Даршевил и Уитакър пречупиха Спортинг

14:01
Даршевил и Уитакър пречупиха Спортинг
Отборът на Глазгоу свърши това, което не успя преди седмица, при това у дома и елиминира Спортинг от турнира за Купата на УЕФА.

Още от самото начало домакините наложиха изключително високо темпо, което доведе до пропуски на Мутиньо, Вукчевич и Измаилов.

В 18-тата минута на срещата страничният стълб се оказа помощник на вратарят на гостите МакГрегър. В последвалите минути "сините" изравниха играта и успокоиха темпото. В края на полувремето отново Вукчевич и Мутиньо имаха шанс да отбележат, но отново пропуснаха.

Второто полувреме започна с атаки от страна на двата отбора, но противно на случващото се на терена именно Глазгоу отбелязаха попадение. Стивън Дейвис намери по прекрасен начин Даршевил, който останал сам на точката за изпълнение на 11 метров наказателен удар не сгреши.

Попадението още повече мобилизира "португалските лъвове". Атаките към шотландския страж зачестиха, но защитата на Рейнджърс се справяше успешно, а в редките случаи, когато се пропукваше ударите на домакините минаваха на сантиметри от страничните стълбове.

Точката на спора в тази среща сложи Уитакар, който пробяга цялата половина на домакините, преодолявайки разредената им защита и с прецизен удар отбеляза за 2:0.

Така гостите от Глазгоу се класираха за първи път в своята история за полуфиналите в турнира за купата на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация