Юве излъга Милан в голов спектакъл

07:56
Юве излъга Милан в голов спектакъл
В съботната вечер на стадион "Олимпико" в Торино съставите на Ювентус и Милан изнесоха един истински спектакъл за любителите на футбола и по-специално този на "Ботуша". Пет попадения, обрати и още много красив футбол направиха тази среща още по-специална.

Двубоят имаше и своя психологически заряд, тъй като и двата отбора се бореха за местата даващи право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. Победата за "росонерите", разбира се бе крайно належаща с оглед тяхната пета позиция и четирите точки изоставане от отбора на Фиорентина.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за "бианконерите", които чрез своя капитан Дел Пиеро поведоха в резултата. Радостта на повечето хора по трибуните и на самите футболисти не трая дълго, след като две минути по-късно при едно прецизно подаване на Кака пред Буфон за опитен нападател като Индзаги не остана друго освен да изравни. Интересното е, че Пипо Индзаги започна в стартовия състав поради травмата на Пато, като по този начин младият нападател на Милан пропусна срещата.

Окрилени от гола футболистите на Анчелоти продължиха да играят по-настъпателно и в 31-та минута отново Индзаги реализира. Разбира се и при този гол главната заслуга бе на друг играч в случая Бонера, който останал очи в очи с вратаря на домакините не стреля, а подаде ефектно към останалия напълно сам нападател. Така Милан поведе за първи път в мача.

Последвалите минути с нищо не подсказваха, че Ювентус желае да спечели тази среща, а "росонерите" продължиха да бъдат по-активният отбор. Все пак в самия край на първата част след грешка от страна на Паоло Малдини топката се озова в Каморанези, който центрира към Трезеге. Ударът с глава на французина бе спасен от Калач, но последвалата добавка на Салихамиджич не остави повече шансове на австралиеца. Така двата състава се оттеглиха при равенство на почивката.

Втората част започна по доста по-различен начин, като футболистите на домакините затваряха далеч по-умело подстъпите към вратата си. В 50-та минута Раниери бе принуден да замени Легроталие със дошлият от Лацио защитник Стендардо. Именно влезлият като резерва футболист имаше отлична възможност да реализира, но ударът му с глава премина над очертанията на вратата и така бе пропусната чиста голова възможност.

В 66-та минута Даниел Бонера извърши изключително груб фаул срещу привлечения от Ливърпул в състава на домакините Мохамед Сисоко и логично получи директен червен картон поемайки към съблекалните преждевременно.

Излизането от игра на Бонера доведе до смяна на голмайстора Индзаги с Кафу, като по този начин Милан заигра с един нападател в лицето на Кака. Това до голяма степен улесни възпитаниците на Анчелоти, които все по-смело започнаха да поглеждат към вратата на своя съперник. Защитата на Милан биваше все по-затруднена за да се стигне до 80-та минута в която след изпълнение на свободен удар от Алекс Дел Пиеро топката кацна на главата на Салихамиджич и последният останал сам на 2-3 метра от голлинията не сгреши.

До края на срещата Милан трябваше да мисли единствено за ново попадение, но хаотичните атаки, които опитваше бяха лесно разгадавани от домакините. Така в края на мача радостта бе за футболистите и привържениците на Ювентус, а за Милан остава утехата, че в оставащите кръгове до края те ще могат да изместят "виолетовите" от четвъртата им позиция.

Съвсем естествено и настроението на двамата наставници след мача бе различно, но ето какво те споделиха:

"Мисля, че всичко свърши, защото четири точки за пет мача са наистина много. Разбира се ние трябва да опитаме. Успех на Интер утре." - каза Анчелоти

Наставникът на Ювентус сподели: "Победихме световния клубен шампион. Те играха брилянтно през първото полувреме. През втората част поехме контрола върху играта и заиграхме по начина по който искахме."

"Ние имаме тежка програма през задаващата се седмица - първо с Парма, а след това с Аталанта. Едва тогава бихме могли да говорим къде сме ние." - завърши Раниери

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация