Прогнозите на Ники Веселинов - 18-и кръг

20:31
Прогнозите на Ники Веселинов - 18-и кръг
Първенството доближава коледно-новогодишния маратон от мачове когато по вече утвърдена традиция във Висшата лига се предопределят доста от нещата преди всичко около изпадащите. С много редки изключения, този който е бил последен по Нова година обикновено изпада. Ако не ме лъже паметта само Уест Бромич успя да направи изключение в това правило. 18-ти кръг е под знака на поредното дерби от "Голямата четворка": Ливърпул - Арсенал.

Събота, 20 декември

17.00 часа : Блякбърн - Сток Сити - 1

Новинарският поток през седмицата в Лигата се въртеше все около Блекбърн. Във вторник бе уволнен мениджърът Пол Инс, след като отборът му падна в шест поредни мача и се смъкна в зоната на изпадащите. В четвъртък Сам Алардайс пое тима, а за негов помощник бе назначен Нийл Макдоналд, който изобщо не се поколеба да изостави досегашния си тим - Лийдс. В Сток Сити проблемите са свързани с контузията на нападателя Мамаду Сидибе, който е аут поне до януари. След три месеца лечение се завръща важен за тима халф - Лиъм Лоурънс.
За мен единицата е вън от съмнение.

17.00 часа : Болтън - Портсмут - 1 2, под 2,5 гола

Гари Мегсън предупреди играчите си, че са само на две точки от изпадащите и не могат да са спокойни за бъдещето си. Той призова и за постоянство в игрите, тъй като в последните 7 срещи Болтън е с четири победи и три загуби. В Портсмут пък приеха офертата от 10 милиона евро на Реал Мадрид за полузащитника Ласана Диара и от януари той почти сигурно заминава за Испания. Помпи удари в сряда Хееренвеен с 3:0, но отпадна от УЕФА и така ще може да се съсредоточи в Лигата.
Труден за еднозначна прогноза мач.

17.00 часа : Фулъм - Мидълзбро - Х, под 2,5 гола

Във Фулъм са заети с трансферни неволи. От една страна се мъчат да запазят водещите си играчи от напора на големите отбори. Като примерно централния защитник Бреде Хангеланд (искан от Арсенал). От друга страна пък се мъчат да отмъкнат нещо от януарския пазар, като вратаря на Еспаньол Камени, но трябва да се преборят за него с Нюкясъл. В Мидълзбро положението не е по-различно. Там отбиват атаките за покупка на Стюърт Даунинг (Тотнъм), Тунчай (Челси) и Мидо (Уигън).
Двата отбора често въртят хиксове, и едно равенство не би ги разстроило много.


17.00 часа : Хъл Сити - Съндърланд - 1

"Тигрите" трябва да взимат домакинските си мачове, за да затвърдят статута си на
отбор намиращ се в зоната на евротурнирите. Завръщат се важни играчи, които доскоро бяха в списъка на трайно контузените: защитника Антъни Гарднър и нападателя Крейг Фейгън. "Котките" живнаха в последния кръг при побадата в къщи над другия изявен аутсайдер - Уест Бром с 4:0. Временният мениджър Рики Сбрагия е угрижен, защото титулярния му защитник Джордж Макартни ще е извън игра между шест и осем седмици.
По логиката на джунглата, тигрите винаги изяждат котките - единица.

19.30 часа : Уест Хям - Астън Вила - 1 Х, гол/гол

Уест Хям според мен бе провален от собственото си ръководство в този шампионат и сега всеки от играчите прави каквото му е по силите, но това не стига. "Чуковете" вече не са домакинско страшилище, представят се крайно неравномерно и в резултат на това са само на точка от изпадащите. В отбора обаче вярват, че могат да победят Вила. Астън Вила можеше да отнесе и повече от тройка при гостуването на Хамбургер в сряда, но продължава в УЕФА, а и в Лигата има само четири загуби, така че всичко в клуба си е наред.
Резултатът ще е в зависимост от това как тръгне мача, все пак да уважим домакина.

Неделя, 21 декември

15.20 часа : Уест Бромич - Манчестър Сити - 2

Уест Бром според мен през този сезон ще потвърди правилото, че който е последен по Коледа, накрая изпада. Проблемът не е двайстото място в класирането, а начина на игра. Все пак много ще зависи и от януарските покупки. В Манчестър Сити ще са уморени от тежкото гостуване в Испания от евротурнирите. Мениджърът Марк Хюз съобщи,че нападателят Бенжани Мварувари ще отсъства доста дълго поради контузия в адукторите. Изпълнителният директор Гари Кук пък заяви, че клуба е подготвил трансферни изненади.
Мач с наглед предварително ясен изход. Да внимаваме.

17.00 часа : Нюкясъл - Тотнъм -  Х

Майкъл Оуен най-вероятно ще напусне "свраките" в края на сезона, когато договора му изтича, а ново предложение все още няма. Собственикът Майк Ашли изчетка мениджъра Джо Киниър, като каза, че той е човека за Нюкясъл. Същевременно го предупреди да бъде пестелив с парите за зимния пазар. Хари "Магьосника" Реднап точи зъби на различни играчи за привличане. Защитникът на Портсмут Лаурен го "издаде", като каза че съотборниците му Джърмейн Дефоу и Глен Джонсън ще подсилят скоро "шпорите". Едно на ум трябва да имаме от мача на лондончани в четвъртък срещу Спартак Москва.
Срещата е логично да се прогнозира с хикс, дори с лек уклон към единица.

18.00 часа : Арсенал - Ливърпул - 1 Х, гол/гол

Нападателят на Арсенал Едуардо да Силва се завърна, след 10 месечно лечение и веднага се контузи отново, но ще отсъства 2-3 седмици. Малшанс. Арсенал все още има шансове за титлата, смята Арсен Венгер. Роби Кийн пък ще остане в отбора на Ливърпул, въпреки че през последните дни се засилиха слуховете около неговото напускане свързани с едно изказване на капитана Стивън Джерард. Операция от бъбреци претърпя Рафаел Бенитес, но се завърна на работа в четвъртък. За отбори от подобен калибър е без значение кой е на линия и кой ще отсъства.
Мачът не е за игра, но феновете на двата тима нищо не може да ги спре да залагат.

Понеделник, 22 декември

22.00 часа : Евертън - Челси - Х2

Както по едно време го беше закъсал, така сега Евертън се намърда в зона УЕФА. Дейвид Мойс е достоен за уважение, но него и без това си го знаем, по стаж в Лигата с един и същ тим той отстъпва само на сър Алекс и Венгер. Проблемът му сега ще е, че само Якубо Аегбени от нападателите му е здрав. Луиш Фелипе Сколари заяви, че огорчението от слабата игра на отбора му носи не само душевна, но и физическа болка. Нощта след равенството миналата събота с Уест Хям , бразилецът изкара в болницата, страдайки от камъни в бъбреците и бе опериран по-късно. Но и той като Бенитес ще е наред за мача.
Като гост Челси има почти 100-процентов актив, но хиксът е възможен.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

henryal
21.12.2008 04:47

УБА-Ман Сити Х (2:2)
Нюкасъл-Тотнъм 2 (0:2)
Евертън–Челси 2 (0:1)
Арсенал-Ливърпул 2 (1:2)

IanRait
20.12.2008 16:04

не съм много съгласен с 1-цата на Блякбърн - Сток Сити за мен бие на X 2 , както и с Астан Вила си мисла 2тв.

mengeme
20.12.2008 12:07

Този кръг в Англия предлага много интересни двубои. Един от интругиващите мачове е сблъсъкът между Арсенали и Ливърпул. По тардиция артилеристите играя силно срещу силните и слабо срещу слабите така, че може да се очаква много от тяхна страна. Докато в обратния лагер е на друго ниво, ливърпулци направиха няколко равенства в последните кръгове и преднината им с втория Челси се стопи за това вече нямат право на грешки. Мисля, че ще се получи един интригуващ двубой с над 2,5 гола и няма да има краен победител.

lennon
20.12.2008 11:41

И аз съм на твоето мнение приятелю iksvel

iksvel
20.12.2008 02:43

Не мисля, че Някясъл - Тотнъм клони към единица. Нещо повече, според мен клони към Х2. В мача със Спартак Москва не бяхме в пълен състав и не играхме на 100%, а освен това и двата гола на руснаците дойдоха след дебилни грешки в защита, които едва ли ще повторим скоро.

Resorter
20.12.2008 02:21

Хъл Сити - Съндърланд бих пробвал Х...

GoOoOoOoL
20.12.2008 01:39

ха-ха-ха Така е. За мен лично този мач , е нарисуван Х

fRSkn
20.12.2008 01:07

е то ако не го уцелиш с 2 знака трябва да си егати каръка

GoOoOoOoL
19.12.2008 22:28

Не е обрат,просто е прогнозирал ,че мача ще завърши единица или двойка

fRSkn
19.12.2008 22:12

► 17.00 часа : Болтън - Портсмут - 1 2, под 2,5 гола
аз това не го разбира м 1 2 ? това пълен обрат ли ще е ? И ако е как ще е под 2.5 ?

FliP
19.12.2008 22:05

ама тоя Ники Веселинов не разбра ли че прогнозите нещо не стават?! За какво всеки кръг му пишете измислените прогнози?

wba
19.12.2008 21:13

хаха тва ми хареса *tongue*о логиката на джунглата, тигрите винаги изяждат котките - единица