Стефан Гразданов: Не съм единственият грешник в Локо Сф

15:08
Стефан Гразданов: Не съм единственият грешник в Локо Сф
"Липсваха ни футболисти за полузащитата, затова изпаднахме в криза", каза подалият оставка специалист

Опитният специалист Стефан Грозданов подаде оставка след загубата от Литекс с 1:2, а на следващия ден изпълнителният директор на “червено-черните” Иво Тонев обяви, че е приета. Напусналият стадиона в “Надежда” специалист направи опит да даде точното обяснение за кризата в отбора, чиято първа жертва в крайна сметка стана той. Грозданов се задържа необикновено дълго на ветровития пост на треньор на Локомотив София. При средна продължителност на този пост около година, той остана повече от три. Два пъти под неговото ръководство клуба игра в турнира за купата на УЕФА, със запомнящо се представяне срещу Фейенорд и Рен. Грозданов преобрази Локомотив от един обикновен средняк, до отбор претендент за първото място. Ето какво каза Стефан Грозданов специално за Winner.Bg

- Господин Грозданов, играхте много слабо срещу Литекс и като че напълно заслужено загубихте?

- Моето мнение се различава. Според мен мача бе двуостър, както те, така и ние имахме много голови положения. Мисля, че това бе от мачовете, в който всеки от двата съперника можеше да победи. Победата взе Литекс, и сега ние сме критикуваните.

- Президентът Гигов обаче окачестви играта като много слаба?

- Това е негово мнение. Аз мисля, че Локомотив игра достойно спрямо моментните си възможности. Не можем да се надскочим с потенциала, с който разполагаме. Липсата на Караджинов отвори празнина в средната ни линия. Иво Иванов е с контузия и ако и той отсъства празнината ще стане кратер.

- Значи сте имали проблеми със селекцията?

- Липсваха ни хора за полузащитата и това е сериозен проблем. Определено отбора се нуждаеше от освежаване и вдигане на качеството през пролетта.

- Проблемите се появиха още през зимната подготовка, защо не реагирахте навреме?

- Това не са временни проблеми, които могат да се оправят с временни решения. Локомотив София разполага с някакъв потенциал, който се оказа ограничен, за да се конкурира достойно с най-добрите в България. Всъщност ние играхме равностойно, но нямахме класа да вземем победи срещу ЦСКА и Литекс на нашия стадион.

- Отстрани, изглежда че има голям срив в отбора. Бяхте спрягани за шампиони, а сега сте вече застрашени да излезете от квотата за Европа?

- Никога не сме имали класата и претенцията да бъдем шампиони на България. Ние сме си го знаели много добре, другото са писания по медиите. Истината е, че реализирахме повече от максимума си с класирането ни през последните два сезона. За нас естествената цел са евротурнирите. С тези играчи това показва реализма.

- Привържениците на отбора твърдо застават зад вас?

- Радвам се. Най-запалените фенове на отбора оценяват направено през последните три години. Тяхната подкрепа е най-важната оценка за мен.

- Считате ли, че и странични фактори повлияха върху резултатите в последно време на Локомотив София?

- След като три години непрекъснато се говореше и пишеше, че сме съдийски отбор, всички видяха какво съдийство имаше срещу нас в последните ни мачове и въобще през пролетния полусезон. Мисля, че победата на Литекс се дължи на грешното отсъждане на Ристосков за свободния удар. Грешни отсъждания ни лишиха от точки в Сандански. Въобще съдийството спрямо Локомотив бе повече от тенденциозно. Това го казвам, аз който никога не съм коментирал реферите и съм бил винаги, затова те да имат пълно спокойствие.

- А постоянното спрягане на наследници за вашия пост?

-Това не искам да коментирам, медиите обичат да правят сензации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sevdelin
11.04.2008 17:44

Стефан Грозданов е добър треньор, с нищо футболисти направи Локото доста приличен отбор, но това явно ме се харесва на шефовете на отбора, колкото и странно да звучи. Аз го сравнявам например, с Хари Реднап- и той с обикновени футболисти направи Портсмут много добър отбор. Успех на Грозданов, има много по-измислени треньори от него!