Купата на УЕФА - 1/4 финали - реванши

01:03
Купата на УЕФА -  1/4 финали - реванши

Четвъртфиналните мачове-реванши от Купата на УЕФА отново обещават да бъдат много интересни. Всички тези осем отбора заслужават да продължат напред, но само четири от тях ще го сторят.

Зенит - Леверкузен

Шампионът на Русия като че ли обезмисли реванша в Санкт-Петербург след убедителна победа с 4:1 на немска земя. Възпитаниците на Дик Адвокаат демонстрираха страхотен футбол, а над всички бяха бързоногият Аршавин и голмайсторът Погребняк. Зенит разполага с голям потенциал, който постепенно се реализира. За гостите пропускат мача поради травми Барнета и Рамелов, а за домакините – защитникът Ломбартс. Едва ли някой в Байер Леверкузен таи надежди за реванша, но със сигурност, като типични немци „аспирините” няма да се предадат.

Хетафе – Байерн М

Считаният за абсолютен фаворит в турнира Байерн М се препъна в домакинството си на скромния Хетафе и сега ще им много трудна задача в реванша. „Баварците” бяха господари на терена през първото полувреме в Мюнхен, но през втората част отборът от мадридското предградие отвърна на удара и в края на срещата изравни с великолепен гол на Козмин Контра. Дебютантът в европейските турнири успя да победи на свой терен Андерлехт, АЕК и Бенфика, както и Тотнъм като гост, което е доста обезпокоителен факт за Отмар Хитцфелд и компания. През уикенда Хетафе записа престижно нулево равенство като гост на Барселона, което със сигурност ще повдигне самочувствието на отбора. За домакините ще отсъстват Кепа, Браулио, Гранеро, Диаз и Ернандес а за гостите – Ван Буйтен, Алтинтоп и Саньол. Силите на испанска земя ще са изравнени, а двубоят наистина обещава да бъде много оспорван. Победителят от този сблъсък вeроятно ще срещне Зенит на полуфиналите.

Спортинг – Рейнджърс

След скучно нулево равенство на „Айброкс” сега тези два отбора ще премерят сили на португалска земя. Серията от 13 поредни победи на Рейнджърс в Шотландия приключи тази неделя след равенство като гост на Дънди. В Купата на УЕФА обаче „Джърс” срещат повече трудности и отстраниха доста трудно ПАО и Вердер. Интересен факт е, че двубоят с гърците също завърши 0:0 на „Айброкс”, но в реванша лидерът в Шотландия измъкна равенство 1:1 и се класира напред. Напоследък младият отбор на Спортинг играе много силно и може да се справи с всеки противник. Яник, Велосо, Лиедсон, Измаилов и компания се представиха отлично в първия мач и сега ще се опитат да вземат победата у дома, където единствено Манчестър Юн. успя да ги надвие през този сезон. Срещу тях ще се изправи ударното нападение на Рейнджърс в лицето на Даршвил, Кузен и Ново. Андерсон Полга и Дерлей пропускат срещата за домакините, а за гостите ще отсъства Дейвид Уиър. Очаква ни един много оспорван двубой.

ПСВФиорентина

Този интригуващ холандско-италиански сблъсък ще разкрие съперника на Спортинг или Рейнджърс на полуфиналите. Първата среща завърши при 1:1, което дава предимство на холандския шампион на реванша. ПСВ демонстрира чудесен футбол и успя да отстрани Тотнъм на четвъртфиналите, но сега има не по-леко препятствие пред себе си. В последните си 11 мача като домакин тимът от Айндховен регистрира само една загуба, дошла именно срещу „шпорите”. За домакините обаче ще отсъстват важни фигури в нападение – наказаният Фарфан и контузеният Афелай. Във Фиорентина нямат проблеми с контузии, като само Семиоли е под въпрос. Тимът от Флоренция е все по-близо до запазването на четвъртото място в Сериа А, което ще му осигури квоти за Шампионската лига през следващия сезон. ПСВ пък е на една победа от спечелване на четвърта поредна шампионска титла на Холандия. Без съмнение обаче и двата отбора са се съсредоточили именно към този решителен двубой, който със сигурност ще ни предложи много качествен футбол и интересни моменти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация