Кокала: ЦСКА ги чака война на \"Овча купел\"

11:03
Кокала: ЦСКА ги чака война на \"Овча купел\"
Tреньорът на Славия Емил Велев се закани на ЦСКА преди столичното дерби, което ще се играе на "Овча купел". Кокала, който има титли с Левски като футболист и треньор, призна, че сблсъкът с "червените" е по-специален за него. Велев отговори на въпросите на "Меридиан мач" в типичния си директен стил. Ето какво каза специалистът:

- Господин Велев, този път Славия готова ли е за дербито с ЦСКА?

- Това ще стане ясно чак след края на мача. ЦСКА е голям дразнител, особено за мен. Лично моето мнение е, че Славия е готова за това предизвикателство. Ние сме настроени за победа във всеки мач и не ни е страх от никой.

- Славия е в серия от 16 поредни мача, в които губи от ЦСКА, дойде ли моментът тази тенденция да спре?

- Въобще не ме интересува какво е било. ЦСКА го чака война на "Овча купел". Тя ще започне още когато автобусът им спре на паркинга пред стадиона, ще продължи в съблекалнята и ще се пренесе на терена.

- ЦСКА игра стабилно срещу многомилионната селекция на Бешикташ, това притеснява ли ви?

- ЦСКА въобще не ме интересува. В Турция видях един отбор, който само и единствено се защитаваше.

- Постоянно се говори, че когато дойде мач с Левски или ЦСКА, Славия предварително е загубила…

- Вече казах, но ще повторя, защото е много важно да се знае - ЦСКА го чака война на стадион "Славия". Ще видите едни озверели "бели" типове, които ще почнат "червените" още от съблекалнята. Подобни мачове се печелят със здрава битка, подкрепена с футбол. Славия може и двете.

- Когато бяхте на "Герена", феновете ви атакуваха. Сега на "Овча купел" е същото, а ако поемете ЦСКА?

- Обичам да ме атакуват навсякъде. Това ме прави по-силен. Треньор на ЦСКА?! Това не може да се получи.

- Кой мач е по-важен - този с ЦСКА, или с родния Левски?


- Всеки мач с времето си. Когато дойдох в Славия, бяха поставени цели, които гоним. Победи в дербитата с ЦСКА и Левски е в листата с тези цели.

- Какви са всъщност целите на Славия в навечерието на седмия кръг в "А" група?

- Трябва да сме възможно най-високо в таблицата в края на сезона.

- Какво означава това?

- Първенството тепърва започва. То ще е тежко и продължително. Не знам - първо, второ, трето място, отсега не може да се каже. Искаме да постигнем нещо голямо и значимо. Сигурен съм, че имаме сили за това.

- Срамно ли е за българския футбол, че 34-годишният Николай Божов е сред най-добрите играчи в "А" група?


- Защо да е срамно? Големи отбори в Европа разчитат на по-възрастни играчи. За мен възрастта няма значение, важни са качествата. Засега трансферът на Божов носи положителни емоции, но са изминали само шест кръга. Трябват мачове, за да направим разликата.

- Има ли ЦСКА нападател като Божов?

- В Славия отборът е водещ, а не отделните единици. Колективът е водещ за нас. Това се видя при четвъртия гол във вратата на Академик в предния кръг. Тогава Божов можеше да оформи хеттрик, но вместо това подаде на Тодор Колев, който вкара на празна врата. Ако Дембеле беше на мястото на Божов, щеше да пробва да скъса мрежата. Иначе ЦСКА, според моите наблюдения, има нелоши нападатели. Шеридън, италианецът и Саидходжа са сносни футболисти. Тонев, Нелсън и Маркиньос също са опасни.

- Съжалявате ли за Мболи?

- Естествено. Така се стекоха нещата, че той предпочете да премине в отбора, който играе в евротурнирите. Славия обаче има и други добри вратари, така че Райс Мболи вече не е на дневен ред. Доколкото знам, алжирецът няма да играе срещу нас, защото има такава договорка между двамата собственици.

- Как приемате настоящите успехи на Левски, мразите ли някого на "Герена"?

- Гледам само напред. Това, което съм направил в Левски като футболист и треньор, го казва статистиката. Като страничен наблюдател ще се радвам на успехите на българските отбори в Европа. Иначе е силно да се каже, че мразя някого на "Герена". Това са лични отношения, които предпочитам да споделям директно очи в очи. И сега гръбнакът на отбора е изграден от футболисти, които аз наложих в състава - Веселин Минев, Йордан Милиев, Жоазиньо, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев, Христо Йовов… няма как да съм недоволен.

- Какви са в момента отношенията ви с Вили Вуцов, когото два пъти сменихте?

- Нямам представа, трябва да питате него. Скоро не сме се чували и виждали.

- Кога Славия ще стане отново шампион?

- Когато му дойде времето. Не мога да кажа кога ще е това. Знам само, че клубът се развива стремглаво. Славия има уникална база, добри футболисти и много амбиции. Това са все фактори, които може един ден да донесат титлата. Знам, че феновете на Славия искат много това, но трябва търпение.

- Какъв е коментарът ви за последните събития около националния отбор?

- Не смятам, че Мъри трябваше да си подава оставката, всеки може да загуби. Според мен той трябваше да изкара целия цикъл. Предполагам, че е взел това решение спонтанно.

- Липсва ли Бербатов на България?

- Не знам защо въобще трябва да коментираме това име. Не мога да проумея как някой няма да иска да играе за националния отбор. Това за мен е предателство. Ако иска, Бербатов да си подаде документите и да стане поданик на кралицата.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

goshetty
17.10.2010 17:51

Чака ги война на овча купел и срещу академик АКААДЕМИК ОТТБООР ВЕЛИИК !!! *beer*

Notlike
19.09.2010 11:07

Не се ли пише КокАла? Не се казва кокли, нали? Пичове, стегнете се малко, във всяка статия грешки правите *smile*