Патрик Виейра : На \"топчиите\" им липсва опит

20:15
Патрик Виейра : На \"топчиите\" им липсва опит

Бившият играч на Арсенал Лондон и настоящ на Интер Милано Патрик Виейра, даде кратко интервю за "Евроспорт", в което разкрива, че това което липсва на лондончани да се сериозен претендент за титлата е лидерът на отбора. Предлагаме ви мнението на френския национал за развитието на сезона до този момент и неговите очаквания.

 

- Патрик, има ли разлика между сегашния Арсенал и този по твоето време?

- Разбира се, че има! Този Арсенал е много по-млад. Това е Арсенал на Венгер, така както той би искал да изглежда. Пълен с млади и талантливи играчи, които да изградят бъдещото на клуба.

- Какво тогава липсва на отбора?

- Ясно е, че наистина нещо липсва за да се спечелят така желаните трофеи. Според мен това нещо е опитът. Отборът наистина разполага със страхотни звезди, но опитните играчи просто ги няма. По мое време аз работих със звезди като Тони Адамс и Мартин Киоун. Тези фигури в Арсенал сега липсват.

- Скандалът с твоя съотборник в националния отбор Уилям Галас сякаш се отрази много негативно на клуба?

- Така е. Когато си капитан на такъв отбор трябва да защитаваш това звание. Лидерството идва с опита, рутината и влиянието сред играчите.

- А когато вие бяхте капитан?

- На мен ми беше значително по-лесно през този период. Средната възраст на тима беше около 30 години и всички се разбирахме отлично.

- Може ли Фабрегас да се превърне в успешен капитан при лондончани, какъвто бяхте вие?

- Трудно е да се каже. Времето, през което лентата бе поверена на Фабрегас е много по-различно от моето. Мисля, че Сеск има качествата, но трябва да прояви и търпение. Пожелавам успех на бившия си тим и дано да спечелят трофея на Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Spairo
16.12.2008 00:00

Виера, Анри , Люнберг, Жилберто, Пирес, са наистина завършени играчи от Венгер, с този отбор не виждам тази година да вземем шампионата в Англия, дано да греша.