Коварни гостувания за Интер, Юве и Рома, трудно ще е и на Милан

10:06
Коварни гостувания за Интер, Юве и Рома, трудно ще е и на Милан
Този уикенд в Серия "А" ще се изиграе последният 17-ти кръг за тази година. Предстои коледно-новогодишна пауза от 3 седмици и някои отбори, като водачът Интер например, вече са настроени за празниците. "Нерадзурите" имат комфортна преднина от 6 точки на върха и ще зимуват спокойно. Миналият кръг бе истинска наслада за футболния запалянко. Всички мачове бяха над 1.5 гола, а в единствения, в който поне единия отбор не вкара повече от гол, имаше 3 червени картона. Отборите отбелязаха общо 41 попадения, а черешката на тортата бе истинското "Ел Класико", където Юве и Милан си вкараха общо 6 гола в спектакъл. Интер беше на път да изпусне успех над последния Киево, но Ибрахимович наниза два гола в края за 4:2. Лацио направи феноменално завръщане в гостуването си на Удинезе, след като губеше с 0:3 и стигна до крайното 3:3. В интересен и динамичен двубой Рома изкопчи 3:2 от Каляри. През седмицата се играха и някои мачове за Купата.

20 декември, Събота

19:00 часа : Лацио – Палермо
Домакините нямат победа вече 6 поредни двубоя и този мач ще бъде много важен за тях, още повече, че е последен за годината. След добрият старт на шампионата, възпитаниците на Делио Роси паднаха на осма позиция и трите точки в този двубой са задължителни ако искат да изпълнят крайната си цел – класиране в четворката. Кризата в отбора се засили и от скандалът след невероятния обрат срещу Удинезе от 0:3 до 3:3 миналия кръг. След двубоя трите звезди на тима Мауро Сарате, Томазо Роки и Горан Пандев се скараха помежду си. Роки и Пандев си разменили остри реплики в тунела, като първият недоволствал, че топката не достигала достатъчно до него. Към тях по-късно се присъединил и Сарате, който също скочил на Роки и започнали да се псуват. Аут за този двубой е единствено контузения Себастиано Сивиля. За гостите от Палермо, които са девети и ако бият ще минат пред съперника си, контузени са Будан, Кароциери и Ди Матео, но се завръща нападателят Фабрицио Миколи, който изтърпя наказанието си.

21:30 часа : Сиена – Интер
На пръв поглед не особено тежко гостуване на шампиона и водача в класирането, който има много лека програма до края на първата половина от шампионата. Наставникът Жозе Мауриньо обаче е наясно, че играчите вече са настроени празнично и реши да ги постресне, като ги събра на лагер два дни преди мача. Специалния е старо куче и иска да предпази тима си от най-голямата му слабост в исторически план – когато нещата изглеждат лесни , Интер се дъни. Деян Станкович е наказан и пропуска двубоя. Контузеният Адриано замина за Бразилия, а Ривас и Виейра започнаха тренировки, но ще се върнат на терена следващата година. С травми са още Круз, Матераци, Толдо и Обина. Сиена е един от най-добрите домакини в шампионата до момента. "Бианконерите" все още нямат загуба вкъщи и поне от статистическа гледна точка имат сериозни шансове да прекъснат поредицата от 7 поредни победи на съперника си. Освен трайно контузения Елефтарополус, мачът пропускат още Фиканя и Росетини.

21 декември, Неделя

16:00 часа : Сампдория – Фиорентина
И двата отбора имаха напрегната седмица. Самп извоюва изключително важна и трудна победа с 1:0 над Севиля в последния 5 кръг в група C в турнира за Купата на УЕФА и изхвърли испанците от по нататъшната надпревара. Скъпоценните три точки класираха тима за фазата на директните елиминации. В първенството обаче тимът не върви толкова добре. Миналия кръг Самп победи Реджина като гост и взе първия си успех далеч от дома през този сезон в калчото след 3 поредни загуби и се изкачи на 14-та позиция в класирането. Отборът обаче даде скъпи жертви – контузиха се Паломбо и Досена. Фиорентина пък отпадна от турнира за Купата на Италия след изненадваща загуба у дома от Торино с 0:1. Тимът на Чезаре Прандели се намира на пета позиция и все още няма равенство като гост – 3 победи и 5 загуби. Наставникът няма да може да разчита на контузените Йоргенсен, Дайнели и Гоби.

