Прогнозите на Ники Веселинов - 16-и кръг

20:04
Прогнозите на Ники Веселинов - 16-и кръг
Знаете ли кое е единственото нещо, в което нашата "А" група превъзхожда Висшата лига? В българското първенство с лекота може да се наниже печеливша колонка от 4-5, а понякога и повече срещи. В Англия често и една среща идва в повече. Например в миналия кръг наглед пълен с приятни единици, излязоха само две, срещу четири равенства (три 0:0 !) и четири двойки. Ужас ! Ако и в 16-и кръг от надпреварата стане така, бих препоръчал да се прогнозират мачовете в хокейните шампионати на Норвегия и Словакия. Там "сигурните" знаци са с малки коефициенти, но далеч по сигурни. Е, няма я тръпката, което е не по-малко важно от печалбата, затова да си останем на Острова.

Събота, 6 декември

14.45 часа: Фулъм - Манчестър Сити - 1 2

Домакините са в подем, след като направиха две поредни равенства при гостуванията на силни състави като Ливърпул и Астън Вила. Фулъм излезе от лошата серия и вече е в десетката - там където му е мястото с такава селекция. Но...все пак разликата от зоната на изпадащите е само четири точки. Робиньо пък надигна глас като каза, че в отбора му има добри играчи, но като цяло Манчестър Сити е с манталитета на малък клуб и се нуждае от нови попълнения. Той дори се вживя в ролята на трансферен агент и предложи на менидъжъра Марк Хюз сънародните си Клебер, и Тиаго Силва. Хюз изръмжа в отговор нещо от рода, че думите на Робиньо са извадени от контекста, но е ясно че следващия път няма да му прости.
Непредвидим мач, може и да се пропусне.

17.00часа: Арсенал - Уигън - 1

Не е логично да очакваме, че точно срещу Уигън "топчиите" ще сгрешат, още повече че са на крилете на ентусиазма след успеха на "Станфорд Бридж" срещу Челси миналата неделя. В Уигън се примириха, че ще трябва да продадат Хески през януари, защото ще го загубят без пари през лятото, когато той става свободен агент. От ситуацията веднага се възползва току що завърналия се след травма Анри Камара. Той побърза да обяви, че е готов да преподпише контракта си със "синьо-белите". Друг е въпросът какво мисли шефа му Стив Брус.
Уигън ще опита да се опъне на "топчиите", но всичко сочи домакинска победа.

17.00часа: Блекбърн - Ливърпул - 2 Х, гол/гол

Блекбърн е в серия от девет срещи без победа и на Пол Инс вече започва да му изстива треньорското място, само няколко месеца след като го зае. Смел, какъвто беше и като играч, Инс защити играчите си, а не себе си и сега те ще трябва да му се отблагодарят. Ако могат! Защото насреща е лидера Ливърпул, нахъсан за титлата, след като дълги години не я е притежавал, а и раздразнен от загубата на точки на собствен терен от Уест Хям в понеделник. Още нещо любопитно: звездата на домакините Роке Санта Крус преживя сериозен стрес, след като крадци заплашиха в негово отсъствие съпругата му с нож и обраха дома му. Това е станало докато парагваецът е бил с отбора си на мача в Портсмут.
Двойката не е твърда, но все пак е за предпочитане, може и хикс.

► 17.00часа: Болтън - Челси - 2 Х, под 2,5 гола

С №9 Йохан Елмандер, Болтън вече изглежда съвсем различно в атака. Мениджърът Гари Мегсън изкара отбора си от кризата, която продължи два месеца. Съперникът е много силен, но като домакини "свинските крачета" умеят да се бранят срещу превъзхождащи ги отбори. В Челси без да ги питат, обявиха че нямат финансови проблеми, което по стара социалистическа практика, прочетено обратно, означава че имат. Изпълнителният директор Питър Киниън изрично заяви, че Дрогба не се продава, но дали голаджията е съгласен не се знае. А и как ли ще се отрази забраната за трансфер на играта на "черната перла."
Челси въпреки всичко е длъжен да спечели мача.


17.00 часа: Хъл Сити - Мидълзбро - Х

Преди всеки кръг очаквам, че приказката на "тигрите" ще свърши, но тя си продължава. Бих оприличил ситуацията на "жълто-черните" с тази на "селяните" от Хофенхайм в Бундеслигата. Те се подиграват с милионерите там, а на всичко отгоре и водят в класирането. Хъл все пак е в процес на регрес - шест кръга без победа (три равенства и три загуби). Не че Боро много е цъфнал и вързал. Отборът печели горе-долу през три мача и представянето му е абсолютно неравномерно - победа, равен, загуба и пак така.
Неясен мач.


