Обявиха номинациите за \"Футболист на годината\"

16:15
Обявиха номинациите за \"Футболист на годината\"
Българският футболен съюз оповести имената на играчите, които ще участват в анкетата за определянето на "Футболист на годината" за 2008-а.

Класацията е разделена по постове, а само един от всички ще бъде избран за най-добрият футболист за тази година. Тържеството по награждаването ще се състои на специална церемония на 27 декември.

Следват всички номинации за различните призове:

За класацията "Най-добър вратар" в българското първенство: Георги Петков (Левски), Флориан Лучини (Вихрен), Владислав Стоянов (Черноморец), Марио Кирев (Славия), Карамфил Илчев (Черно море)

За класацията "Най-добър защитник" в българското първенство: Кирил Котев (ЦСКА), Иван Иванов (ЦСКА), Йордан Тодоров (ЦСКА), Живко Миланов (Левски), Юсеф Рабех (Левски), Йордан Минев (Ботев Пд), Ваня Дзаферович (Локомотив Сф), Иван Бандаловски (Локомотив Сф), Владислав Ямуков (Сливен), Михаил Венков (Литекс)

За класацията "Най-добър полузащитник" в българското първенство: Иван Стоянов (Сливен), Коста Янев (Сливен), Тодор Янчев (ЦСКА), Викторс Мороз (ЦСКА), Илия Илиев (Локомотив Мз), Саша Симонович (Локомотив Мз), Александър Александров - Алекс (Черно море), Благой Георгиев (Славия), Дарко Тасевски (Левски), Жоазиньо( Левски)

За класацията "Най-добър нападател" в българското първенство: Здравко Лазаров (ЦСКА), Георги Иванов–Гонзо (Левски), Мирослав Манолов (Черно море), Ивелин Попов (Литекс), Тодор Колев (Славия)

За класацията "Най-прогресиращ млад футболист": Павел Виданов (ЦСКА), Виктор Петаков (Локомотив Мз), Лъчезар Балтанов (Левски), Николай Дюлгеров (Миньор), Галин Иванов (Славия)

За класацията "Футболист на годината":
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед), Мартин Петров (Манчестър Сити), Стилиян Петров (Астън Вила), Благой Георгиев (Дуисбург, Славия), Георги Петков (Левски), Мартин Кушев (Амкар), Димитър Рангелов (Енерги), Илия Илиев (Локомотив Мз), Александър Тунчев (Лестър), Димитър Иванков (Бурсаспор)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
10.12.2008 09:47

"Най-добър вратар". Определно Георги Петков, друг в България не се доближава до него.

"Най-добър защитник". Тук е най-оспорвана битката. Лично аз смятам, че Иван Иванов и Михаил Венков се представиха най-добре, също така и защитниците на Локо София Ваня Дзаферович и Иван Бандаловски.

"Най-добър полузащитник". Александър Александров или Благой Георгиев безспорно са най-добрите според мен, но ако никои от тях не получи приза, то той трябва да отиде в Илия Илиев.

"Най-добър нападател". Номинациите не ми харесват много, по принцип не бих избрал никого от тези. НО ако трябва, бих заложил на Гонзо заради сумата голове, която вкара в последните 2-3 месеца.

"Най-прогресиращ млад футболист". Или Павел Виданов, или Лъчезар Балтанов.

"Футболист на годината". Единствените трима номинирани, които играят в български отбори, са Георги Петков, Благой Геогриев и Илия Илиев. Те в действителност показаха доста класа и са достойни кандидати, но не зная дали ще спечелят.
Другите кандидати, естествено, са Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Тримата горе-долу са на едно ниво, но за съжаление мисля, че Бербатов пак ще спечели.

Huku
10.12.2008 09:08

След последните изцепки на Бербо в мача със Сърбия най-малко заслужава да е футболист на годината.
Тази класация не е за най-скъп трансфер, класацията е за принос към футбола в БГ, а лично на Нербатов приносът му е 0 една ГОЛЯЯЯЯМА 0 (нула).
Според мен номер 1 трябва да е Гошо Петков.
Еднакво силен и в Левски и в националния отбор.

hitrin
10.12.2008 02:41

1.Димитър Бербатов
2.Благой Георгиев
3.Георги Петков
1.Наистина не се представя на нужното ниво в националния отбор но в Ман.Юнд Бербо се представя доста добре.
2.Може би най добрия футболист не само на Славия но и на националния отбор в момента.Единствения играч със желание да се докаже.Съвсем е възможно и той да стане футболист на годината но все пак мисля че ще е бербо.
3.Най добрия вратар в България в момента за което няма спор.Спаси ни от позор не веднъж.Заслужава да е в 3-ката.

ven4ov
10.12.2008 00:40

"Футболист на годината: Георги Петков разбира се...
Защо да е Бербо заради един трансфер в Юнайтед и никаква игра и желание за нац. отбор. Мартин Петров: Със сигорност щеше да заслужи да е Номер 1 ако небяха контузиите. Стилян: Добре се представя но немисля че е направил нещо усобенно силно тази година. Георги Петков доказа че е най- заслужаващия тази награда, ако небеше той сигорно и равенста нямаше да запишем в квалификациите а и се представя доста добре в Левски. Само той е човека който заслужава наградата.

