Специалният срещу сър Алекс, Реал срещу Ливърпул

13:56
Специалният срещу сър Алекс, Реал срещу Ливърпул
Изтегленият преди минути жребий за осминафиналите на Шампионската лига ни предлага четири изключителни сблъсъка. Европа ще стане сцена на двубоите от най-престижния клубен турнир по футбол в елиминационната му фаза в края на февруари следващата година.

Жребият в Нион ни предложи два мача между Челси и Ювентус. Воденият от Луиш Фелипе Сколари отбор се намира в превъзходна форма, а "Старата госпожа" заема полагаемото място сред елита на Стария континент, след като се представя отлично и в Серия "А" и заема второто място в класирането.

Друг много интересен двубой ще бъде този между италианския шампион Интер и първенецът през последните две години в Англия Манчестър Юнайтед. Мачовете ще ни предоставят сблъсък и между наставниците на двата отбора Жозе Моуриньо и сър Алекс Фъргюсън, които са известни с недоброто си отношение един към друг.

Деветкратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще се изправи срещи най-титулувания английски клуб Ливърпул. Треньорите и на двата тима са испанци, а звездата на мърсисайдци Фернандо Торес е бивш играч на градския съперник на "Белия балет" Атлетико, което е гаранция за впечатляващи мачове на "Сантяго Бернабеу" и "Анфийлд". Тези два клуба са изкачвали най-високия връх в Европа общо 14 пъти.

Четвъртият двубой, който концентрира вниманието на футболната общественост е осминафинала между Олимпик Лион и Барселона. Испанският гранд се намира в отлична форма и показва красив и доминантен футбол от началото на сезона, както в Примера, така и в Шампионската лига. Френските шампиони пък пимат класни футболисти с импровизаторски качества, което ще направи мачовете между Лион и Барса много интересни.

Внимание заслужават и другите осминафинали: Виляреал - Панатинайкос, Спортинг Лисабон - Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид - Порто и АрсеналРома, но като че ли в тях има по-малко заряд и предизвикват по-малко интерес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesekarchetooo
20.12.2008 09:12

Hella, и аз съм като тебе. Дано битивито да излъчат тези два двубоя, защото ще са истински спектакъл.

Hella
19.12.2008 23:40

С най-голямо нетърпение чакам Челси - Ювентус и Интер - Манчо

TUIZAL
19.12.2008 19:27

време е интер да покаже какво може и тази година на направи нещо в лигата

beckham_07
19.12.2008 18:50

Толкова добрър жребии не е имало от години.Незнам БТВ кои мачове ще изберат да дават...

NeCkO
19.12.2008 18:00

относно за ибрахимович ще му е много трудно срещу такива защитници като Фердинант и Видич ..

NeCkO
19.12.2008 17:54

невероятни четварт финали не мисля че в последните години е имало толкоз срелищни двубой още на осмина финалите...

fRSkn
19.12.2008 16:45

Сблъсъкът на ТИТАНИТЕ това бих казал аз и 2-та тима имат страхотни играчи но наи вече мисля ,че ИБРАХОМИВИЧ ще си покаже класата..

Don_Gonzo
19.12.2008 16:36

Не помня да е имало толкова много яки двубои още на 1/8 финалите. Супер бребий