17.00 часа: Нюкясъл - Сток Сити - 1

Нюкясъл изпитва остра необходимост от точки и сега е момента да постигне първа победа от пет срещи насам. В клуба предимно се занимават с трансфери. Мениджърът Джо Киниър предупреди, че първо ще купува, а след това ще продава. Вероятно има предвид интереса към възлови играчи като Оуен (Ливърпул си го иска обратно, а и от лятото е свободен агент) и Шей Гивън, за който се гласят от Тотнъм. Същевременно "свраките" се пазарят за голаджията Лиедсон от Спортинг Лисабон. Завръщането на контузените Джоуи Бартън и Алън Смит се очаква в средата на януари. Сток Сити е силен домакин, но навън от седем гостувания може да се "похвали" само с две спечелени точки и голова разлика 3:15.
Изходът на тази среща май е ясен, Оуен, Мартинс и Видука все някога ще си спомнят как се вкарват голове.


19.30 часа: Манчестър Юнайтед - Съндърланд - 1 тв., над 2,5 гола, няма гол

Този мач е удобен да се "издои" изцяло. Съндърланд е в шок. Рой Кийн не издържа на натиска и напусна в четвъртък. Горкият Кино, той бе играч от световна класа, а миналата събота трябваше да гледа пред собствена публика как защита му пуска гол след гол, сякаш е сбирщина от махленски играчи. Да не говорим за ужасния вратар, на който дори му вкараха между краката. Пол Скоулс, който от септември е контузен вече е наред и може да се появи за малко на терена за домакините. Роналдо е импулсиран от спечелената "Златна топка", Тевес вкара четири на Блекбърн за Карлинг Къп и даде заявка за титуляр в късния съботен мач.
Всичко друго освен единица в тази среща ще е "менте".


Неделя, 7 декември

17.00 часа: Уест Бромич - Портсмут - 2

Последната победа на Уест Бром бе на 8 октомври (1:0 у дома с Фулъм) и от тогава, вече в осем мача поред, отборът има само едно равенство и шест загуби, при отчайващата голова разлика 3:18. Последното място в класирането при такива показатели е напълно заслужено. Положението е трагично и едва ли ще бъде оправено точно срещу силен тим като Портсмут. Единственият шанс за домакините е умората натрупана у Помпи от мача в четвъртък за УЕФА във Волфсбург. Гостите вече ще могат да разчитат на контузените доскоро Сол Кямбъл и Нико Кранчар.
Ако са свежи играчите на Портсмут ще си тръгнат с трите точки от Бирмингам.


18.00 часа: Евертън - Астън Вила - Х, под 2,5 гола

Евертън се нареди на опашката за Емил Хески, след като при неделната победа над Тотнъм загуби Якубу Аейгбени до края на сезона. Хески може и да дойде, но чак през януари, а сега мениджърът Дейвид Мойс трепери дали и другият му контузен от последния мач нападател - Луис Саха ще се оправи за домакинството срещу Астън Вила. При бирмингамци, Джон Карю ще се размине с операция заради проблемите си с гърба, но все пак скоро няма да е на разположение и наставника Мартин О`Нийл ще му търси заместник по Коледа.
Вила наниза няколко нулеви равенства, колко му е да направи още едно.


Понеделник, 8 декември

22.00 часа: Уест Хям - Тотнъм - Х, под 2,5 гола

След нулевото равенство като гост на лидера Ливърпул, наставникът на "чуковете" Джанфранко Дзола се похвали, че най-накрая отборът му играе както той би искал. Лошото за Уест Хям, е че собственикът Бьорголфур Гудмундсон е тежко засегнат от световната финансова криза, защото в родната му Исландия фалираха всички банки. Това може да означава отново продажби на водещи играчи и неизвестността от бъдещето отново да попречи на възхода на тима. Много любопитен за прогнозиране мач. Хари Реднап прекара при "чуковете" незабравими седем години (1994 - 2001) и разви за големия футбол играчи като Франк Лампард, Джо Коул, Рио Фърдинанд. Сега "старата лисица" за пръв път ще е начело на лондонски тим срещу бившия си отбор.
Тотнъм играе трудно в тези двубои, равенството е напълно възможно.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spir0
06.12.2008 15:42

