Малин Орачев: Повече нямаме право на грешки

02:16
Малин Орачев: Повече нямаме право на грешки
"Непрестанно говорехме, че се борим за зона УЕФА, медиите ни направиха претендент за титлата", твърди халфът.

Сърцатият полузащитникът на Локо Сф Малин Орачев прие да говори специално за Winner.Bg, след загубата от Литекс с 1:2 в София. Роденият на 3 декември 1972 г. бивш футболист на Пирин и Нафтекс не скри оптимизма си, че Локомотив ще излезе от кризата още в следващия мач, когато “железничарите” гостуват на Беласица.

- Малине, очакваш ли Локо Сф да се вдигне след като Стефан Грозданов да подава оставка?

- От 5 кръга все това очаквам, обаче все нещо не ни достига напоследък. Все пак локомотивци трябва да са благодарни на Грозданов, защото за 3,5-годишния си период на “Надежда” Грозданов два пъти класира тима за евротурнирите.

- Смяташ ли, че Митко Васев ще успее да ви класира на място, което да ви подсигури участие в евротурнирите?

- Във всяко едно отношение съм оптимист.

- На какво се дължи неуспеха срещу Литекс, пък и неуспешната серия от последните 5 мача, в които нямате победа?

- Играхме под възможностите си. Имаше напрежение в тима, защото трябваше на всяка цена да печелим. Литекс ни вкара първия гол след наша грешка - от корнер в противниковата половина, вторият – след грешка на съдията, отсъдил несъществуващ фаул и последвалото неразбирателство в отбраната ни. Наша стара слабост е да не сме внимателни при статичните положения. Като цяло обаче има и спад в играта ни. Често титулярни футболисти не могат да играят заради наказания или контузии, освен това доста глупости изписаха по наш адрес в медиите, пострадахме от много неточни реферски отсъждания, в поредица от срещи.

- Нищо не казваш, за останалите прегрешения на Ристосков, който имаше основания да свири две дузпи в полза на Локо Сф, както и два фаула в близост до пеналта?

- Какво да говорим за арбитрите, няма смисъл.

- И все пак?

- Така е, съдиите ни режат, но ние не плачем като другите. Важното е друго, че Литекс играха по-добре от нас, създадоха повече положения за гол, ако не подобрим играта си, не ни очаква нищо добро. Не звучи успокоително, че през второто полувреме изравнихме играта.

- Локомотив няма равностойни резерви, все повече се усеща липсата на Караджинов...

- Караджинов действаше сърцато, мисля, че нещата скоро ще се оправят.

- В един момент ви сочеха като отбор, претендент за титлата?

- Реалните ни сили са за място в евротурнирите. Ние го говорим толкова пъти, но няма кой да ни чуе, а ни лепваха прозвището, претендент за титлата.

- Какво да очакваме от гостуването на Беласица?

- Трябва да постигнем успех, за да участваме в евромачовете.

- Сега се оказва, че трябва да стискате палци на Литекс да вземе купата, тогава Локо, дори и да е на четвърто място, пак ще участва в УЕФА?

- Да, така е. Но нищо не се знае, може и Литекс да сбърка в някой мач.

- Да, ама на Локо Сф предстои гостуване на Славия, Левски, както и на почти всички състави, застрашени от изпадане?

- За нас от тук-нататък всеки двубой ще е тежък, сами си го направихме да е така. Вече не можем да си позволим повече грешки.

- Малине, Локо няма победа над тим от първата петица, как така ще гоните срещи в Европа? Дори Славия ви би есента в “Надежда”...

- Да, не успяхме тогава, затова ще направим всичко възможно да постигнем успеха на “Овча купел”.

- Според мен няколко са основните слабости в играта на Локо Сф – след нападение бавно преминавате във фаза защита, нямате заучени положения пред противниковата врата, не играете за фаул пред наказателното поле на съперника, при положение, че Марчо Дафчев е прекрасен изпълнител, лесно давате да ви правят тактичeски фаулове, което означава, че не можете да правите контраатаки...

- Всички голове ги получаваме главно от контраатаки. В последните срещи наистина не можем да спечелим фаул пред противниковата врата. Срещу Литекс имаше две положения за фаул, обаче Ристосков не ги отсъди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация