Барселона елиминира Шалке 04 след нова победа

12:29
Барселона елиминира Шалке 04 след нова победа
Отборът на Барселона продължи отличното си представяне в Шампионската лига, като победи и във втората среща тима на Шалке 04 с познатия ни вече резултат 1:0. Подобно на срещата в Гелзенкирхен преди седмица и сега футболистите на Мирко Сломка пропуснаха няколко нелоши положения за гол. Барселона в изцяло пестелив стил и в двете срещи съумя да намери място сред четирите най-добри състава, но не убеди с играта си, че заслужава да триумфира на финала в Москва.

Мачът започна с атаки и към двете врати, а първи шанса да открият резултата имаха домакините. За съжаление на зрителите изпълнили "Камп Ноу" до краен предел, ударът на Къркич мина над вратата. Отговорът на Шалке бе светкавичен и Джералд Асамоа отправи удар към Валдес, но и той подобно на Къркич не успя да оцели рамката на вратата.    Последва ново положение за гостите, но ударът на Алтънтоп бе отразен с мъка от Валдес, чиято намеса в случая не бе особено адекватна.

В 11-тата минута Иниеста и Шави комбинираха по между си и последния остана очи в очи с Нойер, но германският страж спаси по блестящ начин. Последваха няколко силни минути за Джермейн Джоунс, но неговите удари не се оказаха заплаха за Валдес. Най - чистата възможност  за гол открила се пред немския отбор дойде след центриране на Джоунс, но Курани не намери добре топката и пропусна.

Последва затишие и когато всички очакваха края на първото полувреме домакините успяха да стигнат до гол. След центриране на Боян Къркич и нескопосано отиграване от страна на Кръстаич топката се удари в гредата и се върна право в краката на Яя Туре, който останал сам на празна врата нямаше как да сбърка.

Второто полувреме домакините заиграха в доста по-спокойно темпо, а припряността в редиците на Шалке допълнително улесни възпитаниците на Франк Рийкард. Каталунците заиграха на контри и чрез далечни удари се опитаха да стигнат до второ попадение, но изстрелите на Шави и Джовани не постигнаха целта си.

Така с общ резултат 2:0 от двата сблъсъка Барселона продължава борбата в най-комерсиалния турнир, където на полуфиналите ще срещне състава на Манчестър Юн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rostav
10.04.2008 17:06

Липсата на голям опит в турнирите изигра роля при отпадането на Шалке 04. Немците надиграха и в двата мача съперника, но не успяха да реализират множеството създадени положения. Достойно представяне.