Барса потопи и \"жълтата подводница\"

21:56
Барса потопи и \"жълтата подводница\"
Барселона дръпна с 10 точки преднина на върха в испанската Примера след успех с 2:1 при гостуването си на Виляреал. Кейта и Анри успяха да обърнат резултата в полза на "каталунците", след като Кани беше извел домакините напред.

Мачът започна динамично, като по веднъж се наложи и на двамата вратари да демонстрират рефлекс. В 35-а минута Лионел Меси можеше да открие за Барса след ниско подаване, но защитата на домакините се справи. Въпреки няколкото изгодни възможности и за двата отбора, първите 45 минути завършиха без гол.

"Жълтата подводница" стартира ударно второто полувреме. В 48-а минута Кани получи чудесен пас зад гърба на защитата, излезе сам срещу Валдес и вкара за 1:0. "Каталунците" веднага натиснаха и в 54-а минута след центриране Кейта изпревари вратаря на Виляреал и с глава изравни.

В 66-а минута Барселона стигна до пълен обрат. Шави центрира отдясно и за Анри не беше проблем да засече топката неспасяемо във вратата на домакините. В 73-а минута Пике от гостите получи втори жълт и червен картон. В 80-а минута Ето\'о претендираше за дузпа, но такава в полза на Барса не беше отсъдена. Франко от домакините две минути по-късно беше изведен сам срещу вратаря, но пропусна да изравни от чиста позиция.

След поредния си успех Барселона е убедителен лидер в Испания с 41 точки. Втори е Севиля на цели 10 зад каталунците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

captain123
22.12.2008 09:40

Въпреки неудачите миналата година, тази Барса доказва че е един от най- стойностните отбори в Испания и света. Дано задържат формата си и занапред и да радват любителите на футбола не само на иберийския полуостров.

dumbo_s
22.12.2008 02:45

Феноменално постижение ... Не знам да ли скоро някой в Испания ще направи 41 точки преди Коледа ... Не съм някакъв фен на отбора , но това което показват е направо невереятно ... С тези резултати и играта,която показват не знам да ли има отбор който може да им се противопостави...Единствено късмета може да ги лиши тази година.