Прогнози за Шампионска лига

15:06
Прогнози за Шампионска лига
Тази вечер стартират последните срещи в четири от групите в Шампионската лига. Борбата в група "А" е крайно любопитна, след като три отбора имат шансове за класиране в елиминационната фаза на турнира. Внимание в група "B" ще предизвика гостуването на Интер в Германия, на борещия се за третото място тим на Вердер Бремен. Ситуацията в групи "C" и "D" изглежда решена, като единствената въпросителна е дали Олимпик Марсилия или ПСВ ще продължи участието си на пролет в Купата на УЕФА.

Група "А"

Рома - Бордо - 1
"Римските вълци" са задължени да вземат този мач. Победата срещу Челси с 3:1 даде нужния импулс в тима и момчетата на Лучано Спалети записаха пет впечатляващи поредни успеха във всички турнири. Контузии ще лишат от участие в срещата Тадей, Акуилани, Писаро, Панучи и Тонето, но в тима се завърна капитанът Франческо Тоти. Бордо също се представя на ниво, но на "Олимпико" се играе трудно, нещо което изпита и лондонският гранд. Единственият отсъстващ е Енрике, а ако се обърне достатъчно внимание на Гуркуф от страна на противниковите защитници, тимът на гостите ще бъде лишен от идеи.
Вероятни състави:
Рома: Дони, Сисиньо, Жуан, Мексес, Рийзе, Де Роси, Перота, Бриги, Тоти, Менез, Вучинич
Бордо: Раме, Шалме, Диавара, Планюс, Жюриети, Траоре, Диара, Фернандо, Вендел, Гуркуф, Шамак

Челси - Клуж - 1
Всичко различно от "едно" в този мач би било огромна изненада. Наказанието на Франк Лампард не би трябвало да е проблем за тима на Сколари. Есиен, Рикардо Карвальо, Белети, Ди Санто и Джо Коул са с травми, но и без тях потенциала на Челси е огромен. Двете загуби от Бордо приземиха румънците и нанесоха сериозен удар по техните амбиции. Грешките в защита през последните срещи идват в повечко на тима, а "Стамфорд Бридж" е място, където се наказват. Победа за "сините" и второ място в групата.
Вероятни състави:
Челси: Чех, Босингва, Тери, Алекс, Ашли Коул, Оби Микел, Балак, Деко, Калу, Дрогба, Анелка
Клуж: Станчою, Панин, Мурешан, Каду, Де Сауса, Перейра, Трика, Кулио, Дани, Дубарбиер, Коне

Група "В"

► Вердер Бремен - Интер - 2
Труден за прогнозиране мач. Вердер се нуждае от три точки, за да съхрани шансове за участие в купата на УЕФА, но за целта е нужно и Панатинайкос да не загуби от Анортозис. Интер е класиран за 1/8 финалите, но не забравяйте, че първото място в групата не е без значение при тегленето на жребия. Тимът на Томас Шааф ще излезе доста обезкървен след наказанието на Диего, а Налдо и Алмейда са под въпрос и най-вероятно няма да играят.
Вероятни състави:
Вердер: Вийзе, Фриц, Мертезакер, Йенсен, Пасанен, Бауман, Фрингс, Йозил, Хънт, Розенбер, Писаро
Интер: Сезар, Сантон, Кордоба, Бурдисо, Максуел, Фиго, Санети, Мунтари, Адриано, Балотели, Куарешма

Панатинайкос - Анортозис - 1
Гърците хвърлиха "бомбата" в миналия кръг като победиха Интер в Италия. Сега пред тима се открива страхотна възможност за класиране на 1/8-финал и едва ли ще бъде пропиляна. Нилсон, Муун, Габриел, Соуса и Клейтон са контузени за домакините, но и без тях ПАО трябва да си вземе мача. Анортозис ще бъде лишен от две от основните си фигури в лицето на Седрик Бардон и Траянос Делас, което допълнително накланя везните в полза на домакините.
Вероятни състави:
Панатинайкос: Галинович, Сариеги, Карагунис, Гумас, Салпингидис, Жилберто Силва, Циолис, Шимао, Винтра, Манциос, Спиропулос
Анортозис: Наги, Фрусос, Белас, Лабан, Зеебари, Сосин, Тахер, Георгиу, Константину, Лейвакабеси, Кацавакис

Група "С"

Барселона - Шахтьор - X
Барса си осигури първото място в групата и е доста възможно в този двубой да се появят много от резервите в тима, като се има предвид и предстоящото "Ел Класико". Шахтьор са сигурни за третото място в групата и започват в УЕФА на пролет. Мач без значение за двата отбора, в който може да се потърси и по-висок коефицент от логичното "едно".
Вероятни състави:
Барселона: Жоркера, Касерес, Пике, Силвиньо, Абидал, Бускетс, Кейта, Хлеб, Къркич, Виктор Санчес, Виктор Васкес
Шахтьор: Пятов, Хюбшман, Рац, Ишченко, Гай, Сърна, Фернандиньо, Жадсон, Луис Адриано, Брандао, Селезньов

Базел - Спортинг Лисабон - 2
Също среща без никакво значение за класирането в групата. Все пак потенциала на Спортинг е много по-голям и мисля, че отборът няма да загуби.Чипърфилд и Ходел ще липсват за домакините, а гостите ще са лишени от услугите на контузените Тонел, Абел, Педро Силва и Рочембак, и наказаният Руй Патрисио.
Вероятни състави:
Базел: Констанцо, Зани, Сафари, Марке, Абрахам, Хугел, Ергич, Рубио, Перович, Щрелер, Дердийок
Спортинг: Тиаго, Карисо, Полга, Канейра, Грими, Джало, Велосо, Перейриня, Мутиньо, Романьоли, Лиедсон

Група "D"

► ПСВ Айндховен - Ливърпул - 2
Домакините преследват третото място в групата, даващо право на участие в УЕФА, а пред гостите целта е лидерската позиция. Сериозни проблеми при сформирането на състава ще срещне Хюб Стевенс, който ще е лишен от услугите на Куверманс, Афелай, Абрамат и Кромкамп. За мърсисайдци болната тема се нарича Фернандо Торес, който пропуска срещите на тима до края на годината. Статистиката е изцяло в полза на Ливърпул и успех за англичаните на "Филипс Стейдиъм" изглежда логичен.
Вероятни състави:
ПСВ: Исаксон, Салсидо, Родригес, Симонс, Мендес, Лазович, Бреше, Питерс, Джуджак, Бакал, Кулина
Ливърпул: Рейна, Досена, Агер, Карагър, Арбелоа, Масчерано, Джерард, Алонсо, Риера, Бабел, Кийн

Олимпик Марсилия - Атлетико Мадрид - X
Ситуацията в тази среща е аналогична, както при ПСВ и Ливърпул. Голямата липса в състава на домакините се нарича Мамаду Нианг, който се контузи през уикенда и ще отсъства от терените около шест седмици. При гостите няма контузени и наказани играчи, а нападение Агуеро, Форлан и Синама Понгол звучи доста стряскащо. Знак за равенство.
Вероятни състави:
Олимпик Марсилия: Манданда, Бонар, Тайво, Илтон, Зубар, Цана, Беноа Шейру, Мбами, Зенден, Самаса, Коне
Атлетико: Купе, Сейтаридис, Антонио Лопес, Перния, Уйфалуши, Луис Гарсия, Макси Родригес, Маниш, Форлан, Агуеро, Синама-Понгол

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
10.12.2008 20:31

iksvel, това което съм ти писал, е по повод твоето заяждане с автора (.....няма да познае повече от 4 ...) След като нямаш и идея за нещата, не се прави на много отворен, защото е най-малкото некоректно!