16:00 часа : Киево – Дженоа
Домакините от Верона бяха на косъм от сензационен подвиг на Джизепе Меаца миналия кръг, но не издържаха в последните минути и останаха на дъното. Поредицата от тежки мачове за тима продължава. Сега на стадио "Бентегоди" пристига стабилната Дженоа, която обаче все още няма победа извън Генуа и е силно осакатена. Паро, Роман, Гаспарони, Ферари, Юрич и Паладино са с контузени и пропускат този двубой. За домакините Морено е наказан.

16:00 часа : Аталанта - Ювентус
След трудният старт "бианконерите" вече крачат уверено в първенството, като в последните си 9 мача са регистрирали 8 победи и само една загуба от Интер на "Джузепе Меаца" и единствено благодарение на някои издънки в началото, изостават на 6 точки зад лидера. Машината на Раниери прегази и Милан, като го остави да си тръгне от Торино само с 4 гола пасив. Вече втори пореден домакински мач Юве вкарва по 4 попадения, но в гостуванията си все още изпитва трудности. До момента от осемте си мача навън, играчите на Клаудио Раниери са спечелили едва половината. Сега също предстои не леко гостуване за "госпожата". Статистиката сочи, че от всичките двубои, играни в Бергамо, Юве е спечелил по-малко от половината. Бергамаските определено са костелив орех за торинци, въпреки че миналата година "бианконерите" спечелиха с 4:0 в един от последните кръгове в мач без значение. Голяма част от блестящият до момента сезон Юве изкара без доста от основните си фигури. Трайно контузени са Дзебина, Трезеге, Буфон, Кнежевич, Поулсен и Тиаго, а през седмицата към тях се присъединиха още Каморанези, Григера, Якуинта и Недвед. Първите двама пострадаха на тренировката в сряда, а Якуинта изпитва болки в гърба. Недвед пък се контузи още през първото полувреме на дербито с Милан и бе заменен от Паоло Де Челие, който пък направи страхотен мач и през седмицата удължи договорът си до 2013 г. За домакините двубоят пропускат наказаните Белини и Ривалта, които получиха черени картони миналия кръг срещу Дженоа, както и трайно контузените Д’Агостино и Чигарини.

16:00 часа : Торино – Наполи
Както вече стана дума, борещият се да не изпадне тим на Торино надви изненадващо Фиорентина като гост в осминафинален мач за Купата на Италия и се класира напред в турнира. Нещата в първенството обаче не изглеждат толкова розови. В последните си 5 мача тимът на Валтер Новелино е спечелил едва една точки, макар и срещу Милан и вече е под чертата. Ситуацията за този двубой се усложнява още повече, тъй като Порини, Диана и Абрускато са контузени, а Бароне и Пратали са наказани. За разлика от Торо, Наполи се представя блестящо до момента. Възпитаниците на Еди Рея вече са трети благодарение на по-добрата си голова разлика от Милан. "Небесносините" обаче разчитат предимно на домакинските си победи, като навън все още са колебливи. За този двубой наставникът им няма да може да разчита на 3 основни фигури в състава си – Хамсик е контузен, а Лавеци и Канаваро са наказани.

16:00 часа : Каляри – Реджина
След двете си поредни победи Каляри логично загуби гостуването си на Рома и падна на фаталната 13-та позиция. Намиращият се на предпоследна позиция Реджина пък уволни наставника си Невио Орландирс след неделната загуба с 0:2 от Сампдория, която бе 10-та от началото на сезона. Новият наставник Джузепе Пилон ще изведе отбора си в първия си мач без редица футболисти. Валдес, Гьоса, Касционе, Пуджиони, Виджиани и Коца са контузени, а Коради е наказан. Домакините пък ще са без контузения си защитник Даниеле Малиочети и наказания полузащитник Даниеле Конти.

16:00 часа : Лече – Болоня
Новаците в Серия "А" се срещат в пряка битка за оцеляване. Двата отбора са съседи и заемат последните 2 места над фаталната черта. Домакините са го закъсали здраво, след като вече 11 поредни мача нямат победа. Положението при седемкратният шампион на Италия не е по-различно. След 3 загуби и 5 поредни равенства, тимът най-после постигна победа с 5:2 срещу Торино миналия кръг и излезе от зоната на изпадащите. През седмицата обаче Болоня отпадна на осминафинала за Купата на Италия от Рома, след загуба с 0:2 в Рим. Добрата новина за този двубой е, че единствено трайно контузеният Паонеса го пропуска. За Лече аут са Ардито и Джулиато.

