Excuse me, БФС-то! Къде ни е треньорът?

18:49
Excuse me, БФС-то! Къде ни е треньорът?

2-и декември 2008-а. Спокоен ден, нищо интересно във футболното ни пространство. Предстои заседание на Изпълкома, който се събира за поредните формалности. Да определи дата за конгреса на БФС, текст за поканите към клубовете на събитието и някаква точка "Разни", която от името си подсказва, че ще се обсъжда статута на чистачката в сградата. Да, ама не се получи точно така, както си мислихме всички!

Никой от родните футболни босове обаче, дори не си направи труда да каже, че може да се разглеждат резултатите на Пламен Марков и неговото бъдеще като национален селекционер. След около час и половина размисли и страсти, се разбра че конгресът ще е на 30 януари, текстът на поканите към клубовете е готов и ....... България е без национален треньор по футбол!!! Родните управници решиха да бият шута на Пламен Марков директно, от воле, без подготовка. Дори колегите от сайта на УЕФА още не могат да осмислят промяната, след като в графата треньор на България стои името на Пламен Марков. Слабите резултати и позорният мач в Сърбия доведоха до това решение. Решението се очакваше, но породи след себе си множество въпроси. Това ли бе най-удачният момент за треньорска смяна? Има ли готов вариант и кой ще замени Пламен Марков? Стана ли Пламен жертва, както на слабите си резултати, така и на управлението на футболните ни шефове и техните интереси?

Треньор през тази година, по всичко личи, че няма да дочакаме. Освен, ако дядо Коледа не направи чудото и не ни докара, както каза Порточанов, сър Алекс. Президентът на БФС Борислав Михайлов, веднага след уволнението на Марков, излезе и каза, че е разговаряно с Краси Балъков да заеме поста спортно-технически директор в националния отбор. Краси е голяма фигура на нашата родина и присъствието му с национала само по себе си говори много. Да, но нещо май се обърка и бившият плеймейкър на Щутгарт ще си пие кафето на стадион "Лазур" в Бургас в следващите две години. От футболната централа ясно заявиха, че ще се вземе треньор, който да всява респект у нашите играчи. Много добре, само някой да беше казал, коя ще е тази личност и съгласна ли е да дойде да работи в България! И как така се набляга в търсенето на такава личност, а в същото време се спрягат имената на Мъри, Херо и Люпко. Моите уважения към тези специалисти, но нали махаме Пламен с идеята да дойде голяма личност и Бербатов, и компания да се разбягат в Ирландия, за да вземем трите точки?

Но, както се разбира, и БГ вариантите сами по себе си отпадат. Мъри изглежда здраво прикрепен към Гришата и Литекс, и едва ли ще се навие и на двете длъжности. Херо избяга от Бургас, отвратен от съдиите в родния шампионат и подписа с руския Амкар, а Люпко, след като разтрогна с Кроация, изчезна безследно от медийното пространство.

Чуждестранни варианти няма! Клаус Топмьолер изяви желание да поеме националите, но май за него не ни се дават финанси, а и далаверата, може и да не върви при строгия германец. Стигна се и до парадокса, Любо Пенев да ходи в Испания да търси треньор и да го предлага на БФС? Странно нали!

И така времето си минава, а ние си чакаме за треньор. Всеки си има свое мнение и е нормално да си го отстоява, но е безспорно едно! Управниците в родния футбол за пореден път доказаха, че Българският национален отбор не е на първо място за тях! Пак ще слушаме как се обмислят варианти и кандидатури, очакват се отговори и всякакви подобни неща. Истината е една! Нямаме национален селекционер, а решителната квалификация с Ирландия е съвсем близо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djunkata
25.02.2009 22:45

БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ Е ПРОСТО УНИКАЛЕН-ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА НАЛИ *wink*

koko
29.01.2009 11:59

Доскоро бях протим чужд специалист, защото искат много пари, а все пак и ние маме специалисти. Днес вече е ясно, че нещо не е наред с комуникацията с тези футболисти. Те нямат респект от селекционера и това е причината за пълната липса на дисциплина. Стига вече трябва ни няко зъл германец, който да ги респектира и да ги накара да играят концентрирано да взимат максималното и да са във форма иначе няма да стъпят на терена.Явно е , че не се върви в тази посока и грешката ще е фатална, защото ние имваме поне 5 играча на световно ниво, а непостигаме нищо това е супер унизително. При факта, че отбори без нито един футболист на това ниво стигат върховете Гърция примерно и Корея и Русия и то само с дисциплинирана игра и колективен футбол. това ни липса, а е явно че българския специялист не може да го наложи. Още повече Мъри е само един новак на трениьорската скамейка докога с експериментите и със симпатиите в тази страна. това просто не е вярната политика и резултата пак ще е негативен и то в преспектива.

beckhamchetoo
04.01.2009 14:44

А бе хора я се стегнете не виждате ли какво става.Пламен Марков,Стоичков,Пенев-които дори не знае имената на играчите срамота!!!! С български треьор просто няма да стане.Трябва ни чужденец.А това че няма пари еее..Ами то без да вложиш как да получиш.Еми то на готово нищо не става.Сега е момента да се деиства не мислите ли.Отбора не е първа младост Бербатов,Божинов,Благо Георгиев,Мартин Петров,Стилян Петров И Гошо тези футболисти не са на по 17 гониди и ако нашите не деистват сега не виждам как ще изцедят сока от тези играчи.Виждаме какво направиха гърците които не мисля че са по класни от нас.Само ние живеем в исмислен свят.Трябва ни доказан треньор.Които може да мотивира футболистите ни.САБУДЕТЕ СЕ ХОРА ВРЕМЕТО СИ ЛЕТИ А ВИЕ В БФС СИ ЗИМАТЕ ПАРИТЕ И НЕ ВИЕ В УШОТО>>>!!!!

john_cooper
02.01.2009 21:58

Че кой би се наел да стане капитан на "потъващ кораб". Този пост е равен на треньорско самоубийство.

White_power
31.12.2008 11:45

На националния му липсват тренировки.Няма как да бием по-добър отбор от Лихтенщйн (даже вече не знам дали и тях ще можем да бием).Недейте да недоволствате,така ще е докато поне 6-7 национални играчи не играят в едно първенство, не 3-ма в Англия,други 2-ма,3-ма в България останалите в някои неизвестни лиги.Играчите не се познават достатъчно,че да играят заедно.Все едно да излезеш на улицата и да подбереш 15 играча,резултатът ще е същият.Всичко зависи от клубния футбол,щом той не е на ниво е невъзможно националния отбор да бъде на ниво.Защото ако в България плащаха нормални футболни заплати и имаше нормални съдии,и клубове,ако нямаше задкулисни игри,смятате ли че някой щеше да се мъчи в смешните лиги от Европа и Азия!?Говоря само за смешните.Играчите от националния отбор нямат взаимодействие помежду си и затова няма как да се класираме на Световно или Европейско първенство.

Bore1919
29.12.2008 14:00

според мене не зависи от треньора който и да е треньор се ше сме на същото дередже

samaroff
19.12.2008 14:49

Няма спор..нац. отбор в последните години е пълна ТРАГЕДИЯ ! Моето лично мнение е ,че имаме достатъчно кадърни футболни специалисти.Мисля, че самите играчи не осъзнават ,че представят цяла една държава.....Може би целта им е да си вземат премииките и...дим да ги няма ..

Yavor90
17.12.2008 22:50

Единственият вариант е да се привлече авторитетен треньор, защото проблема е в желанието на единайсетте иначе талантливи холивудски звезди на терена да играят, за които ми е много чудно дали въобще чуват националния ни химн преди мача!

orlio_wins
17.12.2008 11:23

Поздравления за статията.Май стана такава,че се оплитат в приказките си.Хем искат добър треньор "да падне от небето",хем да не им излезне солено.Еми сори батенца ама няма да стане.Насила хубост не става,или ще се върши нещо като хората или да се взима треньор,които им е по зелените.Ще цитирам авторът на статията,че българският национален отбор не е грижа номер 1!

captain123
17.12.2008 11:09

Този път автора е уцелил точно в десятката. Няма какво повече да се добави!

tishevbest
17.12.2008 10:05

БРАВО на автора!!!!Няма какво да се добави.

casadecuba
17.12.2008 08:01

Защо само заблуждават народа???Много добре знаем че няма да вземат специалист(чужденец), защото ако го направят едва ли ще могат да си разиграват така наречените мениджърски игри.Спомняте ли си годините когато Здравко Здравков беше на нашата врата(винаги на 100 %)и изведнъж без причина Иванков му взе мястото.Няма лощо само дето при всяко центриране ни се изправяха косите,но важното е че накараха Здравков сам да си тръгне....и Иванков трансфериран.Ето затова никой няма да вземат....затова и Мари, и кой ли не,се дърпат,защото неискат сами да си подлеят вода и си пазят авторитета.А те ми говорят за Топмьолер...е как ще се наложиш на този специалист и ще му кажеш повикай някой си играч,че да му се чуе името...няма шанс...

go6_kata
16.12.2008 23:55

Относно до допитването народа няма да може да реши кой трябва да раководи национала защото ще има доста различни мнения.А ако дори се даде шанс да глаува народа кой да стане тренер на национала то ще е някой голям тренер, но на Боби Михайлов и компания никога няма да изкарат толкова пари за да му се плаща на този човек.А относно нашия национален отбор не е важно кой ще раководи.Те тези хорица немогат да си подадат топка един на друг а камоли някой да подава друг да бележи.Ако им оставиш 11 варела на терена то резултатът ще е 2-0 за варелите

valtaxi
16.12.2008 23:37

Май най добре ще е да се допитат до народа,кой да стане треньор.

peshky
16.12.2008 21:33

така си е нямам думи БЪЛГАРИЯ баце

martonik
16.12.2008 21:09

Подобна ситоация е напълно нормална за Панама или Нигер!!!
колко жалко че се намираме в ЕВРОПА!!!СРАМ!!СРАМ!!СРАМ!!

fut_prof
16.12.2008 20:50

Всъщност много хора очакваха такова развитие до този момент.
И едва ли е чудно че няма треньор до ден днешен,все пак кадърните и можещи са заети при това костват пари които не желаем да дадем.
Както се казва хем сърби хем боли.
А може би и нарочно се прави,тъй-като дойде ли треньор който да вкара респект и всичко останало,може да излезе на бяла светлина другата истина че повечето толкова си могат.И тогава проблема в БГ футбола трябва да се търси на друго място,като например купуването и продаването на футболисти,президентите и собственици които не инвестират а правят само търговия с футболисти и най-накрая мизерията в футбола ни от вече 20 години

levski_s0fia
16.12.2008 19:23

няма какво да коментираме просто .... излагация