Валенсия триумфира на \"Висенте Калдерон\"

06:48
Валенсия триумфира на \"Висенте Калдерон\"
Два гола в първите 11 минути направиха интересна вечерта за старши треньора на Валенсия Роналд Куман след един тотално провален сезон в Ла Лига, а неговите футболисти спечелиха с 3:1 срещу Хетафе във финала за Купа дел Рей.

Сега, когато Валенсия си осигури участие в Европа вдигайки своята седма Купа на Испания, поставеният под прицел холандец може да продължи своята работа на "Местая" стъпил на здрава почва и налагайки своите виждания.

Валенсия наложи от самото начало контрол върху мача, който се изигра на стадиона на Атлетико Мадрид, само на няколко километра от дома на отбора от мадридските предградия.

Още в 4-тата минута "прилепите" поведоха в резултата след центриране на Давид Силва и голов удар с глава от страна на Хуан Мануел Мата. Защитата на стигналия до 1/4-финал в УЕФА Къп отбор явно не си направи нужните изводи при гола и седем минути по-късно отново се оказа неподготвена, когато след изпълнение на корнер Алексис Руано вкара второ попадение в мача. Самият Алексис премина във Валенсия именно от Хетафе през летния трансферен прозорец.

След като инкасираха тези две попадения футболистите на Хетафе започнаха да поглеждат към вратата на Валенсия напипвайки постепенно своя игрови ритъм. След удар на Ката Диас, Албиола се намеси решително, а малко по-късно гредата се оказа помощник на вратаря на символичните гости.

Нищо не можеше да предотврати обаче попадението на Естебан Гранеро в края на първата част, който реализира 11 метровия наказателен удар отсъден от съдията Маленко за нарушение на Емилиано Морети срещу Козмин Контра.

През втората част Валенсия показа характер, който липсваше в играта на отбора последните месеци и не позволи на Хетафе да постигне нещо повече в тази среща.

Приели играта на контраатаки, Валенсия също можеха да претендират за дузпа, но съдията прояви различни критерии в двата случая. В 80-тата минута символичните домакини пропуснаха своя най-добър шанс, когато Браулио се възползва от едно центриране и с глава стреля към Хилдебранд, но вратарят на "прилепите" спаси по невероятен начин.

Само няколко минути по-късно дойде и развръзката в двубоя след като влезлият малко по-рано Мориентес с глава отбеляза за 3:1. Така купата отиде във витрината на Валенсия.

Хетафе изживя поредно разочарование през сезона, като този път нервите на част от неговите играчи не издържаха и логично Фабио Селестини бе декориран в червено в даденото продължение. Други девет играча от двата отбора пък бяха декорирани в жълто, което подсказва за нервността в тази среща и в двата лагера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

paunQ
17.04.2008 07:22

Валенсия хубаво са взели купата, но дали няма да изпаднат?