Муту класира Фиорентина за полуфиналите

10:52
Муту класира Фиорентина за полуфиналите
Адриан Муту вкара и двете попадения за своя клуб Фиорентина, класирайки по този начин отбора си на полуфинал за купата на УЕФА срещу шотландския Глазгоу Рейнджърс.

Холандският шампион имаше предимство преди срещата реванш с оглед равния резултат, който те постигнаха преди седмица в Италия. Муту отбеляза по едно попадение и през двете части от мача, за да се превърне напълно заслужено в играч на вечерта.

След първите няколко минути последва натиск от страна на "виолетовите" и логично се стигна до гол, след като румънският нападател на гостите отбеляза  директно от фаул.

Голът, който отбеляза националът на северната ни съседка принуди домакините да заиграят по-открито и нападателно, което откри нови възможностите пред "виолетовите". Контраатаките на гостите вещаеха заплахи за Гомес и в 54-та минута Муту отново се озова в прегръдките на съотборниците си отбелязвайки толкова важното второ попадение. Монтиливио можеше да довърши окончателно своя съперник, но неговият удар в 63-та минута срещна страничния стълб.

Липсата на Фарфан, който си изкара безмислен жълт картон в края на първата среща и контузения Афелай се усетиха осезаемо, като в предни позиции техните съотборници не съумяха да сътворят почти нищо, а върхът на всичко бе пропуснатата от Симон дузпа, спасена с вещина от вратарят на Фиорентина Себастиан Фрей.

На полуфинала Фиорентина ще срещне Рейнджърс, а първия мач ще пропусне защитника Донадел.

Съставите на двата отбора:

ПСВ: Гомес, Кромкамп, Марселис, Салсидо, Райкович, Симонс, Мендес, Бакал , Кулина , Куверманс, Джуджак

ФИОРЕНТИНА: Фрей, Йоргенсен, Гамберини, Уйфалуши, Гоби, Ливерани, Донадел, Монтоливо, Сантана, Муту , Пацини

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари