Хетафе отпадна с гордо вдигната глава

12:46
Хетафе отпадна с гордо вдигната глава
В един епичен сблъсък отборите на Хетафе и Байерн Мюнхен сътвориха истински спектакъл за любителите на футболната игра. След изненадващия резултат преди седмица в Мюнхен много хора се питаха дали пишещият история в тазгодишното издание на купата на УЕФА отбор от мадридските предградия ще продължи своя победоносен поход по европейските терени.

Срещата започна с голова възможност за гостите, а не бе изминала дори една минута. Озовалият се на голова позиция лидер в класацията за голамйстори Лука Тони обаче не успя да се възползва от ситуацията. В шестата минута Мирослав Клозе напредна заплашително към вратата на домакините, което принуди игралият на нетрадиционния за него пост като защитник Де ла Ред да го фаулира. Това негово своеволие му коства червен картон и така почти целия мач Хетафе игра в намален състав.

Очакванията, че това ще пречупи окончателно испанския отбор не се оправдаха, дори напротив - те показаха силата на колектива и не позволиха на Байерн да разгърне атаките си. Лука Тони все пак успя да отбележи, но попадението не бе зачетено, поради игра с ръка от страна на италианеца.

В самият край на полувремето, героят за своите от първия двубой, Козмин Контра спечели една топка и пробяга цялото противниково поле преди да нанесе поразяващ целта удар, с което даде аванс на своите.

На полувремето явно Отмар Хицфелд е говорил на доста висок тон, тъй като след почивката неговите подопечни реагираха като ужилени и пред вратата на Абондансиери закипя. Байерн достигнаха до нов гол и отново той бе отменен правилно, поради нарушение. От своя страна Хетафе се прибра в собствената половина, изчаквайки на контраатаки. При една от тях Браулио се озова очи в очи с Кан, но миг преди да нанесе удар се подхлъзна и така опропасти отличната възможност.

Късметът на немския колос проработи минутка преди края на редовното време. Неуморимият Тони се пребори за една спорна топка при възникналото меле, а Рибери с мощен шут изравни, като по този начин прати мача в продълженията.

Допълнителните две полувремена от по 15 минути предложиха спиращи дъха емоции и за двата отбора, но в края на срещата ликуващият отбор бе този на гостите. Още в началото на първото продължение Хетафе достигна до два бързи гола, благодарение на Каскеро и Браулио.

Хитцфелд се разхождаше нервно край страничната линия подвиквайки на своите, които явно не можеха да се отърсят от шока. И за да бъде драмата пълна, аржентинският страж на домакините не успя да се справи с една центрирана топка в 114-та минута, а за играч от класата на Лука Тони не бе проблем да отбележи.

Голът съживи надеждите на Байерн и в последните секунди на продължението отново Тони донесе така нужния резултат, с който класира отбора си за следващия етап от борбата.

Приказката за Хетафе в турнира за купата на УЕФА достигна своя край, но успехите, които този отбор постигна до момента на своето отпадане ще се помнят дълго не само в Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dekam
11.04.2008 17:37

Е все пак Хетафе се представи отлично не само в този мач, а и в целия турнир, така че няма от какво да се срамуват и им остава само да дерзаят за още!!!! Поздрави за анализа идеален е!!!

rostav
11.04.2008 15:19

Не е важна самата игра, а резултатът от нея и той е - Байерн на полуфинал, после финал и накрая купата в Мюнхен.

LosGalacticos
11.04.2008 14:50

Жалко за испанците заслужаваха класирането, но името на "Баварците" явно надделя в слуая. Вече няма кой да ги спре да спечелят купата

Fabregas_Pz
11.04.2008 13:14

Хетафе незаслужаваше да отпадне по тоэи начин,но както всички ние знаем Футболът е Алогична игра. Баиерн покаэа иэвестния в цяла Европа германски дух и по тоэи начин иэлъга своя Испански съперник. Съдята също иэигра ролята си след като неиэгони Лука Тони който в последствие класира Баварците напред. Хетафе може да се сърди само на вратаря си Абодансиери който подари участие на Баиерн на 1/2 Финалите.

pafata
11.04.2008 13:09

Ужасен сценарий. Хетафе се представи прекрасно, но един от най-добрите вратари в света (Абудансиери) ги провали.