Кокала показа вратата на капитана и голмайстора на Славия

11:03
Кокала показа вратата на капитана и голмайстора на Славия
Двамата най-опитни футболисти на Славия Йордан Петков и Тодор Колев бяха освободени от отбора вчера. Около обяд старши треньорът на тима Емил Велев привика играчите и в частен разговор им съобщи, че няма да разчита повече на тях.

Техният бенефис с белия екип се оказа мачът с Левски, завършил 2:2. В тази среща въпросните играчи се запомниха с две фрапантни грешки, които лишиха Славия от първа победа над „сините" от 7 години насам. При 2:1 Колев изпусна отлично положение, а в 88-ата минута Петков направи глупава дузпа срещу Александър Киров, след чието изпълнение резултатът страна 2:2.

Не само този мач обаче е причината за раздялата с Петков и Колев. Както е известно, президентът на „белите" Венцеслав Стефанов неведнъж заяви че иска от Емил Велев да гради отбор, в който играят предимно млади момчета, тъй като с опитните футболисти „белите" така и не можаха да се класират за евротурнирите през последните години.

Йордан Петков е в Славия от 2001 г. За този период той изигра 159 мача за „белите в „А" група. В тези срещи защитникът се разписа 8 пъти. В по-голямата част от срещите Петков беше капитан на отбора. Колев пък дойде в „Овча купел" преди пет години.

Оттогава до 13-я кръг на настоящото първенството нападателят изигра 98 мача, в които вкара феноменалните 46 гола. По този показател той е наравно с най-голямата звезда на „белите" през този век Благой Георгиев.

Наставникът на Славия Емил Велев коментира освобождаването на двамата.

„Знам, че този момент е много тежък за тях двамата. Просто нямам друг избор. Трябва да се даде път на младите", сподели Велев. „По този повод искам да ви разкажа една история. Както знаете, през сезон 1995/96 бях капитан на Левски. След това от моя бивш отбор от Израел - Ашдод, поискаха да се върна.

Аз го направих, проведох подготовка и след 2 или 3 мача треньорът, който ме познава много добре, ме освободи. Бях шокиран. Все пак преди това бях играл в Ашдод 7 години. Аз му казах, че не му преча, тъй като имам израелско гражданство и не заемем място за чужденец. Той обаче бе непреклонен.

След това подписах с Апоел Батян и играхме срещу Ашдод. В този мач аз вкарах гол и публиката на Ашдод започна да освирква треньора, който ме освободи. Това е футболът", разказа Велев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация