2 в 1, Пирин се обединява с Пирин

12:46
2 в 1, Пирин се обединява с Пирин
Президентите Николай Галчев и Петър Байкушев загърбват старите дразги и спорове "кой е истинския Пирин?" и обединяват двата клуба. Съгласно постигнатите до този момент договорености, двамата ще имат по равен дял в новото Акционерно дружество - новият Пирин, който ще се състезава в "А" професионалната ни футболна група.

По 35% от акциите ще държат мажоритарния собственик на ПФК Пирин Благоевград - строителният предприемач Николай Галчев, същият процент акции ще имат и познатите като Г-15 бизнесмени от Благоевград, които досега бяха в ръководството на втородивизионния Пирин Благоевград - отборът, който държи всички символи на "Пирин". 20% дял в новото АД ще има и общината. Останалите 10 % ще бъдат за феновете.

Зад обединението на двата Пирин-а, които доскоро словесно враждуваха, най-често чрез медиите, стои кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Обединеният Пирин ще селектира най-добрите играчи от двата тима - този в "А" и "Б" групата, като ще се запазят и двете школи, които тренират децата и юношите - таланти на Благоевград.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pirin_fen
05.12.2008 13:15

Айде честито на всички фенове, стига сме се делили!