iksvel
10.12.2008 08:44

Хах, какво правим, поздравяваме типстъра....6 от 8 си хвана, доста правилно се ориентира за Барса и Шахтьор...Аз прогнози не давам, защото просто не знаех как ще свършат повечето мачове, тазседмичните са доста трудни за познаване.
drummer, а ти друга работа освен да се заяждаш нямаш ли си? Аз и твой прогнози не виждам...
П.П. Просто си нямам и идея как се случи така, че един супер симпатичен отбор като Анортозис си замина.

drummer
10.12.2008 00:20

iksvel - че, оказа се че автора на " Прогнози за Шампионската лига " Тенишев позна 6 от 8 мача ! Сега какво правим......?

navlek
09.12.2008 23:18

juve, полуидиот, много поздрави от Айндховен!!!

drummer
09.12.2008 21:52

iksvel - че, ами ти кога ще ни кажеш твоите прогнози? Или ти чакаш мачовете да се изиграят.....???

Napoletan
09.12.2008 21:34

Типстъра много ви е подвал като е дал знак 2 на Ливърпул но с изглед на това кой какъв футбол играе и амбицийте ПСВ ще се фърлят с всички сили за тази победа.
Другото което ме накара да преосмисля това което написах е че Ливърпул ще играе с "3" отбор (Юноши/Резерви) защото не иска да е на 1 място защото съперниците с/у който ще излезне са евнтуално Ювентус (Най-големите) и Челси.
Успех на всички

iksvel
09.12.2008 20:48

Днес мачовете са особено трудни. Едва ли някой е в състояние да познае повече от 5-6, при това с огромен късмет. Г-н Тенишев няма да познае повече от 4...

nickson10
09.12.2008 20:46

Хей, гражданчето от Юве
не закачай Ливер, защо им е на УЕФА да ги подпира
това става само в БГ, където БФС подпира Лефски

juve_83
09.12.2008 18:37

navlek

По принцип на селяндури като теб, с коефициент на интелигентност силно клонящ към нула, избягвам да отговарям, но този път няма как да се въздържа.
С коментара си сам доказваш че УЕФА тотално подпира Ливърпул, щом последното "порязване" на отбора което си спомняш е от 1985 година

navlek
09.12.2008 17:59

juve_83,какъв специалист си ти бе?Ти си кон с капаци!!!Да ти припомня аз пък дузпата за Ювентус срещу Ливърпул на ФИНАЛА за КЕШ през 1985?Най-смешната дузпа в историята на евротурнирите!!!

juve_83
09.12.2008 17:42

За мен Ливърпул си остава посредствен отбор, който е брутално толериран от УЕФА през последните няколко години. Само да си припомним миналата година как отстраниха Интер с два червени картона и в двата мача, после на 1/4 Финала две измислени дузпи срещу Арсенал, опитаха се да ги подпрат и срещу Челси, но Рийзе им видя сметката с автогола си в последната минута

rail
09.12.2008 17:40

Рома - Бордо според мен е X, тъй като нещата са си нагласени и няма как Челси да остане 2ри в групата. Другите Х-ове са при група В, където има някаква вероятност Интер да направи 2ка, но слаба. А за останалите прогнози съм съгласен. С последно изключение Базел и Спортинг е много несигурен мач.

Ariana_tymno
09.12.2008 17:11

Истината е, че последните мачове от групите, особено на класираните вече отбори, са доста трудни за прогнозиране. Няма как да знаем дали Ливърпул примерно ще искат да бият и да станат първи в групата. Абе тук е по-добре да се търсят изненади. Според мен ще се получат поне 3-4 неочаквани резултата от тези срещи.

koko_dinev
09.12.2008 17:02

И какво да направим, че не си съгласен? Рома бие, Панатинайкос също. Другите са трудни за хващане. За Барса може и да стане, то е ясно, че няма смисъл да се играе едно, защото коефицента е брутално малък.

stvngrd
09.12.2008 16:01

за доста от мачовете не съм съгласен

beastt
09.12.2008 15:21

според мен Панатинайкос - Анортозис е 2-ка с минимален резултат 0:1. Успех