Фулъм - Ман Сити 1/2
Арсенал - Уигън 1
Блякбърн - Ливърпул 1
Болтън - Челси X
Хъл Сити - Мид-бро X
Нюкясъл - Сток Сити 1
Ман Юн - Съндърланд 1
У.Б.А - Портсмут 2
Евертън - Астън Вила 2
Уест Хям - Тотнъм X

tearsss
06.12.2008 14:54

за мене най твърдата единица из английските терени е Хистън.Просто нямат спиране тия момчета.За мен лично премиер лийг е пълен със сякакви изненади и за това много рядко го играя.Иначе бих играл Нюкясъл и Портсмут за твърди двойки,макар че няма твърди мачове в нито едно първенство.Успех на всички

lubo17
06.12.2008 12:26

Фулъм - Ман Сити Х2
Арсенал - Уигън 1
Блякбърн - Ливърпул 2
Болтън - Челси 2
Хъл Сити - Мид-бро 1X
Нюкясъл - Сток Сити 1
Ман Юн - Съндърланд 1
У.Б.А - Портсмут Х2
Евертън - Астън Вила 1X
Уест Хям - Тотнъм 2

ivancho16
06.12.2008 11:29

Фулъм - Ман Сити Х
Арсенал - Уигън 1
Блякбърн - Ливърпул 2
Болтън - Челси 2
Хъл Сити - Мид-бро 1
Нюкясъл - Сток Сити 1
Ман Юн - Съндърланд 1
У.Б.А - Портсмут Х
Евертън - Астън Вила 1
Уест Хям - Тотнъм 2

sindioo
06.12.2008 10:04

Всеки има право на мнение и аз уважавам вашето но за мен Евертън-Астън Вила 1. тв. Успех

kris_91
06.12.2008 08:43

според мене пък Евертън-Астън Вила ще е 2ка,Астън Вила играят много добре като гости затова си мисля че този мач е 2

nickson10
06.12.2008 08:36

Фулъм - Ман Сити 2
Арсенал - Уигън 1
Блякбърн - Ливърпул 2
Болтън - Челси 2
Хъл Сити - Мид-бро 1
Нюкясъл - Сток Сити X
Ман Юн - Съндърланд 1
У.Б.А - Портсмут 1
Евертън - Астън Вила 2
Уест Хям - Тотнъм 1

tobito
06.12.2008 03:53

Фулъм - Ман Сити Х
Арсенал - Уигън 1
Блякбърн - Ливърпул 2
Болтън - Челси Х
Хъл Сити - Мид-бро Х
Нюкясъл - Сток Сити 1
Ман Юн - Съндърланд 1
У.Б.А - Портсмут 1
Евертън - Астън Вила Х
Уест Хям - Тотнъм 2


Барнзли - Рединг 2Х
Бирмингам - Уотфорд 1
Блякпул - Чарлтън 1Х
Бристол С. - Суонзи 2
Кардиф - Престън НЕ Х
Донкастър - Плимут 1
Ковънтри - Нотингам 1
Дарби К - Кристъл П 1
Шефилд Ю - Бърнли Х
Саут - н - Шефилд У 1
К.П.Р. - Уувс 2
Норич - Ипсуич Х

Miryo
05.12.2008 23:57

На мен ми се струва, че Евертън ще бият тоя мач, и 2-та отбора са в много добра форма, долу горе са на едно ниво като класа. Все пак си мисля, че домакинството ще окаже влияние - 1-0 за Евертън.

fRSkn
05.12.2008 23:43

Аз за Ливърпул и Челси не съм съгласен и 2-та отбора ще дадат всичко от себе си за да земат 1.вото място

svetlio_vn
05.12.2008 22:45

Астън Вила игра с резервите срещу Жилина - срещу Евертън ще изглеждат по съвсем различен начин , но мачът си е 1Х2

beastt
05.12.2008 22:25

machocka аз да ти напомня че паднаха от Жилина не от Клуж.... и това не им пречи сега да бият, след мача ще разбереш че съм бил прав

machocka
05.12.2008 22:01

Юнайтед бият а беаст само да ти напомня че астън вила паднаха от клуж... 1-2 паднаха...

svetlio_vn
05.12.2008 21:41

Според мен в този етап на сезона е вече неуместно да се прави паралел между Хъл Сити и Хофенхайм . Както г-н Веселинов отбелязва , "тигрите" са в регрес , но аз бих добавил , че са на едва 8 точки над зоната за изпадане . При Хофенхайм обаче тази разлика е внушителните 23 точки !

beastt
05.12.2008 20:18

Aстън Вила ще спечелят срещу Евертън

falk0y
05.12.2008 20:17

Според мен Евертьн - Астьн Вила / над 2.5 и Уест Хям - Тотнам / г/г Успех

JKnoxvilee
05.12.2008 20:11

МанЮн абс твърда 1-ца, сега след шоуто на Карлос Тевез, Бербатката, Овена и Роналдо има какво да доказват