16:00 часа : Катания – Рома
След ужасният старт на сезона, Рома вече изглежда стабилизирана. В последният месец отбора спечели всичките си 11 мача, като последните два благодарение на черногорецът Мирко Вучинич. В неделя нападателят отбеляза победното попадение в продължението на мача за 3:2 срещу Каляри, а в сряда класира отбора си за четвъртфинала на Купата, вкарвайки 2 попадения на Болоня, отново в края. Този двубой се очаква да бъде тежък за "вълците", не само защото сицилианците по традиция са костелив орех. Отборът на Лучано Спалети е леко осакатен, след като Тадей, Тонето, Акуилани, Дони и Жуан са с травми. За домакините, които са спечелили 6 от 8-те си мача вкъщи, аут са Лама и Спинези.

21:30 часа : Милан – Удинезе
"Росонерите" не изглеждаха никак оптимистично на "Олимпико" в Торино миналата седмица. След срамната загуба, те вече са на 9 точки зад водача Интер и все повече се отдалечават от така жадуваното скудето. Нещо повече, Милан е застрашен да изпадне от четворката и за втора поредна година да играе в турнира за Купата на УЕФА. Именно там тимът на Анчелоти изигра последния си мач от груповата фаза в сряда. Роналдиньо и компания завършиха 2:2 с Волфсбург у дома и не успяха да се класират първи в групата. Кадровите проблеми за татко Карло за този двубой са доста – Бонера, Бориело, Неста, Сандерос, Фламини и Пирло са контузени, а Дзамброта и Амброзини са наказани заради получените съответно червен и пети жълт в дербито миналия кръг. Кака пък е под въпрос, след като получи разтежение и според някои от най-мрачните прогнози, можеше да отсъства цели три месеца. Бразилецът обаче тренира наравно със съотборниците си вчера и най-вероятно ще вземе участие в този важен за тима двубой.
Нелепата загуба на точки за Удинезе продължава с пълна пара. "Фриуланите" вече са на 11 позиция след като в последните си 6 двубоя спечелиха едва една точка. Тя дойде миналия кръг, когато тимът водеше на Лацио с 3:0 до 60-та минута, но изпусна победата. С травми за този двубой са Феронети и Сапата.

Тази седмица няма голямо дерби. Двубоите изглеждат привидно спокойни и някак празнични, но в първенство като Серия "А" никой не знае кога ще избухне бомбата. На върха вече почти всичко е ясно - Интер е 99% сигурен есенен шампион и около 70% пролетен. Борбата за местата даващи право на участие в Шампионската лига ще е ожесточена, но трудно някой ще измести Юве и Милан от там. Вече горе-долу се оформиха тимовете, който ще се борят за изпадане. Това отзад напред в класирането са Киево, Реджина, Торино, Лече и Болоня, като последните са на 5 точки след петнадесетия - Сиена, което е и най-голямата разлика между два граничещи отбора в таблицата, ако не броим тази между първия и втория. Заформи се интересна битка и при голмайсторите. На първо място в тази класация вече са трима футболисти с по 12 гола - Милито, Ди Вайо и Джилардино, следвани плътно то Амаури и Ибрахимович с по 10 попадения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

JKnoxvilee
20.12.2008 16:19

мн добра статия наистина
победи за фаворитите
после интер шампион

STRELATA_7
20.12.2008 14:43

отлична статия добре подбрана информация !!!

STRELATA_7
20.12.2008 14:42

лацио*tongue*алермо 1:2 (2) милан:удинезе 3:0(1) катаня рома 0:2 (2) тва са моите прогнози за италия успех!!!!

roommen
20.12.2008 13:32

Сиена-Интер Х (2) ,Аталанта-Ювентус Х (1) ,Катаня-Рома Х (1) ,Милан-Удинезе 1 -в скобите съм написал знаците ако се играят като двойни мачове -това е моето мнение

mengeme
20.12.2008 12:52

Отборите от топ 4 имат трудни мачове в този кръг от италианското Калчо. Интер гостува на един от борещите се за оцеляване тимове Сиена. Играчите на Интер са вече в коледно настроение, докато играчите на Сиена със зъби и нокти ще се борят за своето оцеляване, така, че не е изключено в този двубой да се получи един Х. До колкото Ювентус и Милан мисля, че ще си вземат своето в тяхните двубои!

fRSkn
20.12.2008 12:21

За Рома не съм съгласен Тоти е в невероятна форма А до Милан Кака се завръща в игра. Според мен и 4-те отбора от "топ4" ще си спечелят мачовете

leketoo
20.12.2008 12:18

Браво за статията братле Интер и Юве си взимат своето, за Рома не съм сигурен напълно. При обективно съдийство Милан не може да спечели срещу Удинезе.