Акциите на ЦСКА са под запор

11:02
Акциите на ЦСКА са под запор
Акциите на шампиона ЦСКА са под запор при нотариус, съобщава "7 дни спорт". За да стане каквато и да е сделка с "червените", тези акции трябва да бъдат освободени от украинския бизнесмен Константин Жеваго или от пълномощника му в България Виктор Деменюк.

Запорът е наложен още през май, когато Жеваго се съгласил да купи ЦСКА за 10 млн. евро. За сигурност на купувача акциите били заложени при нотариуса.

Жеваго превел 500 000 евро на клуба и още 600 000 на фирмата на Митал "Финметалс". След това обаче спрял да плаща, тъй като изгубил интерес към "армейците". Запорът обаче останал, тъй като ЦСКА нито има ресурс да върне парите, нито правни основания да анулира сделката.

В момента кандидатите за купувачи на ЦСКА от кръга около "Титан АС" преговарят с Деменюк за решаване на проблема. Самият той заяви пред "7 дни спорт", че няма да създават пречки ЦСКА да си реши проблемите възможно най-бързо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska_kazanlak
09.12.2008 09:44

Омръзна ми вече да чета партенки. Или се спрете, или поне пишете нещо, което да е на поне 58 % вярно.

dobrev64
09.12.2008 08:31

истината е ,че никой няма да даде толкова много пари за нещо което струва поне 2 пъти по малко.няма вече балами .така че скоро няма да има нов собственик.на Лупи лъжите край нямат а вие сте най - заблудените щом му вярвате още

galinho81
09.12.2008 00:12

Има някои който стои зад Томов , тои е само една пионка а тези джамата Живаго и Митал са просто шарани на балгарската афера, нали не си мислите че няма някои с финансови вазможности които да плати всичко,има ама никои няма да позволи схемата деиства и Живаго и Митал няма да са последни.

akoycska
08.12.2008 19:00

Директорите на ISMS - собственик на 100 % от акциите на ПФК ЦСКА ЕАД и ръководството на клуба съобщават, че публикуваната днес информация във вестник "7 дни спорт" за блокаж на акциите не отговаря на истината. Подобни инсинуации очевдино целят да попречат на водените преговори за продажба на клуба.
И не знам до кога ще продължават писанията срещу ЦСКА. Ако не е в "Стандарт", то ще в "7 дни спорт" и обратно. А да не говорим за синята мелница "Гонг".