Хетафе и Валенсия в спор за Купата на Краля

15:33
Хетафе и Валенсия в спор за Купата на Краля
Отборите на Валенсия и Хетафе се срещат във финална среща за Купа дел Рей, а мястото на събитието е стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид. Факта, че Хетафе разпродаде своите 21 500 билета, до като "прилепите" не могат да се похвалят с подобно нещо, говори красноречиво за свършената работа през сезона от страна на двата клуба.

Старши треньорът на Хетафе Михаел Лаудруп е настоящ треньор на месеца и е спряган за наставник в отбори като Барселона и Челси. На другия полюс се намира Куман, който най-вероятно ще остане без работа през идващото лято, но и евентуалните оферти за работа ще бъдат доста по-ограничени от тези на датчанина.

Хетафе не е печелил никога голям трофей в своята история. През изминалия сезон отборът от мадридските предградия стигна отново до финал за Купа дел Рей, но отстъпи на Севиля.

Въпреки това, испанците изиграха няколко отлични мача срещу сериозни съперници в турнира за купата на УЕФА преди да загубят от гранда Байерн Мюнхен. До срещата с немския колос Хетафе спечели срещу отбори като Андерлехт, Тотнъм и Бенфика. Въпреки поражението от Байерн, Хетафе доби огромна популярност най-вече заради духът, който отборът демонстрираше.

След нулевото равенство със Сарагоса през уикенда президентът на клуба Анхел Торес каза, че футболистите са напълно възстановени и готови за още повече слава. "Нашият дух за финала е отново на висота. Ние имаме несъмнено повече желание и вяра в себе си от Валенсия."

Самият Лаудруп положи доста усилия в навечерието на сблъсъка да задържи самочувствието на подопечните си на земята с оглед техните резултати до момента. Самият датчанин казва: "Самото достигане до финала е нещо много хубаво, но всеки би искал да спечели този финал."

Във Валенсия нещата се развиват на противоположния полюс - уволнен треньор, президентска оставка и съдебни битки. За 32 мача холандският специалист успя да спечели едва 10, като ръководения от него отбор се намира на четири точки от зоната на изпадане.

Зли езици говорят, че при загуба на финала Куман ще се оправдае с надвисналата опасност от изпадане, която е обзела неговите футболисти. Един от асовете на тима от едноименния град и спряган за трансфер в не един голям клуб Давид Вия не случайно заяви: "Дори спечелването на купата не би променило съществено проваления сезон."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

meh0
16.04.2008 16:59

Всички знаем класата на Валенсия, но и Хетафе не са за подценяване, уви Хетафе да триумфират

genihome
16.04.2008 16:44

Валенсия ще си спечели финала въпреки всичко,защото само това им остана.Евентуалната им победа ще им даде правото на участие в евротурнирите,това е техният шанс и няма да го изпуснат.Те ще зарадват феновете си,трябва да им покажат все пак,че не са отбор с когото могат да се мерят и такива като Хетафе.В Испания могат да се преброят на една ръка отборите,който са класа като Валенсия