Георги Петков: ЦСКА трябва да трепери, не ние

21:34
Георги Петков: ЦСКА трябва да трепери, не ние
"Все още ни липсва самочувствие при завършващия удар", твърди вратарят на Левски.

Вратарят на Левски Георги Петков е на "Герена" от 7 години. През цялото това време той се очерта като един от лидерите, от най-опитните при "сините". В събота Левски с лекота победи Видима-Раковски с 3:0. Вратарят на "сините" Георги Петков нямаше много работа, той наблюдава срещата отблизо, затова бе потърсен за интервю за Winner.Bg

- Георги, какъв е твоя коментар на мача с Видима?

- Важното е, че взехме трите точки с добра игра. Гостите от Севлиево се постараха да ни затруднят, но не успяха. Както много други тимове, така и Видима се бе разположил пред своето наказателно поле. По този начин би трябвало да се затрудним да създаваме голови ситуации, но съотборниците ми успяха, даже ги реализираха. Важно е и друго, а именно, че спазваме тактическата дисциплина.

- От Видима твърдят, че съдията е отсъдил срещу тях домакинска дузпа. Освен това севлиевци смятат, че са щели да се представят по-добре, ако не се бе наложило четирима техните футболисти да играят на не специфични постове, а двама да дебютират в "А" група. Не са ли много реверансите към Левски в тази среща?

- Нас не ни интересуват чуждите проблеми, а нашата игра и нашите успехи.

- Защо бягаш от коментара за смешната дузпа, която ви свириха в 25-ата минута?

- Мога ли да видя от толкова далеч, все пак аз съм на другия край на игрището.

- Колкото и наивно да звучи, този двубой показа ли какво липсва на Левски?

- Определено ни липсва самочувствие при решителния пас и завършващия удар.

- Кръстовчев и Тасевски имали някакви травми, може би това е причина за липсата на по-изразителен резултат?

- Двамата ще минат на изследвания и се надявам те да покажат, че нямат сериозни проблеми. Може би това им попречи до почивката двамата да действат по-динамично и да се възползват от центриранията по крилата.

- Според теб в миналото ли остана кризата след продажбата на основните състезатели на зимната пауза? Боеспособни ли сте за наближаващата битка с ЦСКА?

- Поле-лека подобряваме спортната си форма. Нужно ни е още време, но мисля, че до срещата с ЦСКА ще сме в необходимата форма, за да постигнем победата. Важното е, че има нужното спокойствие за нормална работа. Бъдете сигурни, че всичко добро за Левски предстои.

- Защо си позволихте лукса да изостанете толкова много от ЦСКА?

- Причините са доста. Най-важната е, че не биваше изведнъж да бъде обновяван състава ни. ЦСКА ги бием, където ги срещнем, пак ще е така. Те трябва да се притесняват, а не ние. Ако не ни победят, ако ги бием, ще се разбере как са станали първенци. Затова ЦСКА трябва да трепери, а не ние.

- Вдъхват ли ти оптимизъм младите в Левски, новите попълнения?

- Оптимист съм за бъдещето на Левски. И на едните и на другите им казах, че ги чака много работа и трудни моменти, че не бива да се пестят в тренировките и мачовете, защото Левски винаги се цели в най-високото

- Докога си в Левски, не мислиш ли за трансфер в чужбина?

- Какво да ви кажа, имам договор с Левски за още една година, който смятам да изпълня. Ако се получи предложение за мен и ако от клубното ръководство ме пуснат бих заминал за чужбина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

koketooo
15.04.2008 22:44

Петков палячоооо незнам колко пъти ше вадиш топката от вратата...TORCIDA PLOVDIV

stivi_dji
14.04.2008 21:08

djeisan1 по-леко с парцалите да не ви затрупат.Нали знаеш кой е тройчо така че три биха ви прилягали.За класите след мача,а 5ко е най-добрия

Jebediah
14.04.2008 16:35

@ adrenaline1 Я виж в последните 10 мача на цСка колко дузпи бият и колко от тях са решили мача, пък да не говорим колко от тях са истински.

balonleeds
14.04.2008 12:41

Комик, да си смени професията. В "Ловци на духове" има роля за него - на онова счетоводителче където обикаляше и кълнеше че е keymaster.

adrenaline1
14.04.2008 11:06

гошко палячото още един път доказа че е абсолютен клоун и освен да говори глупости нищо друго не може да прави , даже и да пази не може .. не знам дали на ЦСКА е подарена титлата , но дуспичките с които на левски подаряват място в тройката (щото дуспичките ако ги нямаше , левски нямаше да влезе в тройката , най малкото понеже тая година са най трагични от доста време на сам , и си излагат отбора на макс) са нещото което тряа да се коментира .. кво да ви кажа папагал е отсякъде тва момче

Jebediah
14.04.2008 08:00

Много сте над всички останали заклевам се *smile*, айде честита ви подарена титла за годишнината.
Само да попитам ЦСКА като бие само тогава ли се събира публика

Dumbi
14.04.2008 05:39

Джамбаза - живееш в страна в която всеки грамотен човек пише на кирилица - благодаря за разбирането Съобщението е изтрито поради употреба на латиница ... Моля Ви придържайте се към правилата на сайта - Благодарим Ви предварително!

djeisan1
14.04.2008 00:43

Какво дерби е това??????ЦСКА е с класи над останалите.А тоя Смешник "5ков" ще отнесе най-малко 3 парцала.