32 отбора чакат жребия за УЕФА

10:51
32 отбора чакат жребия за УЕФА
Двукратният победител в турнира за Купата на УЕФА Севиля не успя да преодолее груповата фаза на тазгодишното издание на втория по престиж европейски клубен турнир. Испанският клуб напусна надпреварата след поражение от Сампдория с 1:0, след което андалусците останаха четвърти в група "С". Напред продължава тимът от Генуа, заедно с победителя в групата Стандарт Лиеж и Щутгарт, който в своя заключителен мач надви белгийския отбор с 3:0.

Пари Сен Жермен, двукратният шампион в турнира Тотнъм Хотспър, НЕК Ниймеген и Олимпиакос също си осигуриха място в 1/16-финалите.

Севиля, който спечели Купата на УЕФА под ръководството на Хуанде Рамос през 2006 и 2007 г., е вторият в историята отбор, събрал 6 точки и отпаднал от съревнованието.

Херта с Валери Домовчийски загуби от Олимпиакос с 4:0 и приключи на четвърто място в група B, гърците са трети и продължават напред. Бившият нападател на Левски се появи на терена в 69-та минута при резултат 2:0 за отбора от Пирея. Така следните 32 отбора чакат жребия за 1/16-финалите днес в Нион:

Манчестър Сити, Твенте, Пари Сен Жермен, Металист Харков, Галатасарай, Олимпиакос, Стандарт Лиеж, Щутгарт, Сампдория, Удинезе, Тотнъм, НЕК Ниймеген, Волфсбург, Милан, Брага, Хамбургер, Аякс, Астън Вила, Сен Етиен, Валенсия, ФК Копенхаген, ЦСКА Москва, Депортиво Ла Коруня, Лех Познан, Бордо, Вердер, Шахтьор, Олимпик Марсилия, Олборг, Фиорентина, Динамо Киев, Зенит Санкт Петербург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roommen
19.12.2008 12:49

Като гледам всички отбори моето скромно мнение че единият финалист сигурно ще е ЦСКА Москва ... прекалено изравнени са възможностите на всички отбори ,очаквам и приятно изненади от някои тимове ... ПСЖ, Галата ,Волфсбург, Хамбургер, Шахтьор, Марсилия ,Динамо К и (Милан -естественно за тях е важно да не им вкарват останалото съдиите си знаят) , това са отборите които мисля че ще стигнат доста напред разбира се първо трябва да видим жребият че сега не ми се проверява кой с кого може да се падне ...

Huntelar
19.12.2008 12:25

Футбола в последното си десетилетие нв спира да се променя към по-добро,това го доказват все повече отбори показващи че вече няма много по-...силни от останалите,силите са изравнени,никой или почти никой не робува на имена,и логично "изненадите" валят една след друга!Така че поне на този етап от турнира няма и не би трябвало да има изявен фаворит за купата,лично аз бих се радвал да спечели някой по-малко известен клуб,което ще е поредната крачка напред на най-великата игра..

BoRiS__NaY
19.12.2008 12:13

да бе да Милан-те са първите отпадащи- доста са слабички ...по скоро фаворит си остава Зенит ,,,

xtazzy
19.12.2008 11:09

Милан е изявен фаворит от тези 32 отбора!!