Алекс ти трябва, сър Алекс, не Уес. Купи защитник и помисли за пенсия

10:57
Алекс ти трябва, сър Алекс, не Уес. Купи защитник и помисли за пенсия
Три победи, пет равенства и 11 допуснати гола – отчайваща статистика, когато става въпрос за отбор от калибъра на Манчестър Юнайтед. Да, "червените дяволи" още нямат поражение, но хиксовете с Фулъм, Евертън и Уест Бромич са равносилни на загуба, предвид развоя на мачовете. Юнайтед очевидно има проблем. Проблемът в защита е очевиден, но другият, по-големият се казва Сър Алекс.

С риск да бъда "анатемосан", че "богохулствам" директно по адрес на "всевишния", ще кажа, че е време шефовете на клуба най-после да вземат едно смело решение и да сменят Фърги, защото той очевидно все още не смята да се отказва.

За всичко си има възраст, всичко е до време. В нормалните държави учителите излизат в пенсия на определена възраст, различна от тази за всички останали, защото е доказано, че в един момент повече пречат, отколкото помагат на учениците си. Нима сър Алекс е свръхчовек?

Замислете се. В момента няма и един водещ отбор в света, който да просперира с мениджър на преклонна възраст. Вижте какво се случва с Англия. Капело взима неадекватни решения и е за пенсия отвсякъде. И то отдавна. Вижте Ливърпул и Рой Ходжсън. От друга страна да вземем Моуриньо, Манчини, Анчелоти – младата вълна в професията. Наставникът на Порто, който е едва на трийсет и няколко години. Дори в България Ясен Пертов, Любо Пенев и т.н. Все креативни специалисти с бистър мозък.

Какво да кажем за сър Алекс? Шапки долу за енергията и амбицията му на тия години, но всичко си има възраст, всичко е до време. Спомняте ли си финала с Барселона? Шотландецът така нареди състава, че максимално улесни "каталунците". Ами мача със Съндърланд през този сезон? На пейката седна Бербатов за сметка на Оуен и Македа в двубой, който трябва да се печели задължително, дори при очевидните проблеми на тима в защита. Това не е ротация. Не, не е, защото Съндърланд не е Скънторп, а Кико не е Берба.

Всъщност, какво искате вие, феновете на Юнайтед? Отборът да печели или постоянно да повтаряте, че на "Олд Трафорд" има магия всеки път, когато биете или изравнявате с гол в 95-а минута? Предполагам първото. В съвременния футбол се печели с прагматизъм. Както го правят Челси и Ман Сити примерно. Сър Алекс е треньор от друго време и неговият основен проблем се нарича инат. Инат на ента степен. И непрестанно желание да доказва, че "и така може" и "с този състав може".

И тук правя преход към другия основен, чисто футболен проблем на "червените дяволи" – защитата. Не защитата през този сезон или в последните 2-3 мача, а защитата през последните години. Наблюдавам Юнайтед повече от 15 сезона и за този период те никога, ама никога не са имали централни защитници от екстра класа. В момента сър Алекс разполага с най-добрата си централна двойка бранители за всички времена – Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Но какво като си Неманя, когато през по-голямата част от сезона трябва да играеш с Джони Еванс и Уес Браун! За бога, сър Алекс! Тези две недоразумения провалят отбора вече почти 10 години. Какъв е този магарешки инат? Спомням си думите на Вили Вуцов, който веднъж каза, че като ги види тези двамата на терена един до друг и му причернява. И че всеки отбор от Чемпиъншип има по-добра двойка от Уес и Джони. Сър Алекс, купи защитник, а тия двамата ги прати в Шросбъри, ако ги искат. Известна максима е, че отборът се гради от защитата. Какво се случи в Челси? Тръгна си Рикардо Карвальо, но на пейката Анчелоти имаше Алекс. Алекс ти трябва, сър Алекс, не Уес. Не Крис Смолинг.

Какво направи Челси в събота срещу Астън Вила при всичките проблеми в състава си? Игра, най-вече да не загуби. Защото такива точки решават титлата. Какво направи сър Алекс миналия сезон срещу Фулъм, когато беше останал без нито един централен защитник? Загуби с 0:3. Анчелоти и Моуриньо никога нямаше да загубят този мач, дори с Берба и Рууни централни бранители.

Така че сър Алекс, Юнайтед няма нужда от пи-ар акции, свързани с трансфери на Бебе, Деде, Реве и Гоге. Защото отборът ти може без Валенсия и Рууни, но без Рио не може. Огледай се, вземи примерно Джорджо Киелини, защото Фърдинанд взел-дал, а Видич може да го няма през лятото.

Сър Алекс, направи едно добро дело – купи класен централен защитник за наследника си и помисли за пенсия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
19.10.2010 10:40

Много хора не виждат грешките му. Последно време нещо трансферите му куцат, докара една камара играчи пък не ги пуска примерно Обертан, Маме Диуф, Оуен и още една камара. Изпусна играчи като Пике като Форлан а всички знаем какви играчи са в момента. Реално не подмлади състава преди 1-2 сезона и сега се разчита прекалено много на Ван Дер Сар , Сколс, Гигс, ок супер играчи ама годините не прощават на никой. Ей това са неща който повечето фенове не забелязват. Да спечели много ама преди 2 сезона с тая игра тоя сезон ме съмнява, да спечелят нещо.

mitenceto1
19.10.2010 10:33

Еи хора нека добре да погледнем на нещата да наистина говорим за САФ говорим за един човек който е виждал всичко във тази игра,но нека бъдем откровени предлагам да му издигнат една статуя в Англия и в родната му страна Шотландия но да спира вече моят съве е да земе да се върне там откадето е започнал и да почне да намира таланти като си отвори собствена школа

IvailoIlkov
19.10.2010 03:47

Г-н Деян Димитров.Искам да Ви попитам,къде бяхте през 2008 година,когато толкова куцата защита и толкова увехтелия мениджър завоюваха пет титли и всички им се кланяха?Нима за две години без един Роналдо отборът укоця или Фърги си загуби акъла за тези две години?Казвате,че гледате отбора от 15 години,ами явно не сте ръзбрали,че Фърги не купува "Алекс" "Малекс" "Залекс" ,а гради отбора с това,което има предимно от щколата,да не би братята Невил или Ники Бът да са били някога кои знае какви звези,ами НЕ!!! Но ето,големия мениджър и с тях 7-8 години печели куп титли!
И да допълня хората на "запад" ценят ЛИЧНОСТИТЕ си и за това когато сам тои реши ще слезе от "там",където сам се е качил!!!

The_Winner1
19.10.2010 03:00

davidbest - свободата на словото му дава право да казва какво мисли *thinking* MorpheC - *thumb_up* manunited666 - а ти ако си доволен от представянето ви ти казвам едно голямо БРАВО *lol*

ip
19.10.2010 02:14

Тази статия все пак постигна своето - привлече интерес и задържа вниманието ви повече от всичко друго написано в сайта *smile* Съмнява ме дори, че на автора му пука особено за това, което е написал.. по-скоро си седи човека и ви гледа сеира, важното е интрига да има *wink* Признавам си, и мен ме развесели.. със Спомена си за нападките на Вили Вуцов към "неадекватните" решения на съра *lol*

Rusiq111
19.10.2010 00:51

съра няма да го уволнят от МЮ дори и да реди загубите 1 след друга... Това е човека направил от Манчестър Ю 1 велик отбор и този който е писал статията най-добре да ходи да се наспи добре

manunited666
18.10.2010 23:55

Това не е първата подобна статия дето се появява за Юнайтед.Но обикновенно Сър Алекс ги наси*а с 2-3 последователни титли.Не се е случвало един или два пъти.Иначе автора много ги разбира нещата.Да се купи тоя да се махне оня.Брей , аз се чудя как Сър Алекс не му е освободил мястото вече та да може автора-разбирач да му заеме мястото.

ottawa
18.10.2010 23:53

Хубава и вдъхновителна реч, но "АвторА" има форуми на посветени на Манчестър "Юнаитед" и Сър. Сигурен съм ,че Алекс Фъргюсън има facebook пробваи там може да му помогнеш.

ManUtdFAN93
18.10.2010 23:52

Много вярно изказване! Уникално голям фен съм на Юнайтед никога няма да ги предам при добро или лошо.. наистина Сър Алекс е уникален мениджър .. постигнал е много с Юнайтед ,просто всичко най-хубаво бих казал за Фърги... ама вече е време да си ходи.. много точно написана тема! Време е Моуриньо да идва при нас!! и само успехи *thumb_up* GGMU *beer*

MorpheC
18.10.2010 23:50

Ама си фен на черноморец , дето биха ся локото нали *lol* *beer*

boc1
18.10.2010 23:48

не съм фен даже и на английския футбол *lol*

MorpheC
18.10.2010 23:48

Иееее браво бе , един дето знае нещо и сигурно не е фен на Юнайтед *thumb_up*

MorpheC
18.10.2010 23:41

Абе бездарници , стига сте го критикували , не ми се прайте , че вие самите не критикувате . Стига сте писали само общи работи .
Всички казвате четох всички мнения , аре кажете КОЙ Е КРЪВНИЯТ ВРАГ НА ЮНАЙТЕД , анти фенчета .
Ще помогна , Не е нито Ливърпул , ни Сити (Сити са им градския съперник )
Айде поразмърдайте мозъци и се сетете , кой отбор миналата година ви дра , като магарета през зимата ? За пръв път тогава , през сезона на веднъж играха и 3мата най-добри нападателя в Юнайтед - Берба , Рууни и Оуен .
Сетихте ли се пилешки мозъци *lol*

davidbest
18.10.2010 23:10

само ми е чудно, кой ти дава право да критикуваш САФ и как по-дяволите сравняваш Английският футбол с Българският, определено си далеч от истината *smile*.
Това да дадеш точните заместници в лицето на Алекс и Киелини си е направо смешно, още по-малко да кажеш, че Анчелоти и Моуриньо биха се справили по различен начин от САФ- освен, че е повече от смешно е и непрофесионално.
Другото което е, препоръчвам ти, понеже виждам, че си навътре с нещата и пишеш тук разни неща, да станеш мениджър на Юнайтед, пък да видим какви идеи имаш .

Monte_Cristo
18.10.2010 22:51

Пичове, прочетох много добре статията, прочетох и вашите мнения. Дълго се чудих дали да напиша коментар по темата и каква лекскика да използвам. И така, по същество, първо в коментарите не видях нищо съществено, само обиди по адрес ту на феновете на Юнайтед, ту за автора на статията. Първо се обръщам към Деян Димитров, човека написал статията:"Според мен на много места, си противоречиш и затова хората бързат да се заловят за негативното в статията и те хулят. Прочети пак какво си написал, защото има и доста истини, но при друго оформление на текста, щеше да сътвориш нещо далеч по-привлекателно. Да бъда конкретен*wink*бръщам внимание на началото на твоята статия "За всичко си има възраст, всичко е до време. В нормалните държави учителите излизат в пенсия на определена възраст, различна от тази за всички останали, защото е доказано, че в един момент повече пречат, отколкото помагат на учениците си."

Monte_Cristo
18.10.2010 22:50

Пич, трябва да знаеш или от историята, или от обща култура, че англичаните са една от най-консервативните нации в света. Този човек е ВЕЛИК и то с големи букви, защото е сторил толкова много за този клуб и той не може просто да бъде сменен. Тези смени се правят тук, в нашата родина(вече не ми се броят треньорите, които смениха нашите грандове Левски и ЦСКА през последните години). В Англия и особено в големите клубове нещата не се правят точно така, там се изчаква, хората правят грешки, дава им се втори,трети,пети,десети шанс и т.н. Това не е нито първият, нито последният лош старт на Юнайтед в първенството, това не е първото лошо начало за сър Алекс, но винаги Юнайтед се измъкват от ситуацията и ще видиш, че нещата ще потръгнат. И сър Алекс няма да бъде уволнен, нито ще се пенсионира, защото този човек живее с тази игра. Не, не е наивно, той няма да е вечен, ще слезе от полезрението, но не изведнъж, а полека, бавно...

Monte_Cristo
18.10.2010 22:49

Продължаваме с анализа: "Всъщност, какво искате вие, феновете на Юнайтед..." Тотално грешен подход, така сам си изпросваш критиките от хората, обичащи този отбор. После, говориш за Рио и си противоречиш, първо казваш, че е част от дуото най-добри защитници на Юнайтед за всички времена, а накрая "защото Фърдинанд взел-дал". Сори, приятелю, но всеки играч има период на контузии и Рио прекара такъв, но сега е здрав и играе и рано или късно ще върне добрата си форма. Джони Евънс е още зелен, но има заложби. Друга твоя издънка е:

Monte_Cristo
18.10.2010 22:47

"Анчелоти и Моуриньо никога нямаше да загубят този мач, дори с Берба и Рууни централни бранители"-просто не желая да коментирам тази фраза. Деяне, давам ти съвет като приятел, помисли отново, прегледай статията и се замисли, можеше ли тази статия да излага твоите идеи, но да изглежда по-провлекателно и с по-малко противоречия? Вярвам ще се съгласиш, че е можело да я направиш в пъти по-добре, защото в теб има заложби, на места много ми харесва как пишеш".

Monte_Cristo
18.10.2010 22:46

Накрая искам да кажа, че вече доста отдавна съм фен на Манчестър Юнайтед и аз също понякога съм се ядосвал на решенията, които взима мениджърът, но винаги се убеждавам в правотата на неговия подход, той е твърд и инат и рядко признава грешките си, типичен шотландец, но той е голям психолог, преди всичко и затова вече е в бранша от толкова години. Лично аз също не харесвам Уес Браун, като футболист, но на кого му пука за това мое мнение. Хора, гледайте на нещата малко по-глобално, не се залавяйте за дреболии и не се обиждайте по толкова груби начини. Футболът е игра, създадена да радва, а не да натъжава. Айде, със здраве!

nCuXonaT
18.10.2010 21:48

Кажи ми кое точно имаш предвид, че не мога да те разбера?

The_Winner1
18.10.2010 21:44

nCuXonaT - а не е ли прав??? немога да разбера как така казвате на черното бяло ама както и да е , вие си знаете *wink*

nCuXonaT
18.10.2010 21:34

И виждам кой обижда...не знам откъде знаеш дали сме нещастници или не, че да го пишеш, но както и да е - ясен си ми *wink*

nCuXonaT
18.10.2010 21:32

The_Winner1, какво да направя, за да ме видиш??? Аз казах каквото имаше да казвам и то е, че в лоши моменти палячовците като Деян никнат като гъби след дъцд *wink* Само погледни какво е писал: "Но какво като си Неманя, когато през по-голямата част от сезона трябва да играеш с Джони Еванс и Уес Браун! За бога, сър Алекс! Тези две недоразумения провалят отбора вече почти 10 години." Еванс е в първия отбор от 2-3 години. А и Деян казва, че Македа не е Бербатов...я го питай защитавал ли е Митко до преди 2 месеца?

ImaGiNa7ioN
18.10.2010 21:22

адаш, да не мислиш, че пишеш за Sun, Times или някой огромен всекидневник?

The_Winner1
18.10.2010 21:22

dani_73, nCuXonaT, valentinikolaev, radoi4eto, Diadora - айде като сте много умни по всезнаещи и можещи дайте и вас да ви видим??? ааа ама няма как защото един човек първо трябва да има смелостта да признае сам пред себе си дали това което мисли е така ,след това смелостта да признае очевидното, но какво да очаква човек от фенове на Юнайтед освен - псувни и мисли кой от кой фен е по-велик *sick* еее ми жал ми е за вас момчета, вие си живеете в някакъв свят в който такова нещо като реалност няма и там с лека ръка се казва на черното - бяло и обратното *erm* иначе и 100г. да го плюете Деян то ще е защото ви боли от това което казва, а не че не е прав *thinking* поздрави нещастници *beer*

Dido_Man_U
18.10.2010 20:59

Време му е на Фъргюсън да си ходи. Който отрича това значи бяга от Реалността *thumb_up* *erm* *thumb_down*

donatelo
18.10.2010 20:31

До колко е прав типстъра незнам,ама има резон в думите му. *thumb_up*

nasbo
18.10.2010 20:08

<30 години на чело на тоя отбор,еми пич мисля че човека все още знае какво прави и не мисля че ти си човека който да казва кога и кой да се отказва !

Diadora
18.10.2010 19:59

Деян Димитров ли , си ? Какъв си незнам , но мисля че не си на нивото на Сър Алекс фъргюсън , че да му даваш каквато и да е било оценка. Ти някога занимавал ли си се с футбол изобщо ?

radoi4eto
18.10.2010 19:56

всезнайко не те ли е срам да пишеш такива глупости!

valentinikolaev
18.10.2010 19:43

Този е някои разбира4 като вси4ки в България що не вземе6ш ти да стане6 треньор на юнайтед и кои беше ти 4е да даваш оценка на сър Алекс.

MorpheC
18.10.2010 19:42

Пеодължих да следя темата , за да видя интересни мения , каквито няма . Плямпате общи приказки и ми говорите за някви типстъри . Той си дава мнението , не е нужно да го обиждате . Аре "фенчетата" на Юнайтед да ми кажат КОЙ ИМ Е КРЪВНИЯ ВРАГ , а да не ми говорят простий без да имат информация . Почти всеки каза по някоя друга простотия и най-добрият коментар след моя е : "Marmott написа:

Щом автора цитира Вили Вуцов просто няма какво друго да се добави..."
Ето това е интелигентна обида *wink*

nCuXonaT
18.10.2010 19:42

Деяне, едва ли точно ти си човека, който да каже какво да става в Юнайтед!!! А относно жалките ти статиики, с който си изкарваш заплатата - хайде не пиши по теми, от които нямаш никаква идея, става ли? Единственото, за което бих се съгласил е, че Еванс и Браун не стават. Много е лесно да стоиш отстрани и само да критикуваш *wink* Ама то точно заради ето такива псевдо "драскачи" като теб, цялата ни държава е на това положение...

Manower
18.10.2010 19:37

Има право човека ама трябва акъл малко да се замислите! Веднага го нахранихте като маимуни! Никой не е вече,какво като е сър Алекс!? Да не би да не е сменяем?! Всичко има начало и край! *thumb_up* Ама Руни сам си е виновен, Сър-а направи една огромна грешка и това беше Тевез! Сега мачка като е в Сити! *cigarette*

dani_73
18.10.2010 19:13

Ебати глупаците! ЕЙ не спряхте да пишете глупости! Майка ви ше пенсионирам аз а не Сър Алекс да се пенсионира! Никой неможе да стигне нивото на сър Алекс НИКОЙ! И равенствата са си равенства не са загуби. Айде "разбирачите" да не се излагат повече, че ми писна да им чета тапите статий! *lol* *erm*

The_Winner1
18.10.2010 18:53

aardwolf - а ти пък си много умен и много ги разбираш нещата *sick* и тук повече обръщате внимаение на Челси и Ман.Сити които до 1-2 сезона ще станат фактов в Висшата лига , а не си гледате ваще мизерии *thumb_down*

svetlio_vn
18.10.2010 18:47

В статията име немалко времни неща като например казаното за финала с Барселона,но и някои грешни-определено Браун и Еванс не ни провалят последните 10 години- през повечето от това време Уес беше контузен,докато Еванс играе едва от 2 сезона,при това не е твърд титуляр.

aardwolf
18.10.2010 18:40

Как? Вили Вуцов, Батето и Сашо Диков са абсолютни класици в бранша! Ако не се цитират те, то кой? Деянчо-разбирача ли? Но както е трагнал скоро ще се нареди до тези титани на мисълта!

The_Winner1
18.10.2010 18:39

освен да кажа евала на Деян Димитров *thumb_up* и да се изсмея на кажи речи всички останали няма кво друго да направя *sick* момчета продължавайте да се залъгвате и да живеете в някакъв измислен свят *thumb_up*

Marmott
18.10.2010 18:29

Щом авторът цитира Вили Вуцов просто няма какво друго да се добави...

Marmott
18.10.2010 18:28

Щом автора цитира Вили Вуцов просто няма какво друго да се добави...

viktor4o0
18.10.2010 18:25

Абе голям разбирач си бе Деянчо няма що уес браун какво ми е бе на смоулинг какво му е бе можеш да седиш по цял ден на стола и да хулиш тоя оня а всъщност дали се замисляш какво пишеш нз факт е че сме зле в защита обаче проблемите на манчестър не са един два и друго хулиш Бебе вярно е не мисля че беше добър трансфер но пак смоулинг след 2 години ще е по-добър от видич и друго взима млади САФ поради простата причина че като даваш луди пари като ман сити примерно не е гаранция за успех *wink* и друго защитник пък най малко трябва на манчестър а халф и то атакуващ примерно снайдер *smile* ае тапак и не пиши повече такива неща за ман че се нерва

CRonaldo_fen
18.10.2010 17:42

Фен съм на Юнайтед от доста време, но преди всичко съм реалист и признавам някои неща от по горе споменатото са истина, но малка част! Но като цяло не съм съгласен с доста от казаното, защото неможеш да кажеш, че даден отбор няма добра защита, щом в последните 15 години този отбор има над 15 титли във всички турнири! Сър Алекс може би найстина му е време да се откаже, но не трябва да обвиняваме него за моментните неуспехи на отбора! Какво можеше да направи той при грешката на Ван дер Сар например? Сър Алекс винаги ще е най-великия!

SnaiperistaA
18.10.2010 17:40

Боже,слушам и не вярвам на очите си !Драги писателю,мислиш ли че САФ не би купил КЛАСЕН защитник,ако имаше нужните срещи?Или милиони фенове на Манчестър Юнайтед протестират срещу управлението на СЕМЕЙСТВО ГЛЕЙЗЪР(или може би според теб протестират срещу Сър-а ?)Щеше ли да продаде Кристиано Роналда,ако същите тези господа не трябваше да се изплащат данъците?Друга път,като се опитваш да коментираш дадена тема,позаинтересувай се малко!Нищо лично,Диян Димитров!LOVE UNITED HATE GLAZERS !!!

Crissstiano
18.10.2010 16:58

Хахахах всяка година чета такава статия,че фърги трябва да се махне и накрая на сезона всички "анализатори" ги няма *joking* !

RageBg
18.10.2010 16:41

Много рядко се изказвам , но този път ще го направя.
Не мога да проумея какви са тия простотии , които уинър обичат да пишат , каква смяна какви 5 лева , САФ бил дърт , говорите ми за Анчелоти , та той горкия е над 50 да не е първа младост , защо се повдига въпроса за Сити и Челси и ми говорите за играчи , че те имат по 60 играча и се чудат кой да купят през новия трансферен прозорец , Юнайтед СПЕЧЕЛИ пари тази година от трансфери , а разни смешни отборчета като сити ми пазаруват до припадък. Със завръщането на Рио си личи по-добрата игра на състава в защита , а равенството с Бромич беше заради ВРАТАРСКА грешка.
Няма какво повече да добавя.

pako7
18.10.2010 16:37

аман от чокундури готови да очернят дори човек като Сър Алекс,само и само да им прочетат статийките. Уважаеми малоумнико-Деян Димитров,подобни на теб "журналистчета" написаха подобни идиотщини,когато Моуринио начело на Челси спечели две поредни титили на англия,но след това Съра отговори с 3 поредни и два последователни финала в ШЛ.Замисли се преди да почнеш да бълваш поредните простоти и преди да "пенсионираш" ПАК най-добрият мениджър ш света!!!!

son1c4o
18.10.2010 16:37

Фен съм на червените .. и си казвам право, че има някаква истина в това изказванена Деян Димитров .. *stop* *sad*

holliwood
18.10.2010 14:57

Интересно ми е че веднага говорите за проблемите на Юнайтед най-вече в защита.Нима Арсенал които винаги играе на високо ниво в европа и където и да е нямат проблеми *sick* .Излиза че за Юнайтед не е нормално за 8 мача да допускат 11 гола,а за Арсенал си е напълно нормално да допускат 10 гола като че ли Арсенал нямат проблем в защита *lol*

plamen6000
18.10.2010 14:09

За смяна на треньора е трудно да се говори още,но наистина беше много глупава грешка,че не взеха класен защитник *sick* *sad* *thinking*

Tearstained
18.10.2010 13:57

Оф,Деянчо,Деянчо.....писнало ми е от такива псевдо-разбирачи като тебе през годините.Само чакат Юнайтед да направи няколко слаби мача и се почва - треньорът това,играчите онова.Едни и същи глупости,повтарящи се през определен период от време.Как не разбрахте че никой не ви иска аматьорското мнение и то няма да повлияе на никой и нищо.И слава Богу,защото ако имахте някакво покритие щяхте да управлявате подобен клуб от такъв калибър а не да сипвате помии из електронните медии,за каквото единствено ставате в момента.Пишете си глупостите и дерзайте......

MorpheC
18.10.2010 12:51

Natt от всички изброени , само Андерсон е за конференцията , другите са си добре .
Chelsea Искам да бачкаш , като магаре , да те занимават желтите преси и други фактори и да видим какво , ще направиш ти в своята работа .
Все едно Меси да не е във форма и да седи на пейката . Толкова разбираш ти от футбол ... Голямото "име" може 89 минути нищо да не прави , а в 90 да обърн мача от равен , на победа за своя отбор . Също така , нещо още по-съществено , почти всяка защита , се ангажира с Рууни ( 2ма от защитата или един от дефанзивните халфове помага ) а Кико МакеТа и на Тайтъс Брамбъл да го оставиш няма да е грешка *lol*

JasonX22
18.10.2010 12:42

Манчестър винаги са имали слаби периоди след силни сезони,просто този и може би следващия сезон няма да вземат нищо,но до две години пак ще се борят за три купи поне. *wink* (Деяне,сам каза че си ги наблюдавал 15 сезона,би трябвало да си го забелязал досега)

chelsea18
18.10.2010 12:35

Човека писал статията е казал много ама много верни неща.Зашитата на Ман. е смешна вижте статистиката тя говори *smile* А Рууни не е на пейката заради някакви схеми за продажба, а по много по проста причина! 20 мача - 2 гола *lol*

Natt
18.10.2010 12:33

Прочетох всички статията и всички коментари ,но никъде не срещнах имената на недоразумения като Андерсон,Фабио и Рафаел да Силва,Оуен Харгрийвс та дори и самия Майкъл Оуен.....така ,че разбирачи колкото щеш.Само с едно нещо съм напълно съгласен,че футбола не е този от преди 10-20 години и пияния шотландец е време да се порадва на внуци.

pinio_79
18.10.2010 11:44

хахахаха да да малко правописа ми куца но на някой друг стимула за ИГРАТА??????????

MorpheC
18.10.2010 11:42

Pinio , не го знам тоя Един ван дер Ваарт , ама ще го потърся в гоогала сега *lol*

MorpheC
18.10.2010 11:40

Така , вижам че много от хората писали тук (включително и Деян ) , не са много наясно с конкретната тема .
1. Манчестър , не може да си позволи Киелини , защото сега няма парите ! За това Рууни е на пейката , за да го продадът най-късно идното лято , за да вземат пари , с който да покрият голяма част от дълговете си . Според Вас , защо се купиха толкова нападатели и защо Рууни е на пейката ?!!
2. Относно последния коментар , Джони еванс е мноооого слаб бранител , но като нямаш пари за Киелини/Алекс , това е най-доброто !
Смолинг има качества , но не е за този отбор , поне на този етап , защото Все още няма изграден манталитет на победител и то си личи , по страхливите му намеси , когато отбора играе с/у друг класен съперник .
3. И последното , което ще напиша , да и за мен ерата Сър Алекс е към края си , просто така е устроен човек , изкофяваме *wink*

pinio_79
18.10.2010 11:38

НЕ,Руни е в криза доста дълго време.А Гикс и Скоулс са молко бавни вече за барзината на Вишата лига,това имах предвид.Много грешиш за Ван дер Ваарт,защото тои не е за този велик клуб,а някой малко по свободен в главата и играта,като Балъков на времето.

sudi
18.10.2010 11:36

Донякъде съм съгласен,че Сър Алекс има вина за случващото се с МЮ,но че Съра няма отговори за това-НЕЕЕЕЕЕ,а сравненията с такива временни постъпления като Манчини и Анчелоти *lol* както бият сега така и ще гледаме поредната пресконференция в която ще четат написаното още при назначаването им,как така и така се случило и т.н.все пак живеев в свят на пари,а такива наемни отбори какво ще дават кинти до безкрай-айде помислете малко.При Юнайтед и л-л(просто по-малки букви няма)нещата стоят по-друг начин-тези отбори винаги рано или късно успяват да се възродят.Това и ще стане и не забравяйте кои мачове бяха истински шедьоври досега-МЮ-л-л и Нюкасъл-челси-тоя мач как ли свърши,челси ли биха нещо така *thumb_up*

red_devil17
18.10.2010 11:35

Руни е вече за пенсия , къде е тръгнал да играе с тези 24 г. , вече отдавна трябваше да се е отдал на семейството , внуците и т.н. *lol* *lol*

hardtofind
18.10.2010 11:31

Деяне,ти май не си ритал топка през живота си,а?!А почти съм сигурен,че и по физическо не си се събличал,така че си спести анализите и не давай акъл на най-големия Сър Алекс.Той си знае работата.А що се отнася до Уес и Джони,те са част от отбора в дългосрочен план ,или поне Евънс и това че не струват по 20 мил лири не значи че нямат качества!Пък и мислиш ли че ако не ставаха Съра щеше да ги търпи повече от сезон(спрвка Ерик Джемба Джемба)Футболът,ако не знаеш,е колективна игра...играчите си подават топка и целта е да вкарат повече голове от противника...елементарно,но за хора които знаят как се прави!А Сър Алекс ЗНАЕ!

peshotar
18.10.2010 11:30

Рууни е стар???Иначе за Флетчър и Карик съм съгласен..и че не пускат някой който да дава пасовете!А го имат-Обертан *wink*

pinio_79
18.10.2010 11:22

Здравей! Малко не съм съгласен с теб.Защо ли, ами само защитата не куца,например Руни,Скоулс и Гикс са малко старички вече,но не само това.Бербо играе или не,сам малко ще му е трудно.Трябва някой по добър подавач със мисал в играта.Карик има доста контузий този сезон,Флетчър не е толкова идеален,и може би там е проблема.Сър Алекс,много разчита на него има и други футболисти мисля си аз.

peshotar
18.10.2010 11:11

Айде айде..отбора го гони карък и Сър Алекс бил виновен само.Това,че Ван дер Саар не можа да хване елементарна топка,а е един от най-добрите в света...защо го е купил тоя некадърник Съра.Ако не беше я изпуснал 3те точки бяха готови.Мача с Евертън...2 гола за 2 минути-това ако не е карък нз..а с Фулъм..дузпа и Нани я изпуска..ако я беше вкарал къде отиваха Фулъм.А за Бербо и Македа..Бербо вкара 3 на Ливърпул..но не вкара срещу Уба и там няколко мача не е вкарвал..Македа е млад..до кога да чака да му дадат шанс.Купил Бебе..преди години Съра купи и Роналдо..не беше кой знае колко известен но взе няколко златни обувки,топки...и е най-скъпият играч в света.Нани..известен ли беше..не но сега вкарва почти всеки мач,без значение за Юнайтед или за Португалия.А и какво му е лошото на Смолинг..играл е няколко мача и какво лошо е направил??

Така че вие не се притеснявайте за Съра.Той като изпревари Ливърпул по титли ще се откаже-а това ще е скоро.

aardwolf
18.10.2010 11:09

Пич, незнам колко разбираш от футбол, ама като чета не е много. Аз също не харесвам много Алекс Фъргюсън, ама ти си писал пални безмислици!!!! В момента човека изгражда нов отбор и до две години пак ще спечели поне две титли една след друга. Справка с историята- след една титла за Арсенал и две за Челси, Манчестър спечелиха три. А за проблема със защитата сам напълно съгласен- трябва да се купи класен защитник. А също така трябваше да се вземе Ван дер Ваарт, защото халфовата линия е напълно безидейна. Няма пасове към нападателите. И онзи черен некъдърник Нани е хубаво да центрира и подава, а не само да губи топката. Абсолютен егоист. Разваля цялата обстановка в отбора. Е тва е пич, чети и се учи!!!