Вердер се подигра с Шалке

19:40
Вердер се подигра с Шалке
В двадесет и осмия кръг на Първа Бундеслига, отборът на Вердер най-после успя да зарадва своите фенове, след като изигра един изключително силен мач, при това срещу отбор, който се явява конкурент за местата даващи право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Шалке ще помнят дълго време визитата си на" Везерщадион", след като инкасираха цели пет попадения в мрежата си. Въпреки, че гостите имаха инициативата в началните минути, попаденията бяха на сметката на Вердер, които чрез Бауман в 19-тата и Саного в 33-тата минути дадоха нужното спокойствие на своите съотборници.

Това доведе до загуба на концентрация в защитния вал на "зелено-белите" и Курани в 41-та минута отбеляза връщайки интригата в тази среща.

Второто полувреме предложи още интересни моменти, но головете отново бяха на сметката на "бременските музиканти".

В 59-тата минута оставения непокрит Розенберг не сгреши и възстанови аванса от два гола за своите. Последваха още силни минути и за двата състава, но вратарите  Нойер и Вийзе се проявиха блестящо.

В заключителните 15 минути влезлият като резерва Иван Класнич отбеляза нови два гола и така при резултат 5:1 завърши срещата. Със спечелените три точки и изненадващата загуба на Хамбургер у дома от Дуйсбург, Вердер зае второто място в класирането, но изостава на цели седем от водача Байерн Мюнхен, който има и мач по-малко.

Победата дойде във възможно най-подходящия момент за Томас Шааф, чиито пост е силно разклатен с оглед слабите резултати последно време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация