Боримиров става дясна ръка на Матеус

10:00
Боримиров става дясна ръка на Матеус
Възпитаният по немски от дългия си престой в 1860 Мюнхен Даниел Боримиров ще вземе да стане помощник на Лотар Матеус в националния отбор на България.

Офертата на селекционерът ще е към боса на БФС Борислав Михайлов. 40-годишният Боримиров бе съотборник на 7 години по-големия от него Боби в легендарния български отбор от 1994 г.

Все още не е ясно дали Боримиров няма да седне до Матеус още на контролния мач на 17 ноември в София. Победата с 2:0 над Саудитска Арабия обаче може и да се окаже последен мач в щаба на досегашната немска връзка Цанко Цветанов. Той остана след напускането на Станимир Стоилов. Временен асистент бе и младежкият треньор Михаил Мадански.

"Имам идея за бъдещия ми екип. Но първо ще говоря с президента на футболния съюз", каза Матеус в отговор на въпрос на "24 часа".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thrill
14.10.2010 11:52

След като се сблъска грубо , очи в очи с жестоката българска действителност и видя на практика какво означава некадърна българска организация по време на контролата тази седмица , Матеус със сигурност ще поиска в екипа си свои сънародници , които знаят какво значи организация , ред и дисциплина . Матеус бе вбесен от калпавата работа на организаторите на контролата , а е свикнал всичко да бъде уредено и изпипано месеци напред. В случай , че му бъде отказано да подбере свой екип , ще трябва да се примири с компромисен вариант и да работи с местни кадри , които поне малко знаят езика . Некадърници като досегашния Директор на националните отбори , който не свърши абсолютно никаква работа , няма никакви организаторски качества и грам понятие от чужд език ще трябва да си намерят друг източник на доходи . Получиха повече от достатъчно от футболния съюз без никаква причина.

svetlio_vn
14.10.2010 10:18

Боримиров е едно логично решение, в подходяща възраст е и владее немски,което не е никак маловажно.