Манчестър остана непобеден в Европа

13:34
Манчестър остана непобеден в Европа
Възпитаниците на Сър Алекс постигнаха втора победа над състава на Рома и с общ резултат 3:0 се класираха за 1/2 - финалите от Шампионската лига.

Мениджърът на Манчестър явно бе решил, че аванса от два гола, който "червените дяволи" натрупаха в първия мач бе достатъчен за крайния успех и започна срещата без двама от най-добрите си футболисти - Уейн Рууни и Кристиано Роналдо. Първият все пак се появи в игра в 73-тата минута, заменяйки капитана Гигс.

Така в предни позиции за домакините започнаха Тевес, Гигс и Джи Сун Парк. Връщането в състава на Рио Фърдинанд се оказа глътка въздух за Фъргюсън с оглед травмата на Неманя Видич, която го извади от състава за неопределено време.

Почти през целия мач по-дейният отбор бе този на Манчестър, но разсеяността пред гола и добрата вечер на Дони не позволиха на домакините да се поздравят с по-убедителен резултат.

Без своя капитан и основен плеймейкър Франческо Тоти, "вълците" не успяха да покажат своята игра. Все пак в 29-тата минута от двубоя след позакъсняла реакция от страна на Уес Браун гостите стигнаха до правото да изпълнят 11 метров наказателен удар, но един от най-опитните в състава Даниеле Де Роси изпрати коженото кълбо високо над вратата, защитавана от Ван Дер Саар.

Противно на очакванията след пропуснатата дузпа, играчите на Спалети продължиха да търсят гола, но такъв през първата част така и не падна. Второто полувреме Рома хвърли всички сили в атака, осъзнавайки, че времето работеше против тях и на няколко пъти те бяха близо до гола. Изстрел на Касети и последвала добавка на Вучинич бяха спасени с вещина от холандския страж на домакините, а малко по-късно след шут на Тадей и последвал корнер Жуан с глава изпрати топката по посока вратата, но ударът мина малко над горната греда.

От своя страна Манчестър разиграваше спокойно и при едно центриране на Харгрийвс от фланга, Тевес с красив плонж засече топката, изпращайки я зад гърба на Дони. С този гол на практика свършиха и съпротивителните сили на гостите. До края на срещата по-интересното бе завръщането на Гари Невил в игра бурно посрещнат от публиката. Невил е и титулярният капитан на "червените дяволи".

Така в рамките на два сезона Манчестър се оказва препъни камъка за италианския Рома, а англичаните очакват с интерес битката с испанския Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация