УЕФА затяга условията за лицензите

16:51
УЕФА затяга условията за лицензите
Европейската футболна централа УЕФА има нови правила за лицензиране на футболните клубове, които са по-строги от досега съществуващите, стана ясно днес при участието на юристът Юлиян Михов и председателят на Лицензионната комисия на БФС Красин Кръстев в Актуално студио "Дерби".

Правилата са еднакви за всички държави-членки на УЕФА и българските клубове трябва да отговарят на заложените критерии, ако искат да участват в евротурнирите. Наредбата е гласувана през септември и е в сила от 1 октомври. На клубовете ще бъдат изяснени нововъведенията, за да няма неразбрани и неизпълнени изисквания, които да бъдат основание за отнети лицензи.

Нов елемент в наредбата е изискването по отношение на бюджета. Клубовете трябва да предоставят планировка за бюджета за следващата година, тоест когато приключат финансовата година, те трябва да имат реален разчет на средствата си за следваща година. Сроковете, в които трябва да бъдат подадени документите са същите както досега – до 28 февруари за четири от изискванията - инфраструктура (сигурност и охрана), административни изисквания, човешки ресурс и спортно технически и 31 март за финансовото състояние на клубовете.

Ще се залага на квалификацията на персонала, което означава, че хора без необходимите документи, удостоверяващи правото им да работят в определена сфера, биха застрашили лиценза на клуба. Примерно пресаташето трябва да има журналистическо образование или поне няколко години трудов стаж в медия за да бъде в клуба.

Както е известно Лицензионната комисия към БФС през лятото отне лиценза на шампиона на България ЦСКА, като по този начин лиши отбора от право да се състезава в европейските клубни турнири през този сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rusi_rusev
09.12.2008 10:09

Съгласен съм че доста от нашите клубове нама да успеят да покрият критериите. Все пак се надявам да успеят да замажат нещата за догодина , че да ги гледаме пак ка ксе излагат в Европа.

Kantona
08.12.2008 23:27

Не аз мисля, че със сигурност никой от нашите отбори няма да може да участва. Изискванията са всеки клуб да има голяма и модерна тренировъчна база, с един открит и един покрит терен. Със стаи за възстановяване, с медицински кабинети. Критериите са спуснати от УЕФА, а клубовете са задължени да ги изпълняват. Хората искат дългосрочен финансов план, както и работата в детско-юношеските школи! Също къде отиват парите от реализираните приходи, ако не харчиш както трябва - пак УЕФА ще наложи санкции! А, колкото до " Футболните хора" те отдавна ни доказаха, че нито са "футболни" нито "хора" , а обикновенни мошеници гонещи собствена облага!

KILLna7
08.12.2008 23:02

Че аз не помня кога за последно имахме представители в европейските турнири .Ако трябва да бъда по-точен в групите на уефа да не говорим за шампионска лига .Май от преди 2-3 години.така че позле от толкова може да бъде намаляването на броя на "евроучастниците ни".

danas1970
08.12.2008 22:51

Kantona,ами като гледам накъде вървят нещата,си мисля,дали пък няма да е по-добре една година наистина да останем без представители в Европейските турнири.Може пък на "футболните хора" в България да им светне предупредителната лампичка!Макар,че дълбоко се съмнявам в това.

Kantona
08.12.2008 22:47

Тук пак сте почнали със старите кавги, без да обръщате внимание на същественото в статията. В България в момента няма нито един отбор, който да покрива изискванията на 100%. Нито Левски,нито Локо,нито Литекс, никой! Така, че догодина може да гледаме евопейски футбол само по телевизията!

KILLna7
08.12.2008 22:46

Леле как можах да забравя изключително добрия отбор на Хайдук Кула.Ние играеме с трактористи те с хайдуци.И наистина не сам го видял да пише в тема на ЦСКА .Само за Левски.И дайте да се замислим защото зарад такива идиоти като тука некой и БФС съсипаха нещото с което трябваше да се гордеем ,а именно националния отбор .Няма Левски няма ЦСКА няма и Сливен .Всички са еднакво слаби и еднакво корумпирани.И само да спомена че лекето е цесекар а плюе Бербатов ,и не да кажат после чорбарите ,че левскарите го плюят.

danas1970
08.12.2008 22:21

leketoo ,не е проблем,че не харесваш Левски.То и аз не съм захласнат по "отбора" от Кочин Парк!Проблема е в това,че да мразиш Левски е единствената радост в невзрачното ти съществуване!Ами радвай се и на "победите" на своя "отбор",а не само на загубите на съперника.Та ти сигурно в чорбарския форум нямаш и 1/10 от "мненията" които си пуснал при нас!

Абе едно време и аз съм бил чорбар!...Обаче обещавам,че и сега да го видя,пак ще го бия

danas1970
08.12.2008 22:12

KILLna7,недей да ги хулиш!Та нали всички помним скорошните им епически битки с колоса Хайдук Кула!

KILLna7
08.12.2008 20:07

Аха!Сега разбирам защо ги е яд чорбарите .Ние имаме пари пак те нямат

leketoo
08.12.2008 18:29

ХА ХА! danas1970 Ти май си мислиш, че разбираш??

Познати специални мачове за месеца 3 от общо 9

danas1970
08.12.2008 18:18

А като му гледам профила,разбирам защо е чорбар!Защото не разбира от футбол и му е простено да харесва ФК Кремиковци!
За 1 месец е прогнозирал 9 мача и от тях е познал цели 2(два):

leketoo все още няма рейтинг.
leketoo все още няма месечен рейтинг
VIP потребител

Познати специални мачове за месеца 0 от общо 0
Познати мачове общо 2 от общо 9
Последно влизане : 8 December 2008 - 16:53
Регистрация : 11 November 2008

danas1970
08.12.2008 18:06

Прави ми впечатлени ,че този смешник лекетооо се появява тук само за да каже нещо"обидно"(според своите си разбирания) за Левски!Това означава,че единствената радост в закостенялата му чорбарска душица е да има повод да обиди Левски и всички левскари.И прави някакви изказвания които са ни в клин ни в ръкав,но само и само да изплюе поредната гадост към нас!
Абе нещастник,защо не си гледаш собствената кочина?Моли се тази година да имате право да играете в Европа,защото в последно време единствените ви европейски мачове са с Левски,Литекс,Локо СФ и Черно Море!

KILLna7
08.12.2008 17:52

Хах ,намерил се кой да коментира за лицензи.Че аз не помня на коъ отбор му взеха лиценза тая година за уефа ,и по милост го оставиха в А група .Ако левски ги подкрепя БФС бихте ли ми обяснили защо тогава БФС остави ЦСКА в А група."не гледат в собствената си кочина ,а гледат в чужда къща!!!!!!!!!!"

leketoo
08.12.2008 16:57

Ако УЕФА затегне издаването на лицензите, незнам Бай Ганьо как ще отърве клубчето си? Всички ще са в киреча и направо може да се спира смешния шампионат.