Какво трансформира Берба от провал в суперзвезда?

18:15
Какво трансформира Берба от провал в суперзвезда?
Димитър Бербатов се превърна от некадърник в герой с пет гола, а Манчестър Юнайтед откри формулата да детронира шампиона Челси, смята в анализа си за българина авторитетният английски сайт "Goal.com".

Българинът бе в основата на победата над Блекбърн със 7:1. След като Юнайтед не можеха да превключат на втора скорост по време на десетте мача без гол на Бербатов, това представяне доказа, че играчите на сър Алекс Фъргюсън са горещи, въпреки че температурите навън падат. Юнайтед изпуснаха титлата през миналия сезон заради една точка, а Уейн Рууни изнесе основната тежест. Тъй като Бербатов вече е в компанията на звездите с по пет гола в един мач, която включва бившият му съотборник Джърмейн Дефоу, легендата на клуба Андрю Коул и идолът му от детството Алън Шиърър, това ще се промени.

Върху Бербатов ще съсредоточават вниманието си медиите. Много суперлативи бяха казани за нападателя за 13-те часа, откакто хеттрикът му срещу Ливърпул за последно го изпрати в листата с голмайсторите. Познатият гняв от липсата на усилия и надменността обаче набираше сила преди мача с Блекбърн. Само две минути след началния сигнал виковете бяха заглушени. Последваха още четири гола, а третият бе доказателство защо сър Алекс Фъргюсън постави рекорд с трансфера на Бербатов за 30.75 милиона паунда през 2008 година. Никой не можеше да оспори работата, свършена от Бербатов, който нахлу скоростно от собствената си половина. Страхотен пас с външен фалц намери Нани в пространство надясно. Все още гладен, българинът влезе в наказателното поле и завърши уверено атаката, когато топката му бе върната. Когато праха от мачовете през уикенда се слегне, Бербатов трябва да бъде на върха в голмайсторската листа в Англия с 11 попадения. В предните сезони той вкара едва 12 и 9 гола във Висшата лига, а сега със сигурност е дошло време за преоценка на работата му от все още скептичните фенове.

Партньорът на Бербатов обаче бе човекът, който накара Юнайтед да функционират. Комбинацията между Бербатов и Рууни не се смяташе за добра. Критиците смятаха, че те са прекалено еднакви, или че Рууни е прекалено доминиращ. Срещу Рейнджърс те играха заедно, а Рууни беше на върха, докато Бербатов бе по-назад. Вчера обаче ролите им бяха разменени и резултатът беше невероятен. Независимо от головете на Бербатов, Блекбърн бе перфектният опонент. Липсата на желание, отбелязана от мениджъра Сам Алърдайс отвори място за Юнайтед.

За човек, който е обвиняван, че е самотник на терена, реалността е много по-различна. Интелигентната игра на Бербатов и движението му изискват съотборниците му да са на същата вълна, той не може да върши всичко това сам. Българинът бе на върха, заедно с Нани и Рууни. Юнайтед има лек спад, откакто триумфира за последно, тъй като Кристиано Роналдо и Карлос Тевес си тръгнаха. Все още има много път пред тях, но новото атакуващо трио дава надежди. Бербатов смени разточителството с умение и това застраши Челси.

Всички парченца на пъзела се подреждат за Фъргюсън, както самият той обеща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ice_arsen
29.11.2010 08:27

Бербатов не е супер звезда , не е и провал той просто е една малка звездица закътана там някаде в ни6тото която бле6тукас едвам едвам и чака своя 6анс и дано по често да ни огрява , а не да остане в историята като посредствената завезда която вкара 5 на блекбърн и 3 на ливърпул.Пожелавам успех на Берба ,той наистина е много интелигентен и играе умно но му трябва малко по голяма борбеност и постоянство

ip
28.11.2010 20:56

Бербатов без Скоулс вкара 5, и да - головете не бяха шедьоври, но един от тях бе изработен изцяло от нашия, след като сам организира головата атака.. отличното му на пласиране пред вратата на противника също заслужава уважение.

brickbat
28.11.2010 20:22

добре де, нали трябва да сме обективни? защо когато няма ден го изкарваме слабак а когато има ден го изкарваме звезда. Според мен той не е нито едно от двете, истината както често се казва е по средата. Тези 5 гола които вкараха бяха елементарни дете на 5 години няма как да пропусне, от друга страна прави положения които биха били трудни дори и за Зидан или Меси, но пък ги пропуска. В началото имаше много очаквания към него и той не успя да се освободи психически от това напрежение затова и играта не му спореше. Сега започва да намира себе си и нищо чудно да завърши като гол майстор за отбора този сезон. Специално за мача с Блекбърн бе показателно, че колектива е най - важното Рууни, Андерсон, всъщност да не изброявам - просто всички играха удивително всички заслужават да се нарекат голмайстори в този мач, защото това бяха отборни голове и нека не казваме този е по добър онзи е най - добър Меси Без Шави и Бербатов без Скоулс са за никъде затова тази игра се играе от 11 души колкото и да ни е трудно не трябва да коментираме индивидуални проявления освен ако те не са в негативен план, защото за всеки е ясно, че едно колелце ако не се върти целия механизъм пропада.

don_a4o
28.11.2010 19:38

Берба НИКОГА не е бил провал просто или беше резерва или нямаше ден колкото и клиширано да звучи важното е че когато най-малко очакваш нещо от него той те изненадва мн приятно хетрик срещу Ливера и вчера 5 гола да срещу Блек които не се противопоставиха така че Берба е ВЕЛИК но не е ПРОВАЛ