Наказанието на Рууни ще е за пет мача

12:01
Наказанието на Рууни ще е за пет мача

Наказанието, което нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще получи за грубото си нарушение срещу футболиста на Олборг Рисгард вероятно ще бъде от пет срещи. УЕФА прие жалбата на датския тим и ще разгледа ситуацията на видео записи, като член на Дисциплинарната комисия съобщи, че е много вероятно Рууни да бъде санкциониран със забрана да не играе в мачове от турнирите на УЕФА.

От своя страна футболистът на "червените дяволи" заяви, че инцидентът е станал случайно и той е нямало как да не настъпи противниковия играч в тази ситуация. Ръководството на Олборг обаче контрира, че реферите не смеят да показват червени картони на футболисти на Юнайтед на "Олд Трафорд" в мачове от Шампионската лига, тъй като те са носители на трофея от миналия сезон.

Източник от УЕФА, който английската преса цитира, казва: "От първоначалните прегледи на записа се вижда, че реферът спокойно може да покаже червен картон на Рууни, но според нас той не можа да види самата ситуация."

Според правилниците на Европейската футболна централа, при подобно нарушени, което е пропуснато от главния съдия на срещата, футболистът който го е извършил може да получи забрана да участва в пет срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barneta
12.12.2008 21:11

rusi_rusev както треньора на Олборг казал " Всеки съдия го е страх да покаже червен картон на играч от манчестър юнайтед, особено на Олдтрафорд. А ситуацията която Рууни игра много неспортсменски срещу играчите на Олборг беше не 1 или 2 пъти, а цели 3 които съдийте се направиха на заспали. Мисля, че освем наказание за Рууни, съдийте също заслужават да бъдат наказани за това, че там са 3-ма и никой не посмя да сигнализира за глупащините на Рууни.

drummer
12.12.2008 19:27

Според мен, определено грозна постъпка на един иначе добър футболист. Мен повече ме смущава факта, че от глухия, немия и сляп Български футболен съюз, вече никой не си спомня една още по-гнусна постъпка на Георги Иванов, срещу паднал футболист на Пирин! Даже нашия "герой" беше... похвален за мача...?!

rusi_rusev
12.12.2008 18:25

В конкретната ситуация Рууни не е виновен според мен, но нека УЕФА да реши.Надявам се да не го накажат за 5 мача. Футболът е силова игра така че не трябва всяко съприкосновение да се свири. Ако съдията се е страхувал да даде червен картон, защо не е показал поне жълт?

bob4o77777
12.12.2008 17:18

добре ще е да си почине малко наказанието е справедливо,те са на терена да изкарват хляба си, да ни радват,а не да се трепят.....

barneta
12.12.2008 14:21

Не му е за първи път на Рууни да се забърква в такива неща, крайно време е вече да бъде наказан за да се научи един път за винаги, че в тази игра ти не може да си над правилника за игра.