Шалке 04 с разгром над Енерги Котбус

10:13
Шалке 04 с разгром над Енерги Котбус
Вторник вечер предложи четири сблъсъка за любителите на германския футбол. Българинът Станислав Ангелов, който получи най-висока оценка за играта си срещу Арминия, игра всичките 90 минути при гостуването на Енерги в Гелзенкирхен.

Нито той, нито неговите съотборници можеха да се противопоставят на далеч по-класният си съперник, а зажаднелият за голове Курани  отбеляза цели четири попадения. Унижението за Котбус започна с отбелязания автогол от страна на Да Силва, след което нападателят на германския национален отбор пое диригентската палка за да се превърне в герой не само на мача, но и на вечерта.

Отборът на Вердер имаше не леката задача при гастрола си на застрашения от изпадане тим на Ханза. Цяло първо полувреме двата състава не успяха да се излъжат и почивката закономерно дойде при нулево равенство. Този резултат не устройваше нито единия от двата състава и през втората част играта се посъживи.

С оглед по-добрата си игра до момента, както и по-високата класа първи откриха резултата "бременските музиканти", а в голмайстор се превърна Торстен Фрингс. Радостта на гостите трая само 15 минути преди домакините от Рощок да изравнят. Вердер усили темпото в края на мача търсейки трите точки и в 82-та минута след изпълнение на единадесетметров наказателен удар Класнич материализира усилията на съотборниците си.

В Берлин, Херта и Хамбургер не съумяха да си вкарат гол завършвайки при резултат 0:0. При контузиите на повечето основни футболисти в офанзивен план, нашият Валери Домовчийски отново не взе участие. Немощта в предни позиции се отрази върху играта на берлинчани, но благодарение стабилната игра в защита съумяха да спечелят една точка от "хамбургерите."

Борещият се за класиране в зона УЕФА тим на Волфсбург загуби от гостуващият Бохум с 0:1, като попадението за гостите дойде в 88-та минута, а негов автор бе Станислав Шестак. Загубата попречи на домакините да скъсят разликата между тях и Байер Леверкузен, която в момента е четири точки, но "аспирините" гостуват днес на Арминия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация