Александър Томов: Унизително е ЦСКА да не може да вкара на Калиакра

13:29
Александър Томов: Унизително е ЦСКА да не може да вкара на Калиакра
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов заяви, че има опасност "армейците" да се превърнат във второстепенен отбор.

Томов отрече всяка възможност да се върне в ЦСКА по какъвто и да е начин, както и изобщо във футбола.

"Нямам нито амбиция, нито възможност да се връщам във футбола, тъй като имам сериозни задължения към социалдемокрацията", сподели Томов, който беше гост на актуално студио "Дерби".

"Собствениците от "Титан" не се занимават сериозно с ЦСКА, не плащат на десетки хора, надявайки се на продължителни съдебни дела, а освен това и увеличиха дълговете на клуба. Аз започнах да тренирам футбол през 1965-та година и от тогава не съм виждал отбора в такова състояние. Днес ЦСКА се моли да вкара случаен гол на Калиакра, което е унизително. Селекцията е тотално объркана. "Титан" взеха клуба чист, без нито един лев задължения. Дълговете бяха приспаднати от цената на отбора при продажбата, това бе едно от условията на Прамод Митал. Има сериозна опасност ЦСКА да се превърне във второстепенен клуб, ако се продължава така. Аз съм казвал на сегашните собственици да не се занимават с футбол, ако нямат нужните средства. За отбор от ранга на ЦСКА или Левски ти трябват пет милиона евро годишно, а за атака на Шампионската лига трябват осем милиона", допълни Томов.

Бившият президент на "армейците" говори и за случая с отнетия лиценз преди две години. "Станишев и Батков взеха лиценза на ЦСКА. Батков дори сам се похвали в едно интервю, че го е направил. Станишев възложи акцията срещу ЦСКА на ДАНС и Алексей Петров. Между този случай и кризата в български футбол има пряка връзка. За съжаление в България няма справедливост. Ако не беше направена тази атака срещу клуба тогава, отборът нямаше сега да е в такова състояние. Още пазя писмото, в което Митал обещава 12 милиона евро бюджет на година. Жеваго даваше по 10 милиона на година. Това са суми, каквито никога не е имало в българския футбол", завърши Томов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
19.10.2010 10:01

"Обещавал 12 млн" - то да ставаше само с обещания,трябват и действия,каквито определено отсъстваха...

MUTTO
18.10.2010 16:21

тили точно намери да критикуваш Ц С К А

VeneSotirov
18.10.2010 16:18

Лупи, милионите които ги открадна дано за лекарства да ги дадеш, гнида проклета! А fre6ko да му излязат 300 цирея на гъза, задото много му лае устата на говедото просто!

fre6ko
18.10.2010 16:15

авей пътри ти нормален ли си,кой са цска? смешници,пълни педераси сте всичките,дунав русе са по добри от вас,само пияници смешни,кви футболисти имате,балъци,да ви вземат всичко дано!

Manower
18.10.2010 15:01

тоя бобър защо не е зад решетките?! мазник скапан,да те гръмнат някъде дано! Клко е мръсен тоя...леле яко ви прецака тоя. сега не си знаете кой ви е собственика, а имате дългове. По-зле сте и от нас миналата година! *thumb_up* Усещате ли как с години това ви се натрупа и сега стана една каша в цска-то. Изпуснахте Божков с паритееее...той ви разкара правилно,човека си е направил сметката!