Тодор Тодоров: Ще се борим за Купата и за третото място

19:49
Тодор Тодоров: Ще се борим за Купата и за третото място
Ботев е добър отбор, но и ние не сме слаб. Мисля, че бяхме по-добрия тим в мача с Локо Сф, убеден е стражът на Литекс

Високият 198 см. вратар на Литекс Тодор Тодоров, допусна само един гол в своята врата в срещата с Локо Сф. Роденият на 9 май 1982 г. бивш футболист на Локо Дряново, Черно море, Спартак Пл и Белите орли говори пред winner.bg за най-важните, свързани с Литекс към момента.

- Тодоре, след жребия за купа България, убеден ли си, че Литекс може да отиде на финала?

 - Ботев е добър отбор, но и ние не сме слаб. Намираме с в отлична спортна форма, доказателството, е че достигнахме до тази фаза на турнира за националната купа, а също и последния ни успех над Локо Сф с 2:1. Не виждам основателна причина да не се класираме за финала.

- Навярно сте доволни, че сте домакини на Ботев?

- Пловдивчани правят отлични контри, така, че няма да ни е лесно. Все пак домакинството ни е предимство, но трябва да сме внимателни, защото всеки един състав, който е стигнал до този етап на надпреварата, никак не е случаен.

- Ботев, като че ли ви е доста удобен съперник, все пак бихте пловдивчани с 6:0?

- Да ви кажа, всеки един мач не си прилича с друг. Да, наистина бихме ги за шампионата с разгромен резултат, това не означава, че ще ни е лесно за купата. Според мен "канарчетата" са едни от най-добрите футболисти в България, като тим също будят респект.

 - Къде ще се концентрира Литекс, в битката за купата на България, за бронзовите медали или за двете? Може ли да се случи така, че от два стола да паднете на земята?

- Ние играем мач за мач, така ще е до края на футболния сезон, до когато на всеки три дни ще имаме битка. Литекс разполага с много добри футболисти, които да ритат на двата фронта. За нас всяка една среща е важна. За нас е приоритетно през пролетта да спечелим колкото се може повече точки.

- След загубата в “Надежда” в Локо Сф вече стискат палци да вземете купата, та “железничарите” дори да станат четвърти, пак да играят в УЕФА?

- Благодарни сме им за подкрепата.

- Навярно сте доволни от факта, че направихте така, че създателят на настоящия Локо Сф Стефан Грозданов да си подаде оставката?

- Ние играхме за нашия си интерес, да вземем трите точки, а не да предизвикваме нечии оставки.

- Хлъзгавият терен затрудни ли ви срещу Локо Сф?

- Наистина, от падналия дъжд игрището бе хлъзгаво, обаче то бе такова за двата отбора. Важното е, че напълно заслужено спечелихме трите точки в "Надежда".

- Доста положения изпуснахте, Голубович спаси невероятни ситуации, а Вилфред Нилфор се скъса от пропуски...

- Да, факт, е че резултатът трябваше да бъде по-изразителен в наша полза. Важното е, че създаваме положения. По-добре много да създаваме и да пропускаме, отколкото иначе. Все пак ми се струва, че ние показахме по-добрия футбол.

- Първото полувреме доминирахте, през втората част като че ли играта се изравни?

- Трябваше да решим двубоя още през първото полувреме.

- Да, но ако Ристосков бе отсъдил двете дузпи за Локо Сф, ако не бе маркирал смешния фаул, от който вкарахте втория гол, Литекс можеше и да загуби?

- Да, можеше и да загубим, важното обаче, че взехме трите точки. Всеки има право да коментира съдията, обаче аз не искам да го правя.

- Дори Ангел Бончев призна, че победния гол е сред несъществуващ фаул, смята, че битката за третото място не е решена?

- Не видях добре ситуацията, а иначе наистина трябва да се борим, за да вземем третото място.

- При изравнителния гол не се разбрахте, кой да атакува Балдовалиев?

- Така е, случват се грешки. Уж знаем какво трябва да правим, но допускаме грешки. Във футбола, без грешки няма да има и голове.

- Литекс се представя доста успешно в София тази пролет – равен с ЦСКА, и победи над Левски и Локо Сф...

- Да, може да се каже, че нямаме комплекс от софийските отбори. Наистина за втори пореден път печелим в София. Литекс се оказа единствения състав, направил равен на “Българска армия”.

- Защо от 6 години Литекс все лъкатуши между трето и четвърто място?

- Понеже не сме успели да се класираме по-напред

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация