Зенит на крачка от полуфинала

18:30
Зенит на крачка от полуфинала
Отборът на Зенит е на крачка от намиране място в полуфиналите от турнира за купата на УЕФА след внушителната победа с 4:1 над Байерн в Леверкузен.

Тежката загуба, която допусна немския тим бе допусната на същия етап от борбата подобно загубата им от Осасуна с 0:3 миналия сезон. Халфът Симон Ролфс заяви: "Ние трябваше само да избегнем повторението на случилото се в мача с Осасуна, но ние бяхме надиграни отново по категоричен начин. Без да има видима причина, ние не играхме по начина по който играхме през целия сезон до сега."

За Зенит мачът у дома се явява мач номер 50 в турнира за купата на УЕФА.

До момента на изиграването на първата среща двата отбора не се бяха срещали никога за купата на УЕФА. Леверкузен бе срещал на 3 пъти руски отбори в този турнир, но никога преди това настоящия си съперник.

Леверкузен се нуждае най-малко от четири безответни гола, ако иска да продължи в надпреварата. те са успявали цели пет пъти да направят това, като последно отбелязаха пет гола при гостуването си в Цюрих на местния отбор.

Отборът на Зенит заедно с този на Хетафе са единствените състави стигнали до този етап от борбата, които не са печелили голям трофей на европейска сцена.

Треньорът на Зенит Адвокаат изтърпя наказанието си от три мача без право да стои на резервната скамейка и сега ще може да ръководи своите от близо. Холандският специалист изгледа първия мач в Германия от трибуните, като не бе допуснат дори в съблекалнята или тунела.

Нападателят на Зенит Погребняк е отбелязал осем гола, като дели първото място заедно с играчът на Байерн Мюнхен Лука Тони.

Победителят от тази 1/4 - финална двойка ще срещне победителя от двубоя Хетафе - Байерн Мюнхен.   

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
10.04.2008 18:51

Незнам какво да кажа... Зенит е монополът за момента в Русия... държи титлата, изключително богат отбор, който се разправя по безапелационен начин с абсолютно всеки отбор срещу него