Грант: Не ми трябваше Анелка, исках Кака и Рибери

13:53
Грант: Не ми трябваше Анелка, исках Кака и Рибери

Бившият мениджър на английския Челси Аврам Грант разкри, че не е искал да привлича Никола Анелка през миналия сезон. Френският нападател се присъедини към "сините" за 15 милиона паунда от тима на Болтън по време на януарския трансферен прозорец.

Анелка първоначално не успя да се аклиматизира добре в лондонския клуб, след като беше принуден да играе като крило. Грант предпочиташе Дидие Дрогба да води атаката на неговия тим, а израелеца днес призна, че Анелка е бил доведен в клуба против неговото желание.

Грант, който наскоро беше в България и гостува на наставника на Левски Емил Велев, заяви:

"Аз нямах нужда от него през изминалия сезон и му го казах в очите. Той е играч с прекрасни умения, но не винаги има желание да играе."

"Аз винаги съм харесвал Рикардо Кака още откакто той си беше слабичкото момченце от Бразилия. Преговарях да го доведем в Челси, но преговорите пропаднаха. Освен това, аз исках да доведа Франк Рибери от Байерн Мюнхен, защото той щеше да пасне идеално на схемата ни на игра", каза още Грант.

Израелецът освен това разкритикува част от играчите си, заявявайки че някои от тях все още не са "узрели" за големия футбол. Той допълни:

"Играчите в Челси са големи професионалисти и се представят на най-високо ниво. Но ще бъдете изненадани като ви кажа, че в клуба има някои проблеми, които няма как да срещнете например в младежкия национален отбор на Израел."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация