. Как си представяте, че “сините” ще могат да преодолеят пасив в мач от евротурните сега.

По времето на Мъри и Наско това се случи срещу Удинезе на осминафинала на Купата на УЕФА. Тогава обаче, имаше цялостна концепция в играта на “сините”. Някои хора може да гледат иронично на понятието "правилен футбол", но това донесе на Левски не само позитивни резултати в Европа, но и феновете оставаха доволни от това, което виждаха от своите любимци през всичките 90 минути. И още едно сравнение, през пролетта на 2006 “сините” също биха ЦСКА с 1:0 в мач за първенство, но тогава “червените” през цялото време се защитаваха и не можеха да излязат от своята половина. А онзи ЦСКА беше с няколко класи над сегашната селекция на “армейците”.

Сега, след две трудни години на лутане и търсене на нова идентичност, отново има надежда в сърцата на сините фенове, но още днес има сериозни предпоставки всички светли мечти за влизане в групите на ЛЕ да рухнат като кули на пясъчен замък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

radunchu
06.08.2010 19:51

К'во стана с кулите на пясънчия замък ве *wonder* ? ? Да ви се невидят и глупостите... Тоя Стойнов да се скрий някаде, че ми писна да приказвате глупости.. и на теб задника ти е червен май.. комунисти гадни.. като си чорбар не значи че тряа да бойкотираш успехите на Левски... ама много нервите чорбари гадни !! *evil* *angry*

elensya
05.08.2010 23:38

Е Стойчо нещо да кажеш след мача?Къде ще се скриеш бе цървул смотан?Или си мислиш,че тук в този саит можеш да плюеш по Левски колкото си искаш без наказано?Ако имаш и малко доблест в което се съмнявам ще си посипеш главата с пепел и ще се извиниш!

UltraBlueHool
05.08.2010 22:05

Какво катиначо бе? Имам чувството че целия уиннер са чорбари *party* Мачкай лавина 2-0 засега *beer*

elensya
05.08.2010 20:16

Стойчо благодаря ти за предупреждението и предполагам,че и другите Левскари мислят като мен,че си червено гадно копеле!

beni_ray
05.08.2010 19:49

Абе ти само дето не се разплака с тая трофателна реч бе мой-човек.Гледаи си червения отбор , пук нас ни остави на мира.САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ!!! 3-0 *beer*

JEP
05.08.2010 19:36

Тия ,ако не бият слабака Калмар, са направо за цирка. *party* *beer*

svilen4o0
05.08.2010 19:24

аман от чорбари в този сайт бее ... мн завист много нещо бе ....

Notlike
05.08.2010 19:00

Полуфинал за ЛЕ - Левски ще стигне в сънищата. Абе, хора, не се заблуждавайте - Дъндолк не е отбор на световно равнище, а ЦСКА ги бихте с много зор и късмет. Не се заблуждавайте - вижте Литекс. Дойде първият "тежък" съперник - ако въобще отбор от Словакия мога да го нарека такъв, и ги опъна. А уж биха Рудар с 5 гола разлика, голямата звезда Ивелин Попов. Ама акъл бе - гледат те толкова скаути, ти се дереш като геренски бик. Нека свърши мача и тогава правете прогнози. Калмар не са за подценяване, намериха ви слабото място и затова ви сгънаха цяло полувреме. Приемете ИСТИНАТА и махнете сините очила. Така де, аз какво се занимавам.. след мача ще си кажем по още 2 приказви. Нека по-добрият победи, дано това да са левскарите.

Manower
05.08.2010 18:08

Хора разберете, че Левски играе прагматичен футбол! ЦСКА и утре да ги хванем пак ще ги бием и то с 1:0! Левски не играе катаначо! И автора на статията някой неща му убягват...Второто полувреме нямаха сили и не бяха свежи, за да атакуват повече, играхме на контра атаки. А само да ви кажа, че първото полувреме Левски скъса ЦСКА от преса и ЦСКА-то се чудеше къде се намира! С прагматичен футбол Левски си взе мача с 3 точки и даже вкара без положение *lol* Имаше едно положение на Жоазиньо, но вече е минало и цска-рите ги боли,няма начин!! Така за днешния мач трябва да се внимава, защото лесни отбори няма,а шведските са много подхлъзгващи и могат да ни изненадат, ако не сме на ниво! По-класни сме от тях,можеше да водим след първия мач,но поради не концентрация не вкарахме няколко чисти положения и съдията направи просто едни ненормални грешки като ни незачете чист гол! А шведите от едно положение и вкараха,тъйче това говори достатъчно за тях. Левски в момента е най-стабилния отбор от другите, които участват и вчера се видя, че Литекс нямат опит в Европа и са далеч от това,което искат да бъдат! САМО ЛЕВСКИ!! Трябва да бием.

Montella
05.08.2010 18:06

За къв кур ми е да играем добре бе грезей ?! Левски стигат до полуфинал на ЛЕ И, Разбираш ли, нищо не са направили щото играят грозно. ?! Италия 2006 красиво ли игра? Щом е печелившо, значи е красиво.Пет пари не давам дали играят красив футбол, важното е да се печели. ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА. Автора е абсолютен мармор. И сега ако чете т'ва. Е*ах те в смешното име братле, не ставаш *wink* Стойно ли си Гомнйо ли си . Травестит недоклатен.

eXxtas
05.08.2010 17:49

"че съществуват притеснителни предпоставки за грандиозен син провал довечера." С тези умрели ТВОИ "притеснителни предпоставки" се скриЙ някаде!

eXxtas
05.08.2010 17:45

До Стойно Стойнов ! Абе братле оди си копай картофите ... как може да пишеш такива простотии ?! *thumb_down*

westside
05.08.2010 17:24

Аз мисля,че този г-н Стоянов ли е какъв е него знам, няма място в този сайт!! Да вземе мирно,кротко,тихо и спокойно да си вземе багажа нанякъде и да не се весва тук!! Това е сайт с репутация..и някой да изказва "компетентно" мнение като неговото е смешно! Нищо от написаното не е вярно! Помислете върху това "уважаеми"!

radunchu
05.08.2010 16:58

Абе тука само простотии пишете айди осъзнайте се малко щели да рухнат като кули на пясъчен замък.... ебати простаците *evil* *angry* *thumb_up*

paco_95
05.08.2010 16:52

Стойно имаш прекрасно име ! Но защо не пишеш за твоето саветско отборче а коментираш отбора на народа ? Да не би да си нямаш друга работа ,е ако е така намери си друго занимание ,недей да плуеш Левски ! Вижда се ,че душичката ти още скарби от неделната загоба !

denso_90_vn
05.08.2010 16:35

Левски са слаби в АТАКА! Това е приемете го де! Как ще се издъните довечера ако мислите с 0:0 или 1:0 да минете, не ми се мисли и после пак ще има едни оправдания а сините фенове ще лаят от яд и ще нападат ЦСКА щото се едно те ще са им виновни! успех ви желая ама имам едно на ум и вие го имайте и помнете че и Публикум, Тампер и Олимпия ви се виждаха смековци ама!

bijotera
05.08.2010 16:18

Че статията я е писал Чорбар.. се вижда от километри аз видях само заглавието.. за какво ми е да я чета като е пълна глупост както и 90 % от всички писаници във всички медии. За какво Катеначо може да става дума като Левски са играли само 2 мача от началото на сезона. E ТЪПИ ''журналисти'' вземете се малко У ръце .. или поне ако не можете ... не пишете тъпотии .. спрете да се излагате че вече и тъпия народ в България ви се смее. *thumb_down*

Notlike
05.08.2010 15:57

Опа, съжелявам за грешката, сега видях името на автора Стойно Стойнов. Пич, уголеми шрифта, хората трябва да знаят, че си кадърен *thumb_up*

Notlike
05.08.2010 15:56

За пореден път се убеждавам, че дори и статията да е добра, все ще се намери някой тъпунгер да я осере, просто защото не му отърва. Затова сме и на това дередже. Дано въведат вече и никовете или имената си авторите, за да мога да отсея кой е добър и кой не. На моменти виждам много хубави статии и се радвам, че ги има, за да покажат на феновете с "очила", че нещо в отбора куца и да кажи в очите недостатъка. Не всеки може да понесе това. Да, като се замисля за мача през 2006, мачът беше по-скоро равностоен, но Левски имаше леко предимство. Тогава и ЦСКА игра футбол, а сега какво - вече говорим за излъгване, победи или със съдиите на грандовете или с някой случаен пробив. Няма я онази класа, носела успехи в Европа и на двата тима. Дано все пак Левски да победи, защото не мисля, че трябва да отпадат пак злощастно, въпреки че съм ЦСКА-р и много се ядосах, че не можех да гледам любимия си тим в София (Ливърпул) *smile*

Barca_fen112
05.08.2010 15:40

За пореден път се убеждавам, че всички от уинър грам не разбитате от футбол... *thumb_down*

Go6oSeXa
05.08.2010 15:38

kardamon само ти написа нещо правилно. Нека другите "специалисти" по - отдолу опровергаят с нещо автора на статията... Не съм от Цска, бях от Левски, но вече неискам да гледам Бг футбол. Но хайде някой смешник по- отдолу да обори твърдението на автора... Той ви описа детайлно целия мач, каза къде трябва да се променят нещата, но той неразбирал, че ВИЕ ли разбирате бе смешници, като кажете,че автора на статията бил смешко или Гара не бил никав.. Ахам разбирам ВИЕ, какво точно описахте или го опровергахте --> НИЩО. Поредните безмислени коментари! Достатъчно е да кажете успех на Левски и това е, а не да се опитвате да мислите или нещо такова (неможете). Съгласен съм с теб gogatakts Калмар не е Клифтънвил... И kardamon подкрепям те да можеше всеки БГ отбор да играе на пълни обороти всеки мач или поне да се опитва, а не да пият и да немогат да потичат 90 минути, да го има българския дух да покажем на света, че България е нещо,но трудно не го вярвам и все пак успех на Левски и дано бият с разлика.. *beer*

kardamon
05.08.2010 15:11

Автора си е направил труда да изпише толкова редове *wink* Ако Левски с футболистите които разполага не отсрани Калмар определено нямат извинение. Но и света няма да свърши колко по-срамни тяхни загуби сме преживяли. По-важното е играта на футболистите себераздаването хъса за победа ако това те успеят да покажат довечера на Калмарци ще им се скъсат шортите *thumb_up* Успех - И само ЛЕВСКИ *beer*

StarExperience
05.08.2010 15:04

Левски ще покаже , че е най-добрия български отбор и ще продължи *thumb_up*

maria_93
05.08.2010 15:00

абе пич ти си мозъка на костите ЦСКар къде си тръгнал да говориш че Левски играли грозен футбол *lol* те са единствения български отбор в момента който играе що-годе добър футбол *thumb_up* и Левски не разчита само на ДЮСТАБАНА ГАРА *lol* просто той е най-добрият ни нападател в момента и на него се разчита най-вече да завършва атаките на отбора а що се отнася до това че Левски се защитавали цялото второ полувреме срещу ЦСКА може би си прав но все пак защитата ни издържа и показа че е стабилна(всяка една защита трябва да бъде тествана а по-добър тест за нея в България няма от ЦСКА) *wink* 2:0 днес за Левски с по един гол всяко полувреме Калмар просто не са от нашта класа

gogatakts
05.08.2010 14:54

тоя дет пише статията е много зле с Футбла щом мислите че разчитаме само на Гара много се лъжете *thumb_up* тово че Гара вкарва голове е добре за Левски но има и други класни играчи в Левски

kolio_vg
05.08.2010 14:50

Дано Левски бият просто ще е смешно и ако от тия паднат