Seydo
09.12.2008 23:37

хора само едно немога да разбера какво прави тоя враскар живко миланов в тая класаци, ако имаше класация за най-смешен футболист той щеше да е на 1 място,няма капка футбол в него.

drummer
09.12.2008 22:18

Много лесна класация " Футболист на годината " - 2008. Мисля че е по интересно да разберем имената на журналистите, гласували за друг футболист, освен......Димитър Бербатов!!!

KILLna7
09.12.2008 21:44

Е в манчестър всеки може да бъде футболист на годината в Англия защото се раздават докрай.В България се раздават само Георги Петков Благо Георгиев и на някой ще им прозвучи странно ,но и Бербатов.Не че не играе за националния напротив старае се но нито има кои да му я даде точно ,нито има на кой той да я даде и така.Знам че повечето не са на това мнение но...

akoycska
09.12.2008 20:54

Бербатов е звезда от световна величина! Нека и се бори за награда, която по-ще му приляга! Пък в България ние си го знаеме и ще си го оценим по достойнство!

alex_su
09.12.2008 20:32

Моето мнение е за най-добър полузащитник.Смятам че Викторс Мороз заслужава да спечели.Има по дефанзивни функции,но пък прави страхотни пасове.Раздава се на терена.А пък ми е и симпатичен.А за футболист на годината незнам кой заслужава най много,но Бербатов ще спечели.

akoycska
09.12.2008 20:17

По отношение на призовете: 1."За най-доър вратар", колкото и да ми е изкривено мнението, ПЕТ-КО наистина го заслужава-единствения футболист, от уефски, който ми е тровил нервите /заслужено/2. Като защитници, футболистите на Локо показаха горе-долу най-постоянна игра, но ако заложим на възрастта и И.Иванов /безпристрастно/ също заслужава да се бори. 3. Колективната игра се крепи на умението на един футболист да подпомага както нападателите, така и защитата-в момента в България това са двама-Янчев /който умее и да руши тактиката на съперника/ и Алекс. 4. Какъв нападател, като голмайстора на ПФГ е Илиев, който е номиниран за полузащитник. Има 2 номинирани-Здравко играе на приливи и отливи, другия не знам защо въобще са го турили, при положение, че е "възкръснал" на общиия фон на посредствената игра на съотборниците си. 5. Ако някой прогресира, то е само в Студентски град, но пристрастно Виданов. 6. Традициите не са това, което са-един трансфер не може да засенчи Пет-ко и основния му принос сега да се радва оная третина на България.
А за песимистите-тези призове са награда не само за труда на футболистите, но и на треньорските щабове и привържениците.

Notlike
09.12.2008 19:42

Хохох, най-силната атака и халфова линия в България - на Черно Море ИМАТ 2МА !!! Позор! Какво направиха от Левски и ЦСКА

Crissstiano
09.12.2008 19:21

Нямам думи направо,Черноморец има една от най-добрата халфова линия в първенството,а нямаме представител в тази класация,а в същото време има играчи като Мороз и Коста Янев (който беше изгонен от Черноморец) попадат в нея

blackburntroyan
09.12.2008 19:13

Според мен тази година спокойно могат да я пропуснат тази класация. Това е най-слабата година за българския футбол от много време насам, лошото е, че следващата може и да е по-слаба. Който и да изберат изобщо не бива да се гордее с това. От изминалата година не трябва да се срамуват единствено в Черно море.

beastt
09.12.2008 19:04

за най - добър защитник трябва да бъде избран АЛЕКС, предполагам че ще се съгласите с моето мнение

beastt
09.12.2008 18:58

въпреки че съм цесекар, Георги Петков трябва да бъде избран за Футболист на годината с оглед на добрите изяви за Националния отбор.За мен има още един фаворит - Стилян Петров този сезон Астън Вила се представя много добре в лигата и голяма част се дължи на добрата игра на Стилян.

bat_boiko309
09.12.2008 18:49

добре, че няма и номинации за треньор на годината, че тогава кои щяха да са номинирани ? овчата глава и пламен марков не че марков е лош, но просто тия нещастници от класацията за футболист на годината направа го застреляха.

danas1970
09.12.2008 18:32

Нещо май бъркате понятията!Класацията за футболистът постигнал най-много през годината се казва ЗЛАТНА ТОПКА!
А това е класация за футболистът постигнал най-много за БЪЛГАРИЯ!
И мисля,че няма по-достоен за това звание и признание от Гошо Петков!

quaresma_
09.12.2008 18:25

Ами само дето не разбирам защо тука го няма Ники Димитров. Според мен един от най-добрите млади футболисти в България, а защо не и най-добрия. Вижте само техниката му, бързината му и центрирането му. Наистина тои заслужава поне да бъде в класацията но и там явно го няма. Просто не мога да си обясня

roommen
09.12.2008 18:15

KILLna7 -ако мерим по постиженията на даден клуб то всеки от Манчо може да бъде футболист на годината за Англия ,вярно е в началото на годината Бербатов навкара доста голове с Тотнъм и успя да премине в Юнайтед и до тук , но ако говорим за постоянство в играта и добри игри в националния смятам че Гошо Петков би трябвало да получи накакво признание ,човека се раздаде максимално и не виждам какво повече трябва да направи ,можеби да започне и да вкарва голове ...

KILLna7
09.12.2008 17:58

Ако казваш на мен Бербатов заслужава поради няколко причини - той е най-скъпия български футболист в историята на българския футбол;един от най-скъпите трансфери в най-доброто първенство;играе в един от най-великите клубове;И каквото и да кажете си остава най-добрия футболист за тази година.Мисля че това е достатъчно?!И ако се не лъжа тази класация е за футболиста който е постигнал най-много през последната година ,а не се сещам някой друг да има по-голям успех от него.

dobrev64
09.12.2008 17:39

Ако не спечели Бербатов какво щв правим.Пак ще се разсърди и няма да играе в националния.То не че сега играе ,само разхожда фланелката.Геш казваш ,че малко му спаднала формата но в клубните си отбори бил много добър.Ами тогава да те питам Г.Петков като е най добър и в клубния си отбор и в националния и е спасявал Б-я от резил какво да кажем .или като коне с капаци сте виждате само което искате

KILLna7
09.12.2008 17:38

Чорбара идиот пак изказа своето некомпетентно мнение.Ей няма ли кой да ти каже че си изключително тъп.Няма да ти коментирам мнетието ,ще кажа мойто.Вратар-Георги Петков откаде и да го погледна (е жалко че го няма Беконо )Защитата-никои не заслужава ,но може би Михаил Венков ,полузащитник-Благо Герогиев или Алекс ,ами от изброените не виждам достоен ,може би Здравко Лазаров или Ивелин Попов ,най-прогресиращ (половината нищо ми не говорят) може би трябваше Гаджев да е тука (левски) но Лъчезар Балтанов и футболист на годината няма друг освен Бербатов.

deko1991
09.12.2008 17:09

leketo все пак са по-добре от тия дървета от цецека

Ariana_tymno
09.12.2008 17:03

Естествено, че Бербатов ще спечели наградата тази година и съвсем заслужено. Лошото е, че няма футболист, който поне малко да се доближи до него, да му бъде реална конкуренция. Ако скоро време не излюпим някой качествен играч, не ми се мисли за напред....

barby
09.12.2008 16:55

Бербатов трябва да спечели! Той е постигнал най-много през тази изминала година, а е и най-красив

Gesh4o
09.12.2008 16:50

Мисля,че няма смисъл от тези номинации,Бербатов трябва да е футболист на годината,колкото и да не им се иска на много хора.През тази година спечели купата на лигата с Тотнам като победи Челси на финала и вкара гол,след това направи трансфер в един от европейските грандове и там започна да играе добре,макар напоследък да има малко спад във формата му.Ако има футболист от по-долу изброените,който да се похвали с подобно нещо,кажете кой.

dracula_88
09.12.2008 16:49

Е.ати номинациите, половината от тая върволица изобщо к`во правят там?!

sasho75
09.12.2008 16:49

iotto112,нещо си в грешка брато,Митето никога не е бил и няма да бъде носител ШЛ и аз съм съгласен,че трябва една "малка наказателна акция"за нашите прехвалени "звезди",та барем слязат малко на замята,за мен Гошо Петков е много добър и адекватен варианат за тази награда.

iotto112
09.12.2008 16:35

Напиши още един път Г.Петков , ако искаш. Според мен за наи-добър футболист на годината трябва да бъде избран Бербатов. Не знам защо всички са против него!!! Кажете ми кои друг играе в толкова добър отбор , който и е носител на ШЛ!?!

fggg
09.12.2008 16:21

Гошо Петков е моят безспорен фаворит.Барби се нуждае от малко отрезвяване.Маргарита да извинява,но синчето и заслужава подръпване на ушите.

machocka
09.12.2008 16:20

Георги Петков
Живко Миланов Юсеф Рабех
Дарко Тасевски
Жоазиньо
Георги Иванов–Гонзо
Лъчезар Балтанов
Георги Петков

Красота е да гледам толкова много имена на добри футболисти . Късмет от мен.