Зенит продължава след загуба

09:44
Зенит продължава след загуба
Отборът на Зенит достигна до полуфиналната фаза от турнира за купата на УЕФА въпреки поражението с 0:1 у дома от Байер Леверкузен, тъй като в първия двубой помежду им бяха спечелили с категоричното 4:1.

Въпреки далеч по-лошото качество на футбол, което демонстрира руският шампион в сравнение с първата среща, то те направиха нужното за да не позволят да се стигне до сензация.

Леверкузен пое иницативата от първия съдийски сигнал и още в 4-та минута от мача пред руския нападател на гостите Буликин се откри чедесна възможност за гол. Малафеев обаче бе на мястото си и спаси.

В 10-та минута Дум също имаше шанс да даде гол преднина за своите, но за съжаление на феновете  по трибуните, пропътували разстоянието от Германия до Русия попадение не бе реализирано.

Все пак правдата възтържествува, когато именно Буликин се възползва от едно отлично центриране на Гонзало Кастро и октри резултата. Минутата бе едва 18-ата, коетп даваше надежди за "аспирините" че могат да достигнат до обрат.

До края на полувремето играта се накъса от многото нарушения, а Кастро и Фрайер бяха декорирани в жълто. Първият от двамата ще пропусне единия мач от полуфиналите срещу Байерн поради натрупани жълти картони.

Второто полувреме започна и завърши както края на първото, а домакините си позволиха лукса да изпуснат дузпа в 85-та минута след като стражът на гостите Адлер отрази удара на Тимошчук.

Така с общ резултат от двата мача 4:2 Зенит очаква Байерн Мюнхен, който се класира за следващия етап от борбата с много късмет в последните пет минути на продължението в мача с Хетафе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rostav
11.04.2008 12:12

Сигурен бях, че Байер ще бият в този мач. Жалко, че така нелепо пропиляха първия. Изпуснаха питомното и трябваше да гонят дивото във втория мач, но не успяха. Догодина пак.