Ливърпул оскуба \"свраките\"

15:56
Ливърпул оскуба \"свраките\"
Ливърпул разби с 5:1 Нюкасъл като гост в ранния неделен мач от програмата на Висшата лига. Головете за тима на Рафа Бенитес вкараха Стивън Джерард на два пъти, Сами Хупия, Райън Бабел и Шави Алонсо. За "свраките" точен беше Едгар в 46-а минута.

"Мърсисайдци" можеха да водят с 6:0 до 20-а минута, но вратарят на домакините спаси всичко, а и късметът помогна на "свраките". Джерард пропусна да открие в самото начало на срещата. След това Каут имаше шанс да вкара за гостите, но Гивън изби силния му изстрел. Отново Джерард стана свидетел на страхотната намеса на вратаря след хубав удар. По-късно и Хупия можеше да отбележи с глава, но би встрани. В следващата атака като по чудо не падна гол след ужасяващо меле пред вратата на Нюкасъл. Отново Гивън изби удар с глава на Лейва, а секунди по-късно футболист на "свраките" изби от гол-линията.

В 31-а минута защитата на Нюкасъл най-накрая рухна. Бенаюн проби отдясно и подаде по земя на Джерард, който вкара с помощта на гредата. Пет минути по-късно Хупия вкара за 2:0 с глава след центриране от корнер. Финландецът пропусна да отбележи за втори път в 42-а минута отново след ъглов удар.

В продължението на първото полувреме Едгар с глава намали противно на логиката.

Пет минути след началото на второто полувреме Райън Бабел отбеляза трети гол и върна спокойствието в редиците на гостите. Джереми, който влезе в игра след почивката удари греда след изстрел от пряк свободен удар в 60-а минута.

Джерард вкара втория си гол в мача в 66-а минута и уби окончателно интригата в срещата. Алонсо от дузпа в 76-а оформи разгромът на домакините.

С победата Ливърпул запазва първото си място в класирането с актив от 45 точки, а Нюкасъл е само на 2 от зоната на изпадащите.

Съставите на двата отбора:

Нюкасъл: Гивън; Едгар, Тейлър, Колочини, Енрике, Гутиерес, Гътри, Бът, Н’Зогбия, Дъф, Оуен

Ливърпул: Рейна; Карагър, Хупия, Агер, Инсуа, Бенаюн, Масчерано, Лейва, Бабел, Джерард; Каут


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

enevpatrona
28.12.2008 18:27

Най-лудия мач на ЛИВЪРПУЛ.Резултата можеше да е с пъти повече.Но да не сме крайни максималисти.Успех и през следващата година,и да Боже повече такива победи занапред.

ALDINLIVERPOOL
28.12.2008 17:05

Най-добрия мач на новите стари шампиони от много време

lar6
28.12.2008 16:17

Ще оскубим и дяволите и ще им се стъжни.Тази година,няма кой просто да ни спре!!!

Xelikopterr
28.12.2008 16:01

Ливърпул показаха световна класа. Неповторим мач. Нюкясъл се оттърваха леко. Който е гледал мача знае, че не преувеличавам.

lpfc_miro
28.12.2008 15:02

Какви 5 гола дори повече Ливърпул направо си ги размазаха... можеше ако си бяха вкарали поне 1-2 от всичките 10 положения съдията още на почивката да свири края на мача....

cesekarchetooo
28.12.2008 14:59

Досега можеха да водят поне с 5 гола. Шей Гивън играе мача на годината.